JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Totta: "Niinistöstä ei ole koko kansan presidentiksi"

Vuosi sitten oli selvää, että Niinistö jatkaa toisen kauden. Nyt se ei enää ole selvää. Niinistö munasi mahdollisuutensa. Alunperin Niinistöllä oli jopa perussuomalaisten tuki. Mutta Sauli meni ja töppäsi: --- /shh)

Nyt on kolme mahdollisuutta - siis tulevaksi resitentiksi: ne ovat: Sauli, Laura, ja joku vihreä mies.

Lähteekö Laura ehdolle? Ja jos lähtee niin onko hän toisella kierroksella? On - jos siis...

Lähtee Laura ehdolle - mutta voittaa vaalit vasta vuonna... koska, jos lainkaan. - v

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Nyt se ei enää ole selvää."

Kyllä se on selvää. Perussuomalaisten 6-8 prosentin kannatuksen osalta ei voi mokata eikä menettää mahdollisuuksiaan.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Hänellä näyttävästi venäjäkortti kuten aikanaan Kekkosella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Muut ehdokkaat jäävät lievästi sanottuna rinnanmitalla Väyrysestä, jonka Venäjäkortti on ikuinen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laura Huhtasaari lähtee ehdolle, jos hänen puolueensa hänet ehdokkaaksi suostuu asettamaan. Huhtasaarella ei ole mahdollisuuksia toiselle kierrokselle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hallintobyrokraattisten toimien ja edustustehtävien lisäksi Suomen tasavallan presidentillä on nykyään poliittista valtaa oikeastaan vain ulkopolitiikan saralla.

Kun presidenttiä valitaan, niin äänestäjien tulisikin arvioida hänen soveltuvuuttaan vain ulkopoliittisen linjan kannalta tarkastellen. Esimerkiksi maahanmuuttokysymyksiin tai muuhun vastaavaan presidentti ei juurikaan voi vaikuttaa.

Minulla ei ole muistissa, että Laura Huhtasaari olisi kovinkaan selkeitä ulkopoliittisia kannanottoja esittänyt tai omaa linjaansa tuonut julki. Halla-aho kylläkin, samoin Soini.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vaikka Huhtasaari on nainen, hänen toimintansa ja ajattelunsa on miehen. Naiseus ei ole esteenä hänen presidenttiydelleen, vaan hänen karmea miehinen maailmankuvansa.

Ennustan Huhtasaarelle (mikäli hän lähtee ehdolle) samaa kannatusprosenttia kuin Persuilla muutenkin Suomessa: alle kymmenen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Minä olen samaa meiltä, harva nainen äänestää Huhtasaarta. Juuri sen takia koska hän ajattelee aika paljon kuin mies, ja nainenhan ei tälläistä voi sietää!

Siihen kun lisätään vielä omat mielipide ja vankka sellainen. Niin ei mahdollisuuksia, mutta ei ole kenelläkään muullakaan!

Tässä pressanvaaleissa on persuilla hyvät mahdollisuudet saada rehellistä julkisuutta ja näyttää kansalle osaamistaan myös muista aloista kuin maahanmuutto.

Niinistö vie ekalla kieroksella 52,1% äänistä!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ikävä kyllä Niinistö valittaneen ekalla kierroksella, koska tarpeeksi varteenotettavia haastajia ei ole ilmaantunut. Ainoat jollain tavoin merkittävät ovat Haavisto (jota vierastetaan vihreytensä ja sukuouolisuuntautumisensa vuoksi) ja Nils Torvalds, joka on ehdottomasti joukon älykkäin, mikä ei sovi Suomen kansalle. Sitäpaitsi hän edustaa RKP:ta.

Mustaa hevosta tuskin enää ilmaantuu. Ainakaan varteenotettavaa.

Mielikuvat ratkaisevat, ja Niinistöllä on etunaan mielikuva presidentistä, toisin kuin muilla. Ja suomalaisten enemmistö on konservatiivista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Miksi pidät Niinistön valintaa "ikävänä"? Presidenttihän valitaan puhtaasti ulkopolitiikan vuoksi, kuten ylempänä totesin.

Onko Niinistö mielestäsi liian venäjämyönteinen, kuten monien mielestä on asian laita?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #9

Niinistö ei oikein ole sitä eikä tätä.

Presidentin pitäisi olla jotain. En kannata pienimmän yhteisen nimittäjän politiikkaa, josta ei saa mistään kiinni.

Se on suomalainen versio populismista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Kun puhutaan Suomen ulkopolitiikasta, niin miltei ainoa merkittävä tekijä siinä on Venäjä. Jopa kolmeen kertaan lausuttuna kuten Häkämies aikoinaan USA:ssa teki.

Jos sanotaan, että Niinistö ei ole sitä eikä tätä, niin sitten se siis tarkoittaa, että hän ei mielestäsi ole hyväksyttävä, koska ei ole avoimesti putinisti tai avoimesti natottaja.

Kumpaa siis toivoisit hänen olevan? Tai kumman vaihtoehdon Niinistön edustaman pienimmän yhteisen nimittäjän roolin tilalle soisit mieluiten valittavan Suomen presidentiksi?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #12

Ei ulkopolitiikkakaan ole niin mustavalkoista.

Mutta haluaisin presidentiltä selvän kannan Suomen itsenäisyyteen – todelliseen sellaiseen. Sellainen väri näet sulkisi pois kummatkin esittämistäsi vaihtoehdoista: mustan ja valkoisen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Siksi kysyinkin, kun annoit ymmärtää, että Sauli ei ole sitä eikä tätä, toisin sanoen on sanoutunut irti mustavalkoisuudesta.

Ja mitä ihmeen kantaa tarvitset Suomen itsenäisyyteen? Sehän on vallitseva olotila ja Sauli on kovastikin panostanut satavuotisjuhlintaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #17

Suomi oli itsenäinen vuosina 1917 – 1941 ja 1991 - 1994.

Nykyään ei. Ilmeisesti neuvostosuomettumisen aika sai suomalaiset pelkäämään itsenäisyyttä, kun se myytiin heti NL:n kaaduttua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

"Ilmeisesti neuvostosuomettumisen aika sai suomalaiset pelkäämään itsenäisyyttä, kun se myytiin heti NL:n kaaduttua."

Mitähän sitten juuri samaan aikaan ruotsalaiset pelkäsivät? Mitä olivat pelänneet aiemmin tanskalaiset j.n.e.?

Jos Suomi ei silloin olisi liittynyt EU:hun, niin tänä päivänä rähmisimme vielä pahemman suomettuneisuuden hetteikössä Putinin kanssa kuin kenenkään neuvostojohtajan kohdalla konsanaan oli asian laita.

Niin, ja kun 80% suomalaisista kannattaa Suomen EU-jäsenyyttä, niin eikö koko kansan presidentin silloin ole oletettavaa kuulua pikemminkin siihen porukkaan? Vai meinaatko, että Suomeen pitäisi saada presidentti, jolla olisi sama mielipide yhden Anderssonin kanssa ja näyttävästi alkaisi lujalla kädellä avata silmiä harhautettujen kansan syvien rivien kasvoilta?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #19

En suinkaan ole ainoa, mutta se minusta.

Niinistö oli kuitenkin Suomen itsenäisyyden myymisen pääarkkitehti: nimenomaan hän kertoi äänestäjille ennen EU-äänestystä, että kyllä-ääni EI merkitse yhteisvaluuttaa, koska tätä vastustettiin yleisesti – aiheellisesti. Vaalien jälkeen hän ilmoitti ykskantaan kansalle että kylläpäs kyllä sittenkin tarkoitti kyllää eurolle, ja oli Lipposen kanssa liittämässä maata nyt epäonnistuneeksi jo yleisestikin tunnustettuun yhteisvaluuttaan, jonka suosio kansan parissa perustuu pelkkään mukavuudenhaluun, siihen että on kliffaaa ku ei joillain rajoilla tartte vaihtaa valuuttaa. Se, mikä on euron faktinen lasku suomalaisille, ei kiinnosta, koska media kertoo siitä säästeliäästi, ja silmien sulkeminen on muutenkin muodikasta puuhaa – varsinkin silloin kun namusetä tarjoaa karkkia.

EU sellaisena kuin sitä markkinoitiin (kansojen välisen yhteisyyden liittona), menettelisi vielä, mutta sen todellisuus (liikepankkien ja suuryritysten etuja kansoja vastaan ajava unioni) ja varsinkin euro ovat faktisesti vieneet Suomelta itsemääräämisoikeuden – ja Nato uhkaa viedä sen lopullisesti.

Tuo Putinin edessä rämpiminen on pelkkää spekulointia. Ei Suomen tarvitsisi rämpiä kenenkään edessä. Ei lännen eikä idän.

Mutta Niinistö rämpii lännen edessä – kuten kieltämättä suuri osa kansalaisista, joka ei paremmasta tiedä. Siihen taas vaikuttaa valtamedia, joka on Niinistöäkin avoimemmin itsenäisyytemme rippeiden myymisen kannalla. Mistäpä muualta kansa tietonsa saisi, kun valtaenemmistö mediasta syöttää sille asenteellista tietoa? Ja väittää kaiken vaihtoehtotiedon olevan valemediaa – vaikka tietenkin osa siitä onkin sitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #20

lainaus:
Niinistö oli kuitenkin Suomen itsenäisyyden myymisen pääarkkitehti:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702122200069...

Suomesta tuli myös talous- ja rahaliiton jäsen
LIITTYESSÄÄN EU:N JÄSENEKSI vuonna 1995
-Suomi liittyi suoraan Euroopan talous- ja rahaliiton (EMU) toiseen vaiheeseen. Tällä vaiheella tarkoitetaan eri maiden talouksien lähentämistä siten, että EMUn kolmas vaihe eli yhteiseen rahaan siirtyminen sujuisi mahdollisimman helposti.
Lähde:
EU/Suomi-EMU

EMU-suunnitelma hyväksyttiin osana Maastrichtin sopimusta, joka allekirjoitettiin helmikuussa 1992 ja tuli voimaan 1.11.1993.
Sopimuksen mukaan talous- ja rahaliittoon edetään kolmen vaiheen kautta.
(Ei siis Lipponen 5vuot.myöhemmin.)
lähde:
Suom.pankin asiakirja

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #11

Tuosta olen jyrkästi eri mieltä. Niinistö on pitkästä aikaa ollut presidentti jolla on ollut myös sisäpoliittisia näkemyksiä jotka hän on myös tuonut julkisuuteen. Niinistö on ollut hyvä presidentti. Oli sitä, kunnes - no ehkä on jatkossakin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kannattaa muistaa Merja Kyllösen vahvuudet - turvallisuus rakentuu tasa-arvosta!!!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kannattaa muistaa että demokratian takia jokainen virallinen eduskuntapuolue asettaa oman presitenttiehdokkaan.
Ihan jo siksi että äänestäjät kannattaa eri puolueita.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Laura Huhtasaaren luontevana yhden-naisen vertailuryhmänä toimii alaskalainen Sarah Palin, joka ulkopoliittisena meriittinään "on nähnyt Venäjän". Minä en tältä istumalta edes usko, että Alaskan läntisimmältä niemeltäkään katse löytäisi Venäjän itänurkan, johon on sentään yli 80 kilometrin matka.

Näkeekö porilainen Huhtasaari kotilaituriltaan Ruotsiin asti?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vissiin maailman luomiseen asti, Huhtasaarihan on kreationisti.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Blogisti on varmaan oikeassa siinä, ettei Saulista ole koko kansan (=jokaisen kansalaisen) presidentiksi. Mutta toki Suomen (tasavallan) presidentiksi Sauli sopii ja on parasta A ryhmää. Tällä hetkellä tiedossa olevista ehdokkaista jopa ylivertainen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Samaa mieltä vaikka en ole kokkarien "ylin" ystävä.

Niinistöllä:Vankka kokemus eduskuntatyöstä,suhteet EU,Venäjän tuntemus,samoin USA.
Talousosaamista.

En näe kuin P.Haaviston joka pystyisi kilpailemaan kokemuksellaan Salea vastaan.
Politiikan Broilerit rivikansanedustajat ei siihen pysty. Oli sitten Heinäkuu-17 nostettu vaikka puolueen varapuheenjohtajaksi .

JK.Jossei jotkut taas halua "EU ja Eurosta eroon-03-17"!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset