JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Luomisoppi vai evoluutioteoria? (jumala on molemmat?)

  • alkuräjähdys
    alkuräjähdys

Miten maailma on syntynyt. Onko Jumala luonut maailman ja ihmisen. Onko maailma syntynyt jotenkin muuten ja Jumala luonut vain ihmisen. Loiko Jumala ihmisen omaksi kuvakseen. Onko evoluutio totta?

Turkki aikoo jatkossa opettaa maan lukioissa vain luomisoppia. Evoluutioteoriaa ei jatkossa opetettaisi koska se on niin vaikea aihe. Jotenkin voikin ymmärtää, että jos opetetaan kahta oppia, teoriaa, jotka kumoavat toisensa niin hankalaa voi opettaminen olla. Toisaalta eikö olekin niin, että muslimeista enemmistö on luomisopin kannalla?

Entä sitten suomalaisten enemmistö - evankelisluterilaiset? Tuolla ei taida niin suurta merkitystä olla koska vaikka moni suomalainen on evankelisluterilainen niin ei se tarkoita, että hän luomisoppiin uskoisi. Samoin voidaan todeta, että ateistikaan ei välttämättä usko evoluutioteoriaan.

Koko asiaan ja siitä käytävään keskusteluun liittyy yksi fakta: evoluutiosta on todisteita. Siihen, että jotakin, kuten ihminen, voisi syntyä tyhjästä, ei ole kyetty todisteita esittämään - vai onko.

Mitä oli aluksi? Jos aluksi ei ollut mitään mutta kuitenkin tuli alkuräjähdys, joten; mistä se tuli? Mikä kaiken sai aikaan? Alkuräjähdyksen todellisuudesta on olemassa teoria. Jumaluudesta ei ole teoriaa, on vain usko.

Olisiko mahdollista, että alkuräjähdyksen yhteydessä on muodostunut tietoinen energia. Tai ainakin energia joka on kaiken olevaisen takana periaatteella: kaikki vaikuttaa kaikkeen. Itse jos olisi Jumala ja loisin ihmisen omaksi kuvakseni niin en todellakaan loisi ihmistä joka ei voisi muuttua ja kehittyä. Loisin ihmisen joka pyrkisi koko ajan kehittymään kaikin puolin paremmaksi.

Itse en kuulu kirkkoon. Näkemykseni on, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ei toki välttämättä aina. Kuten se, että jos minä jään tänään auton alle niin sillä voi olla vaikutusta siihen pääseekö joku toinen huomenna töihin, tai saako hän palkankorotuksen, jne.

Sanoisin, että me yhdessä, me kaikki olemme; jollemme Jumala, niin ainakin jumala. Meillä on valta ja voima.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Evoluutiossahan ei ole mitään kiistanalaista eikä vaikeaa. Uskonnot eivät vaan hyväksy sitä.

Toisaalta täytyykö näiden sulkea toisiaan pois. Onko uskonnoissa luomiskertomus sitten muka kaikkein olennaisin asia.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Mielestäni on väärin ajatella, että jos evoluutioteoria on kumottu, niin silloin myöskin evoluutio on kumottu. Näinhän se ei ole, sillä samalla logiikalla painovoimaa ei ollut ennen painovoimateorian (Newton) keksimistä. Kyllä se omena putosi puusta myöskin ennen Newtonia, ja Einstein muuten korjasi virheellistä Newtonin teoriaa.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Evoluutiossahan ei ole tosiaan kiistanalaista kun se ei vain yksinkertaisesti toimi. Kukaan ei ole osoittanut sitä, että tosiaan tyhjä rakentaisi tai sattumalta rakentuisi laite, kone tai systeemi, mitä elämä maailmankaikkeudessa mitä suurimmassa määrin on.

Evoluutio = tyhjä loi tyhjästä tämän kaiken.

Tosiaan se on joillekin uskonto ja siihen verrattavissa oleva uskomus. Tämän päivän tietotekniikalla voidaan simuloida mitä ihmeellisempiä asioita mutta sitä ei ole voitu miten tyhjästä rakentuu elämää ja elämän osasia. Kun joku voisi edes sen simuloida voisi taas ihmetellä tuota hypoteesia lisää.

Kaikella on rakentajansa, se on helppo osoittaa ja niin on ihmisellä ja elämällä. Minusta on hyvin yksinkertaista, että Jumala on kaiken taustalla ja sitten toinen asia on se, kuka Jumala on, joka on mielestäni mielenkiintoisempi asia. Siihenkin löytyy vastaus.

Toimituksen poiminnat

Sivut