JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Minut bannattiin - kaikki kommentit sallittu!

  • Minut bannattiin - kaikki kommentit sallittu!
  • Minut bannattiin - kaikki kommentit sallittu!
  • Minut bannattiin - kaikki kommentit sallittu!

Osallistuin tänään 11.8. illalla alkaneeseen keskusteluun koskien pettämistä. Blogisti bannasi minut. Saman kohtalon koki ainakin Sari Laitinen. Hän kirjoitti asiasta blogiini täten.

Miksi meidät bannattiin? Emme kuulemma pysyneet aiheessa. Blogisti joka bannin asetti väitti mm.:"Häpeä Sari, että trollaat, etkä pysy aiheessa." Minun näkemykseni mukaan Sari pysyi hyvin aiheessa. Kukin voi muodostaa oman käsityksensä oheisista kuvista. Trollasiko Sari?

Keskustelua käytiin siis pettämisestä. Blogistin mukaan evoluutio ei sopinut blogiin mukaan - vaikka evoluutiota koskevissa kirjoituksissa käsiteltiin nimenomaan sitä miten evoluutio vaikuttaa esim. pettämisen tarpeeseen.

Tätä blogia saa kukin kommentoida miten haluaa: laittomuuksiin ei pidä kuitenkaan mennä. Sallin jopa henkilööni menevän arvostelun jos se vaan on asiallista.

Tarkoitukseni tällä blogikirjoituksella on herättää keskustelua - niin mistä?

* * *

No niinhän siinä joka tapauksessa kävi, että vilkkaana alkanut keskustelu keräsi nopeasti yli 40 kommenttia joista blogisti sitten "huonot" poisti, asetti  banneja, ja keskustelu jossain määrin tyrehtyi.

Oli tästä hyötyäkin: nyt ainakin minä tiedän yhden ihmisen lisää jonka tekstejä en edes yritä kommentoida - ja kun en voi/halua kommentoida niin en niitä sitten edes lue. Molempi parempi - lopputulos: hyvä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Se blogihan on nyt kaikilta kommenteilta suljettu.

Juhani Vehmaskangas

Ainakin sitten on tasapuolista :-)
Mutta minä siihen olen ainakin yksi syypää siis.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Joudun vielä poistamaan viestejäsi, jossa puhut entisestä vaimostasi. Se on täysin henkilökohtaista, enkä voi sallia, että tunnistettavan yksityishenkilön asioista puhutaan blogissani.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #19

Kyse ei ole siitä, että _joutuisit_ poistamaan vaan siitä, että _haluat_ poistaa.

Kun blogisti haluaa, että kirjoituksen kommenteissa ei jostain tietyistä asioista keskusteltaisi niin eikö siitä voisi mainita vaikka blogin alussa.

Tuohon sinunkin blogisi alkuun vaan: keskustelu evoluutiosta johtaa bannaamiseen.
Tai yksinkertaisemmin: saa keskustella vain... [niin mistä].

Se, että haluat poistaa blogitekstini joka löytyy jopa julkaistusta kirjasta (ei täysin sanasta sanaan) kummastuttaa minua, mutta ei hämmästytä. "Joudut"?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt voi käydä kommentoimassa, kun olen taas koneen äärellä. Jokainen ymmärtää seksiaspektin pettämisessä, mutta siinä on myös henkinen ulottuvuus. Lisäksi kun kysymys on poliitikosta, niin pettämisellä voi olla monet muut seuraukset, kuten eräs kommentoija esiin toikin. Poliitikolle pettäminen ei siis ole yksityisasia, koska se voi vaikuttaa koko kansakunnan tulevaisuuteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itsebannaus eli pidättäytyminen blogikontaktista on joskus hyväksi mielenterveydelle eikä liioin tee sokeaksi tai tuhoa selkäydintä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Samoin minut joskus viime vuonna 2 Blogistit bannasi minut.
"Vääriä" kommentteja persuista. Kommentit piti olla ps ylistäviä ei kyseenalaistaa heidän politiikkaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ihan tyypillistä nykyaikaa. Itsenikin bannattiin mutta vielä olen hengissä. Joku ehti jo juhlia Facebook-tilini kaatumista mutta täällä vain ollaan ja porskutellaan.

Marko Parkkola

Sitä se on, kun vihapuheet lähtee lapasesta. Liekö evoluution tulosta sekin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin no Facebook-tilini on yhä toiminnassa.Olen vain piilottanut sen siltä yhdeltä hönöltä joka esiintyy useilla nimillä Facebookissa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #21

Ai. Minä taas näin kuvakaappauksen, jossa fb:n ylläpito kertoi tälle yhdelle, että tilisi on poistettu vihapuheiden vuoksi.

Nyt varmaan luulet että minä olen facenkin ylläpidossa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #31

Mä kuule näin sen saman kuvankaappauksen eli Facessa olen yhä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Moraalin ja biologian välinen suhde on aina mielenkiintoinen aihe. Sille voisi olla bloginsa, vaikka siinä kenties päädytään lopulta kreationismi vs. evoluutio -tyyppiseen jankkaamiseen ts. kysymykseen siitä, missä on moraalin alkuperä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Et ehtinyt napata kuvaa siitä vastauksestani, jossa kerroin selvin sanoin, että poliitikkojen avioliittokriisit eivät kuulu minulle, ja valitsen ehdokkaani ihan muiden asioiden perusteella. Eli siis poliitikon syrjähypyt eivät heilauta minua suuntaan jos toiseen, koska me sivulliset emme voi tietää tilanteen taustoja.

Tämä viesti lensi roskakoriin ja sain bannin. Lisäksi roskikseen lensi kommenttini, jossa kerroin, että evoluutio liittyy oleellisesti asiaan, jos keskustelemme syrjähypyistä.

Minä ihan oikeasti kuvittelin, että Ritva Puolakka olisi vähän parempi keskustelija.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Puolakka taisi sulkea viestiosionsa kun sai liikaa seksiviestejä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Puolakka taisi haluta vain pettämisen tuomitsevia kommentteja. Onhan se tietysti selvää, että pettäminen on väärin, mutta keskustelu on aika tylsää, jos se etenee "Onko pettäminen väärin?", "Kyllä!", "Joo!", "On!", "Tietysti!", "Tottakai!". Tuota varten Puheenvuoroon voisi lisätä mielipidekyselyn samaan tyyliin kuin esimerkiksi Facebookissa on. Muiden mielipiteistä kiinnostunut blogisti voisi tehdä blogiinsa kysymyksen, antaa vastausvaihtoehdot, ja halukkaat voisivat sitten klikata valitsemaansa vastausta. Näin vastauksia ei tarvitsisi kerätä kommentti kerrallaan ja kyselyn voisi poistaa, jos tulokset eivät miellytäkään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tjaa, en tiedä että näinkö.
Minä en tuomitse pettämistä jos liitto on muutenkin jo viimeisillään. Pitää erota. Vaikea tietää Toukon ja vaimonsa keskinäisestä suhteesta, ehkä heille koko juttu on ollut OK niinkuin Halla-ahoilla.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen huomannut, että Puheenvuorossa on/on ollut joitakin blogisteja, jotka bannaavat toista mieltä olevat kommentoijat. Mielestäni on tämän keskustelualustan hengen, joskaan ei kai sääntöjen vastaista. Eri asia luonnollisesti ovat törkeät ja halventavat kommentit.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Minä en ole bannannut koskaan ketään. Mulla sattuu olemaan vain ennakkomoderointi päällä. 99 prosenttisesti pääsee kyllä läpi jos käyttää asiallista kieltä.

Esim jostain syystä eräs on bannannut mut mutten mä sitä :) Eikö ole hassua.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Minut bannattiin myös. Käsittääkseni minä olin syyllinen koko blogin sulkemiseen. Ei olisi kuulemma saanut puhua seksistä olleskaan. Se ei liity kuulemma tähän pettämis juttuun mitenkään, sanoi blogin kirjoittaja :)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jaa-a. Mitä menit kertomaan?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kannattaa muistaa, että joillekin petetyksi tulemisen pelko ylittää kaikenlaisen loogisen ajattelun. Blogin osalta tämä lienee tilanne. Joillain se muuttuu myös sairaanloiseksi mustasukkaisuudeksi saakka. Ainakaan noiden mustasukkaisten kanssa parisuhdetta ei koskaan pidä jatkaa, koska he itse eivät ansaitse saamaansa luottamusta ja tekevät kumppaninsa elämästä helvetin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Börje menee henkilökohtaisuuksiin, vaikka ei tunne minua laisinkaan, kun harmittaa niin vallan vietävästi, että Touko Aalto meni pettämään omaa vaimoaan alaisensa, vihreiden työntekijän kanssa. Minä en ole ollut osallisena tähän mitenkään, vaan kyllä se on Touko Aallon ihan itse keittämä soppa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei puoluetoimistossa työskentelevä Vihreän nuorisojärjestön työntekijä ole missään organisaatiokaaviossa Toukon alainen. Kommentti sinun käyttäytymisestäsi liittyy varsin tavalliseen henkilökohtaisista peloista johtuvaan ylireagointiin. Täysin absurdia noin loogisesti ajatellen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #22

Miten minusta nyt vaikuttaa, että sinä reagoit tähän vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon pettämiseen hyvinkin henkilökohtaisesti. Ei kai se mitenkään minun vika ole, koska en edes tunne kyseistä henkilöä. Vihreillä taas tässä voi olla jotakin sanottavaa, että tekikö hän puolueelle hallaa pettäessään vaimoaan vihreiden työntekijän kanssa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #23

En nyt oikein löydä sitä henkilökohtaista reagointia. Minähän reagoin lähinnä sinun absurdeihin kommentteihisi, enkä ottanut millään lailla kantaa Toukon tekemisiin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #26

Touko Aallon tekemisistähän tässä on koko ajan puhuttu, mutta sinä yrität siirtää keskustelun minuun. Jatkan tätä keskustelua omassa blogissani, joten jos sinulla on vielä jotakin sanottavaa, niin vastaan siellä.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #27

Sinun blogissasi kun vastaa niin saa turhan helposti bannin.

nimim. "kokemusta on"

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mitä sitä itkemään. Sen kun avaa itse seksiblogin.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Seppo-Juha Pietikäinen on bannannut minut. Syystä ei harmainta aavistustakaan, lienenkö kommentoinutkaan hänen juttujaan. Ihmettelen kovasti.

Pietikäinen voi tähän vastaamalla kertoa mistä kiikastaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Todennäköisesti olet arvostellut kokoomusta, siitä minä sain ikuisen bannin.

Toimituksen poiminnat

Sivut