JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

US:n blogipalvelu on huomenna parempi!

  • US:n blogipalvelu on huomenna parempi!

US:n blogipalveluihin muutoksia

Hiljattain joku väläytti kommenttinaan, en muista mihin juttuun, että US:n blogipalvelu on viisi vuotta ajastaan jäljessä. En ole samaa mieltä, mutta kehittämisen varaa kyllä olisi – se on mielipiteeni ja moni sen tiesikin jo ennen tätä kirjoitustani.

Mitä US:n blogipalvelulle sitten pitäisi tehdä? Onko sinulla hyviä ideoita? Kerro! Ylläpito varmasti kuuntelee kehitysehdotuksia, ja niitä voi nyt itse kukin esittää vaikka omieni jatkoksi tämän blogin kommentteina. Tai voi tyrmätä minun esittämäni ajatukset jos ne ovatkin huonoja – ehkä en ole osannut ihan kaikkea ottaa huomioon. Tai pikemmin niin, että on jopa varmaa, että paljonkin on jäänyt huomaamatta.

 

Mutta siis muutoksia!

Blogipalvelu jakaantuu kahteen osaan: Puheenvuoroon ja Vapaavuoroon. Lisäksi vapaavuoro ”jakaantuu” kuuteen alaryhmään jotka ovat: kulttuuri, viihde, ruoka, urheilu, valokuvaus, vapaa-aika.

Tuo jako on kuitenkin luonteeltaan vain informatiivinen, toisin kuin jako puheen- ja vapaavuoroon. Voisiko tuokin jako olla jotain enemmän, ja voisiko jotain samanlaista soveltaa puheenvuorossa?

 

Puheenvuorossa on jotain hyvääkin

Puheenvuorossa voit ajastaa jutun julkaisun, sitä itse olen jonkin verran käyttänyt. Voin siis kirjoittaa blogitekstini vaikka yöllä nukuksissa ja ajastaa sen sitten julkaistavaksi seitsemältä kun ihmiset heräävät, tai ainakin työmailla koneiden ääressä havahtuvat. Tuollainen ominaisuus olisi suotava myös vapaavuorossa. Vapaavuoron puolelta puheenvuoroon voisi tuoda nuo jaottelut, tyyliin: sisäpolitiikka, ulkopolitiikka, kuntapolitiikka, sosiaalipolitiikka, höpötiikka.

 

Tilastotiedot kiinnostavat kansaa, ja varmasti myös US-blogien lukijoita?

Osa blogisteista tietää, että oman blogin kävijämääriä on mahdollista seurata Google Analytics -työkalun avulla, ja jotkut sitä jopa käyttävät. Puheenvuoro-palvelun oikeassa ylälaidassa on ruutu jossa kerrotaan ”suosituimmat puheenvuorot”. Vaan minä aikana ne ovat suosituimpia?

Lukekaapa: http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/241156-joskus-sita-vaan-tuntee-itsensa-tyhmaksi-ja-ehka-jopa-syysta

Voisiko tuota ”Suosituimmat” -laatikkoa kehittää? Laatikossa olisi vaikkapa täsmälleen viimeisimmän viikon tai kuukauden suosituimmat lukukertojen perusteella. Ehkä lukija saisi valita miltä ajalta? Ei ole vaikea homma ohjelmoida, ei ole! 

 

Saanko kommentoida? Kiitos!

Osa blogisteista haluaa vain jakaa tietoa, oikeaa sellaista jakaa osa, ja jotkut jakavat vain näkemyksiään siitä mikä olisi oikein. Kaikki eivät jaa mitään järkevää, ja siihen ryhmään itsekin aina joskus koen kuuluvani. Mutta eikö olisikin kiva kun jo vaikka otsikon väristä, tai jostain pikku merkistä otsikon edessä voisi päätellä <green>+Aiheen</green> kommentointi sallittu vapaasti, <red>-Aihetta</red> ei saa kommentoida, <blue>-+Aiheen</blue> kommentit moderoitu.

Ihan vaan siis jotta minä välttyisin turhilta klikeiltä ja lukemiselta, laiska mies kun olen niin klikkaamaan kuin lukemaankin. Kirjoittaa kyllä jaksan! Ja aika on rahaa jos hyvin kirjoittaa! Turha sitä on turhan lukemiseen käyttää.

 

Nostot ja äänestykset

Voisiko palveluun lisätä pollsit? Siis mahdollisuuden luoda omia äänestyksiä. Ehkä se olisi turhaa, koska erilaisia maksuttomia äänestyspalveluita kyllä löytyy netistä, nykyisin jopa suomeksi.

Mutta voisivatko lukijat äänestää jonkun jutun nostoihin? Joka jutussa tarvitsisi olla ”nosta” nappi jota lukija voisi klikata vaikka keksiä syödessään kerran (cookies). Jos jokin juttu saisi päivän aikana nosta-suosituksia vaikkapa 10% kaikista latauksista niin se menisi nostoihin ”lukijoiden nostona”, mutta vain yksi, eli jos riittävän äänimäärän saisi useampi juttu niin paras voittaisi.

 

Lisää ideoita ja ajatuksia

Ajatukset eivät minulta tähän lopu – ideoissa koitan nyt pitää välipäätä ja keittää kalaa. Tai parempi kai on sanoa: tehdä kalakeittoa. Minulle nimittäin tulee kahden maissa vieras syömään ja sitten pitää... hmm – en tiedä mitä, no jaa; ainakin syödä itsekin. Tätä te muut saatatte lukea kun minä ja vieraani syömme. Ajastaminen on kätevää, myös vapaa-aikana!

MUTTA onko noissa ideoissani mitään mieltä. Vai ollaanko vaan tyytyväisiä kun nykyinenkin systeemi toimii, ja jopa paremmin kuin maakunta- ja soteuudistus suomalaisten sydämissä.

Olen kyllä varma siitä, että ei US:n ylläpito laakereillaan asian suhteen lepää vaan joka päivä he miettivät onko palvelu vielä tänä päivänä riittävän hyvä vai pitäisikö tehdä jotain. Ja siksi tämän blogin kirjoitin jotta heidän ei tarvitse ensi viikolla niin paljoa miettiä vaan voivat sen sijaan lukea blogiani läpi kerran jos toisenkin, ja tottakai he lukevat kaikki HYVÄT kommentit kehitysideoineen myös - HUONOJA ei lueta, luotan siihen, kritiikki on hömppää - sellainen loppukevennys enlightened - saa hymyillä...

 

* * *

Seuraavaksi: iltayhdeksän hujakoilla työttömyysturvan uudistuksesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tuo on ainakin kohdallasi hyvä uudistus, että kerrot koska seuraava blogi ilmestyy ja mistä aiheesta.

Mutta yleisesti toi äänestysmahdollisuus olisi hyvä.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Jatkan kertomista koska kommentit asiasta ovat nähtävästi 100% positiivisia. Tosin aina en varmaksi tiedä koska seuraava blogi ilmestyy, silloin jätän kertomatta.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Blogistani jäi pois jonkun muun idea siitä, että rajoitettaisiin kirjoitus- ja kommentointioikeutta. Mutta jäikö se pois siksi, että se olisi sananvapauden rajoittamista - ei se sitä olisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset