JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Teleportaation toteuttaminen etenee

  • Teleportaatiota tulevaisuudessa?
    Teleportaatiota tulevaisuudessa?

Star Trekistä ja joistain muistakin utopiasarjoista tutusta teleportaatiosta on sittenkin tulossa todellisuutta. Niin ainakin laatumedia BBC uutisoi. Uutisen mukaan kiinalaiset tiedemiehet ovat onnistuneet teleporttaamaan fotonin Gobin autiomaasta 500km:n korkeudessa olleeseen satelliittiin.

Ei tuo fotonin teleporttaaminen kuitenkaan sitä tarkoita, että ainakaan kovin pian esineitä voitaisiin tuolla tavalla siirtää paikasta toiseen, tai toisintaa. Eikä tietenkään ihmistäkään.

Sen sijaan on esitetty näkemyksiä, että tekniikan avulla pystytään kehittämään huomattavasti nykyistä nopeammin toimiva internet:"This major breakthrough can be used for ultra-high speed internet in the future."

Kuten joku viisas on joskus todennut: kaikki on mahdotonta kunnes se on tehty.

Kehitys kehittyy!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistelen että jo kansakoulussa puhuttiin fotonista. Se on valon hiukkanen ja etenee valon nopeudella. Eli kun minä taskulampulla pimeässä valaisen vaikkapa 100 metrin päähän, niin ne fotonit painelee valon nopeudella kohteeseen.

Käsittääkseni teleportaatio on ihan eri asia, jos vaikkapa sinut siirretään valon nopeudella 500 km korkeudella lentävään satelliittiin. Eli sinut hajotetaan pieniin osiin ja lähetetään kauas ja siellä Juhani kootaan taas entiseen muotoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut