JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Tuomareiden heikko osaaminen - onko se ongelma?

YLEn uutiset kertoi 14.8.2017, että käräjäoikeuksissa toimivien tuomareiden heikko ammattitaito ajaa yrityksiä ratkaisemaan riitojaan välimiesmenttelyssä. 

Uutisen mukaan, mikäli minä oikein(?) ymmärsin, vähäisen kokemuksen omaavat tuomarit tuomitsevat liian suuria rangaistuksia ja korvauksia. Onko asiasta syytä olla huolissaan?

Kansalaisten oikeustaju on usein samaa mieltä kuin kokemattomien tuomareiden. Yleinen näkemys on, että liian usein rikoksista annetut tuomiot ovat alimitoitettuja. Kansalaisten oikeustaju, ja tuomioiden arvostelu, perustunee julkisuudessa kerrottuihin tuomioihin, kuten tähän aivovammatapaukseen.

Uutisen perusteella olen sitä mieltä, että kun tuomari on toiminut käräjäoikeustuomarina vain vähän aikaa niin hänen "ammattitaidottomuutensa" näkyy ainakin siinä, että hän tuomitsee vähän kuten kansakin tuomitsisi. Onko se sitten väärin?

Onko siis syy "liian lieviin" tuomioihin se, että kansa tuomitsee puutteellisen tiedon perusteella?

 

* * *

Seuraavaksi: 16.8., 04:00 - Asiaa rikosvahinkokorvauksista - (hyödynnä kollektiivinen tieto).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Itseluottamusta minulla ainakin riittää:

kopio Kelaan lähettämästäni viestistä;

Hei,

Valitsin hakemukset ja ilmoitukset mutta ei ollut valittavissa: työhakemus.

Haen Kelaan töihin asiantuntijatehtäviin etupäässä toimeentulotukisektorille. Soveltuvia aloja ovat myös asumistuki- ja vammaispalvelu.

Olen aiemmin lähettänyt hakemuksen 24.3., mihin hakemukseen Kela ei ole mitään vastannut ja siksi asia nyt työllistää laillisuusvalvontaa - ja Kelaa.

Voisin toimia esim. lainopillisena neuvonantajana. Kelan lakimiehillä riittänee kiirettä. Minulle voisi Kela antaa puhelimen johon Kelan etuuskäsittelijät voisivat soittaa ja saada minulta neuvoja joiden pohjana olisi oikeuskäytäntö, ei mikään Kelan "mutu".

Odotan kutsua työhaastatteluun.

Juhani

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Huomenna on luvassa liian monta (5) juttua. Huomenna 16.8. kello 21 kerron jotain itsestäni, ja muista älykkäistä. Moniko meistä voi sanoa olevansa?

Toimituksen poiminnat

Sivut