JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Ihmisarvoisen elämän kustannukset?

Mikä on se summa jonka ihminen tarvitsee tullakseen toimeen? KHO:n mukaan tuo summa on 300e/kk. Pärjäisitkä sinä tuolla summalla - tuo summa koskee siis yksin asuvaa, jos sinulla on puoliso niin summa tippuu vielä tuotakin alemmas.

Tottakai sillä pärjää: yhteiskunta maksaa lisäksi kohtuullisen vuokran, terveydenhoidon, ja paljon muuta.

Osa ihmisistä on kuitenkin etuoikeutetussa asemassa: on kuntia joissa jaetaan ilmaista ruokaa köyhille. Kaikissa kunnissa tuollaista toimintaa ei ole. Ei ole koska asukkaita on vähän ja välimatkat pitkiä.

Köyhän kannattaakin asua muuttovoittokunnassa, eli kasvukeskuksessa, ja ellei asu sellaisessa niin Kela kyllä muuton sinne maksaa. Sen jälkeen ainakin menot pienevät, ja rahaa elämiseen jää, ellei paljoa niin kuitenkin enemmän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Sanotaan nyt että esim mummo joka on pienellä kansaneläkkeellä elelee täysin maksetussa torpassaan. Ei sellainen pärjää mitenkään jos joku sairaus tai vanhuuden vaivat iskee. 5000 kk on taksa nykyään palvelutalossa, vanhainkotiin ei ole pääsyä vaikka ei tulisi toimeen itsekseen. Kohtalona on varmaan kuolla tai myydä 10 000 euron arvoinen mökinrähjä. Sillä päässee ainakin 2 kk eteenpäin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Muuttovoittoisissa kunnissa on korkeat vuokrat ja vähän pieniä asuntoja, samaan aikaan kehotetaan muuttamaan sinne missä vuokrat ovat matalimmat. En tiiä pittäiskö uskoa vai ei, viimeaikoina on tuntunut selkäytimessä että pitäis muuttaa Jyväskylästä johonkin isompaan ja elinvoimaisempaan kaupunkiin ennen kuin Jyväskylä alkaa tehdä kuolemaa (palvelut ja liikkeet muuttavat kokonaan isoihin ostoskeskuksiin yhteen suppuun samalla kun kadut hiljenee ja autioituu sekä välimatkat pitenee). Se kuitenkin tarkoittaa että nykyisen 300 euron vuokran sijaan joutuisin maksamaan noin 600-80å euron vuokraa samankokoisesta yksiöstä.

Toimituksen poiminnat

Sivut