JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Asumistuen yksinkertaistaminen - perustulo?

Asumisen tukemista pitäisi yksinkertaistaa. Nykyisinhän asumisen tukemiseen maksetaan asumistukea johon vaikuttavat ainakin: ruokakunnan tulot, asumismuoto, asuinpaikkakunta, vesimaksu, saunamaksu, erilliset lämmityskulut.

Asumisen tukemisesta kirjoitti eilen Pälvi Uusitalo seuraavaa: Yhteiskunnan asukit. Koska blogin kommentointi ei ollut mahdollista niin kommentoin asiaa blogikirjoituksella. Yksi hyvä asiaa sivuava kirjoitus on myös Antti Raution: Yhteiskunnanko pitää kaikki elättää?

Asumisen tukemista pitäisi muuttaa.

Yhtenä ratkaisuna voisi olla perustulo jossa asumismenot sisältyisivät perustuloon. Perustulon määrän pitäisi olla sellainen, että siitä riittäisi rahaa asuntoon ja ruokaan, sekä muuhun välttämättömään, kuten vaatteisiin.

Toimeentulotuki pitäisi säilyttää mm. suurten sairaskulujen huomioimiseksi. Toimeentulotukea voitaisiin lisäksi edelleen tarvita mm. muuttokuluihin ja vuokravakuuksiin, sekä romaninaisen hameen hankintaan.

Asumista pitäisi tukea samalla summalla kautta Suomen, ja asumismuodosta riippumatta. Tuen pitäisi olla henkilökohtainen, ja ehkä jossain määrin tuen saajan iästä riippuva.

Jos asumisen tukeminen sisältyisi perustuloon, mikä kiistatta olisi järkevää, niin perustulon pitäisi olla samansuuruinen Hangosta Nuorgamiin. Vai pitäisikö Nuorgamilaisen saada syrjäseutulisää - ehkä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Lopettakaa asumistuet ja vuokratulot vakituisesta asunnosta verovapaiksi.

Siitä luovuttiin 70 -luvulla ja heti alkoi asuntopula.

Juhani Vehmaskangas

Ei kai asunnoista pulaa ole. Ihmiset vaan asuvat väärissä paikoissa. Tyhjiä asuntoja on vähintäänkin riittävästi. Esittämäni kaltainen perustulo korjaisi tilannetta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

500.000 kotitaloutta saa asumistukea, joita 65.000 kotitalouden asumismenot maksetaan kokonaan avustuksina. Asumistukien euromäärä on tuplaantunut varsin lyhyellä aikaa.

Jotakin on pahasti pielessä, ja sitä ei perustuloin korjata. Tällöin vain jaettaisiin ihan sitä samaa rahaa, mutta eri momentilta.

Juhani Vehmaskangas

Miksi ei asiaa voitaisi perustulolla korjata. Tavoitteena pitäisi olla, että asumisen tuet eivät valuisi sijoittajille, mikä pitkässä juoksussa alentaisi asumiskuluja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomi on mennyt täysin sivuraiteille tässä yhteisvaluuttapelleilyssä, lisäarvoa tuottavaa työtä me tarvitsisimme, ei tällä tukipelleilyllä tule kuin konkurssi. Nyt pitäisi saada kilpailukyky takaisin ja vienti vetämään, samalla saadaan työtä ja tuet voidaan jättää marginaaliin.

Toimituksen poiminnat

Sivut