JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Turhaa suojelemista?

  • Mäntymäen vanhat asuintalot Turussa
    Mäntymäen vanhat asuintalot Turussa

Turussa on tehty kaavamuutos joka mahdollistaa Mäntymäen asuinalueen vanhojen ja huonokuntoisten kerrostalojen purkamisen ja uuden modernin noin tuhannen asukkaan asuinalueen rakentamisen samalle alueelle. Purettavaksi suunnitellut kerrostalot on rakennettu 40-luvulla.

Nyt kuitenkin joukko turkulaisia on tehnyt valitukset kaavamuutoksesta. Heidän mielestään vanhat ja huonokuntoiset Mäntymäen kerrostalot pitäisi suojella ja peruskorjata.

Onko sitten jotain ideaa suojella ja korjata suuri määrä huonokuntoisia vanhoja kerrostaloja. Korjauskustannukset tulisivat varmasti olevaan merkittävät, eikä asumistasoa ehkä siltikään saataisi nykyaikaiselle tasolle. Rakennusten huonejärjestyskään tuskin vastaa nykyajan vaatimuksia. Huonejärjestys kun lienee aikoinaan totetutettu tuon aikaisen puulämmityksen vaatimalla tavalla. 

Ymmärrän toki jos säilytetään vaikkapa yksi huonon energiatehokkuuden omaava kerrostalo joka kunnostettaisiin vanhaa vaalien jonkinnäköisenä muistona tuleville sukupolville. Tosin en ihan kunnolla ymmärrä sitäkään sillä vanhaa rakennuskulttuuria voi kyllä säilyttää nykyaikana monella muullakin tavalla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut