JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Työttömyysturvan uudistus johtaa outoihin ongelmiin!

  • Työttömyysturvan uudistus johtaa outoihin ongelmiin!

Hallitus suunnittelee yhä toteuttavansa voimakkaasti kritisoidun ja asiantuntijoiden tyrmäämän uudistuksen, tai uudistukset, koskien työttömien velvollisuutta etsiä itselleen sopivaa työtä.

Hallitus kepittää sekavilla sanktioilla kirjoitti asiasta Iltalehti hetki sitten (kello on nyt 8:30 kun tätä kirjoitan).

Hallituksen esitykset ovat siis saaneet kritiikkiä, mutta onko kaikki tulossa olevat ongelmat huomattu? Tosin hallitus uskottelee, että ongelmia ei ole tulossa - työttömät ehkä siis sittenkin aktivoituvat ja löytävät töitä kun riittävän kovilla sanktioilla uhataan. Uhkauksin siis toteutetaan utopia jossa töitä on jokaiselle työkykyiselle, ja myös suurelle osalle niitäkin jotka eivät pysty kuin sivusta seuraamaan ja hymyilemään.

v.2020

Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2020. Muuttuvatko jotkin asiat jo ennen sitä, vaiko vasta sen jälkeen. Osaavatko työnantajat valmistautua työtaakkaan jonka hallitus on heille sysäämässä?

Jos itse olisin tuossa tilanteessa työnantaja niin tuskin ainakaan TE-keskukseen avointa paikkaa ilmoittaisin. Tänäkin päivänä jokaista avointa ilmoitettua paikkaa kohti tulee kai keskimäärin viitisenkymmentä hakemusta. On paikkoja joihin on satoja hakijoita - työnantajalla on jo nyt liian usein valinnan vaikeus.

Vuotta 2020 silmälläpitäen pitäisi varautua myös siihen, että hallituksen mukaan työnhakijat aktivoituvat etsimään myös piilotyöpaikkoja, ja niin varmasti käykin. Muistan hyvin kun eräässä firmassa oli ohjeena, että kiertäviä myyntiedustajia ei oteta vastaan vaan heidät ohjataan heti pois yrityksen tiloista ja alueelta. Sama käytäntö tullee koskemaan aktiivisimpia työnhakijoita, etkä saa edes todistusta siitä, että olet yrittänyt päästä töihin.

Miten sitten hakea töitä?

Tottakai mol.fi on yksi hyvä paikka mitä seurata, ja hakemus vaan sisään aina kun on koulutusta vastaava tai vaikka alemman tason paikka - Suomi kun on ylikoulutettu maa. Ei pidä tänäkään päivänä odottaa, että pääsisi koulutustaan vastaaviin hommiin. Toista se oli ennen kun opistotutkinnolla pääsi pankinjohtajaksi.

Työnhaussa avuksi otetaan tottakai lisääntyvässä määrin puhelin ja sähköposti, paljon suuremmassa määrin kuin tänä päivänä kun monelle riittää se, että lukee viikottain läpi avoimet paikat verkosta ja sanomalehdestä.

Netistä löytyy yrityksen puhelinnumero, ja hyvässä lykyssä jopa tieto siitä kuka henkilöstöä yritykseen rekrytoi. Ei kun siis soittamaan ja sopimaan haastatteluaikaa - no ei välttämättä onnistu, mutta fiksu työnhakija nauhoittaa puhelun jolloin on dokumentti siitä, että töitä on tullut etsittyä.

Sähköpostihakemuksesta jää aina itselle kopio, ja firmojen osoitteita löytyy netistä. Sitä kautta on helppoa yrittää hakea myös niitä piilotyöpaikkoja.

Ellei työllisyysastetta saada kahdessa vuodessa merkittävästi ylös, tuonnen 80%:n nurkille niin kyllä yritykset ovat helisemässä v.2020. Yritykset joutuvatkin joukolla poistamaan yhteystietojaan netistä, ja se hankaloittaa toimintaa. Lisäksi osoitteita ja numeroita pitää vaihtaa uusiin koska vanhat löytyvät välimuistipalvelimilta ja työttömien "vinkkisivuilta".

Veikkaan ja voitan: kohti ongelmia me olemme matkalla. Käännytään takaisin hei.

* * *

Tämä teksti on toimitettu myös Suomen hallituksen jäsenille 13.8.2017 aamuyhdeksän aikoihin (sähköpostitse).

 

* * *

Seuraavaksi 14.8.2017 kello 08:08: Olenkin yllättäen samaa mieltä kuin Antti Rautio blogissaan syrjinnästä: http://anttirautio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241211-perusteltu-syrjinta-on-taysin-hyvaksyttavaa

14.8.2017 kello 18:59: Liikaa jätettä päätyy energiakäyttöön

15.8.2017 kello 13:07: Minä haluan

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Päivittäin työttömiä syytetään uutisissa ja lehdissä. Tänään oli uutinen, että työttömät joutuvat tulevaisuudessa hakemaan töitä nykyistä ahkerammin, koska muuten heidän eläkkeensä on pieni. Työttömyyspuhe on valheellista, mustaavaa ja fasistista. - Tämä ei ole minulta fasisti-kortti. Olen tieteentekijä, ja olen luennoijana ja muuten perehtynyt fasismiin eri kannoilta.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Totta. Työttömiä syytetään, syyllistetään. Miksi emme saa oikeutta ihmisille? Oikeutta myös työttömille? Miksi maan hiljaiset kaiken hyväksyvät?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiinnostavinta: miksi maan äänekkäät=hyvinvoivat tämän hyväksyvät?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #3

Koska heille on siitä (taloudellistakin) hyötyä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #4

Tietävätkö he olevansa sivistymättömiä arvottomia (vailla oikeita arvoja) egoistisia opportunisteja?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #5

He ovat normielämästä irtaantuneita utopisteja. Kirjoitin: "työttömät sittenkin aktivoituvat ja löytävät töitä kun uhataan. Uhkauksin siis toteutetaan utopia" [lyh.oma.]

Kysymys kuuluu: voiko uhkailu kuulua utopiaan?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #6

Toisen utopia toisen dystopia. Toisen uhkaus, toisen rohkaisu.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #7

Lausumasi on Fakta isolla äffällä!

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #3

Itse arvailisin syyksi sen, että heitä ei kiinnosta välttämättä politiikka ja he näkevät ja tietävät vain sen, mitä poliitikot haluavatkin heidän tietävän.

Tilanne taas omasta mielestäni on lähtenyt siitä, että on tehty huonoja poliittisia päätöksiä, jotka ovat kiristäneet ruuvia liian kireäksi työnantajapuolelta. Eli on tehty kannattamattomaksi perustaa tai laajentaa yrityksiä. Tämä on johtanut siihen, että rahatulojen vähentyessä on jouduttu karsimaan muuta ja nyt ollaan päästy siihen tilanteeseen, jossa hallitus ona paniikissa ja yrittää vähentää menoja kaikilla mahdollisilla tavoilla. Valitettavasti työttömät ja ylipäätänsä sosiaaliturva ovat enää mahdollisia vähennyksen kohteita. Sosiaaliturvahan vie noin puolet veroeuroista.

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkis...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mikä on työtön?
-Ammattitaitoinen ex-palkansaaja veronmaksaja.
Kuka hyötyy Sipilän kyykytyksestä? Yritykset.
Työtön ei voi mennä yritykseen tekemään työtä jos sille ei ole tarvetta yrityksessä.
Olisi pitänyt laatia lista yrityksistä jotka on potkinut väkeä pellolle. TEM olisi seurannut monta irtisanottua yritys on kk sisällä palkanut takaisin töihin.
Sanktiot jos se ei olisi toteutunut.
Kaiken talonpoikaisjärjenkin mukaan.
Ellei ole tarkoitus karensseilla ja työttömän tukien leikkauksilla tehdä tulonsiirto hyvätuloisten Kela-etuuksiin . esim.Ansiosidonnaisiin vanheimpainrahaan jotka maksetaan edel.vuoden tulojen mukaan.
Paljonkohan se olisi 8 000e/kk palkasta?
Porvarihallituksen tulkinta jo -94 lähtien Perustuslain/yhdenvertaisuuslaista kansan sosiaaliturvasta.

Juha Hämäläinen

Saksan malliin tutustuin aikoinani Sakulassa ja huomaan suuria yhteneväisyyksiä toimintatavoissa....

https://www.youtube.com/watch?v=AuF9yBlbrk0

Tekstit asetuksista

Toimituksen poiminnat

Sivut