JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Pakolaiskeskustelu tökkii!

  • Pakolaiskeskustelu tökkii?
    Pakolaiskeskustelu tökkii?

TV-uutiset kertoi eilen, että pakolaiskeskustelu Suomessa tökkii. Ihmiset eivät uskalla sanoa mielipidettään pakolaiskeskusteluun liittyen pelätessään leimautumista rasistiksi, tai mikä vielä pahempaa(?) suvakiksi.

Uutisen mukaan noin 50% suomalaisista jakaa edellä kerrotun näkemyksen. Tämä tarkoittanee, että toinen puoli suomalaisista kuuluu sitten joko rasisteihin tai suvakkeihin ihan näkyvästi.

Kumpaan ryhmään sinä kuulut? Vai kuulutko hiljaiseen enemmistöön?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Näissä keskusteluissa kun halutaan puolustaa omaa näkökantaa ilman sen järkevämpiä perustelua on helppo tuhota toisen näkökulma kutsumalla sitä rasistiseksi tai äärisuvaitsevaksi. Näitä leimoja jaetaan sen verran helposti että tottakai sitä pelätään.

Epämukava totuus on kuitenkin että meissä jokaisessa ihonväriin ja syntyperään katsomatta on syrjivä ajatusmaailma ja suvaitseva tiettyyn pisteen asti. Toki on ihmisiä jotka pitävät jompaa kumpaa ääripäätä edustavaa kulissia julkisesti päällä.

Pakolaiskeskusteluun mielipiteeni on että Suomi ensin kuntoon suomalaisille ja sitten autetaan muuta maailmaa, ollaan sen verran pieni maa että kantokyky loppuu nopeasti kesken muun maailman huoliin, varsinkin kun talous on retuperällä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ei kenenkään tarvitse kuulua mihinkään ryhmään. Ei sillä ole mitään merkitystä itse asiaan, ainoastaan ohjaa keskustelun ihan turhiin asioihin.

Jaakko Häkkinen

Ääripäät ovat onneksi pieniä:

"Suomalaisissa on kuitenkin kaksi pientä mutta äänekästä ääripäätä:

1. "Suvakit", joita on noin 7-19 % ja joiden mielestä Suomen pitää toimia myös ulkomaalaisten sosiaalitoimistona. Heidän mielestään myöskään maahanmuuttajien ei tarvitse sopeutua suomalaisen yhteiskunnan sääntöihin eikä kielteisen päätöksen saaneiden tarvitse poistua maasta. He sulkevat silmänsä kaikilta negatiivisilta faktoilta, joita maahanmuuttajiin liittyy - esimerkiksi rikollisuustilastoilta. Nämä ihmiset ovat vakavan aivopesun uhreja, ja heidän todellisuuskäsityksensä on hämärtynyt - heillä on vain unelma.

2. "Rasistit", joita on noin 6-12 % ja jotka eivät halua auttaa hädänalaisia eivätkä ottaa turvapaikan saaneita mukaan työelämään. Nämä ihmiset ovat itsekkäitä ja maahanmuuttajavastaisia."
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233934-kansa...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aiempien vähäisten kirjoitusteni perusteella minua voisi kai pitää pikemmin rasistina kuin suvakkina? En kuitenkaan koe kuuluvani kumpaankaan ryhmään. Minulla kun ei esimerkiksi ole riittävästi tietoa jotta voisin ottaa kantaa esim. kielteisen päätöksen saaneen henkilön palauttamiseen. En osaa ottaa kantaa hävittäjähankintoihintkaan, kuten eivät suomalaiset yleensäkään, ja miksi pitäisi?

Toimituksen poiminnat

Sivut