JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Mielipidenainen perussuomalaisten puheenjohtajistoon

  • Laura Huhtasaari
    Laura Huhtasaari

Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin porilainen opettaja Laura Huhtasaari. Hän saanee valinnan myötä paljon sekä näkyvyyttä, että valtaa. Hän saanee valtaa enemmän kuin ensimmäinen varapuheenjohtaja yleensä. Tup näkyvyys johtuu mm. siitä, että puolueen puheenjohtaja on ilmoittanut jatkavansa Brysselissä istumista. Varsinainen puheenjohtaja onkin siksi varmasti usein liian syrjässä kotimaan politiikasta ja Huhtasaari häntä mielellään sijaistaa.

Huhtasaari lieneekin varsin tyytyväinen äänestystulokseen. Hän ei ole toistaiseksi suostunut ottamaan kantaa siihen olisiko hän halukas astumaan Soinin saappaisiin ministerinä - tai ehkä Sampo Terhon paikalle tilanteessa jossa Terho alkaisi ulkoministeriksi. Jostain syystä olen varma, että Huhtasaarta tuskin tullaan näkemään ainakaan ulkoministerinä, tuskin tällä vaalikaudella minään muunakaan ministerinä. Julkisuudessa hän sen sijaan tulee näkymään, ehkä jopa liiankin paljon, onhan hän jo perusluonteeltaa varsin julkisuushakuinen henkilö.

Perussuomalaisten kannatukseen tehdyillä valinnoilla on niin ikään vaikutuksensa. Sekä myönteiset, että kielteiset. Perussuomalaiset saavat varmasti valintojen myötä lisää jäseniä, mutta on myös joukko niitä nykyisiä jäseniä jotka uuden puheenjohtajiston, ja vähitellen toteutuvien linjamuutosten, johdosta eroavat puolueesta.

En tiedä mikä näkemys Halla-Aholla on siitä mitä politiikka on. Laura Huhtasaaren näkemys: "politiikka on pääosin mielipiteitä", on kuitenkin ongelmallinen. Tottakai politiikka on myös mielipiteitä mutta ei yhteiskuntapoliittisia päätöksiä pitäisi koskaan tehdä pelkkien mielipiteiden pohjalta. Kyllä faktatkin olisi hyvä selvittää ja tietää ennen kuin tehdään kauaskantoisia päätöksiä. Eipä silti voi sanoa, että mikään puolue voisi profiloitua sillä, että päätöstenteon pohjaksi on aina hankittu riittävästi tietoa - valitettavaa, mutta totta.

 

Mutua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mielipiteet on toki tärkeitä, mutta asioista pitäisi päättää faktojenpohjalta.

Huhtasaaresta tulisi hyvä urheilu ja kulttuuri ministeri. :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olen luultavasti kamala rasisti tai jotain, koska huomaan että minun on vaikeahkoa ottaa täysin tosissani kreationisteja....

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Huhtasaarihan epäilee kovasti tieteellistä maailmankäsitystä. Siksi kai hän mielellään tekeekin politiikkaa MuTu-pohjalta (ja toki MaTu-pohjaltakin). Ei tälläistä tuuliviiriä pidä laskea kovin paljon valtaa sisältäviin asemiin. Onneksi hän ja puolueensa tullaakin eristämään kauaksi vallan kammareista! Tolkun ihmisillä on kuitenkin vielä onneksi tolkkua.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olihan Päivi Räsänenkin ollut ministeri.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Villakoiran ydin tulee esille Huhtasaaren sloganissa ”Politiikka on pääasiassa mielipiteitä.” Mielipiteet ovat siis se tekijä, joilla tehdään Huhtasaaren mielestä päätöksiä. Faktoilla ei ole niin suurta merkitystä. Tällä asenteella tämä Perussuomalaisten puolue joutuu ennen pitkää tuuliajolle. Sitä ei auta se, että uusi puheenjohtaja on ”vastustamassa” EU:ta ja syventyvää integraatiota Brysselissä.
Työskentely ministerinä hallituksessa ei voi perustua mielipiteisiin, vaan puhtaisiin faktoihin. Tätä taustaa vasten ministeriys hallituksessa näyttäisi olevan poissuljettu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tässä on ehkä jotain symboliikkaa:

Huhta eli huuhta on kaskiviljelyn menetelmä, ja sitä käytettiin keskiajalta alkaen Suomessa havumetsien kaskeamiseen. Huhta tehtiin havumetsään niin, että puiden annettiin kuivua pystyssä usean vuoden ajan, jonka jälkeen kaski poltetiin. Kaskesta saatiin yksi ruissato.[2] Hankaluutena oli, että järeät puut eivät palaneet kokonaan. Niinpä syntyi Kahden polton huhta, jolla saatiin samasta kaskesta kaksi satoa parin vuoden välein.[1]

Lähde Wikipedia

Joten ei muuta kuin palamaan ja keräämään yksi sato, kenties ensi eduskuntavaaleista. Kunhan ei halla vie.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ehkä Huhtasaari ei ole huomannut ,että suurimmalle osalle kansalaisia elämä asumisineen ja työelämineen on paljon muuta kuin maahanmuuttoa ja mielipiteitä siitä?

Toimituksen poiminnat

Sivut