JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Onko sinulla tietoa? - kollektiivinen muisti ja äly

  • Korvaus rikosvahingosta
    Korvaus rikosvahingosta

Kaikki suomalaiset eivät tiedä kaikkea. Kaikki suomalaiset tietävät kaiken! Kumpikin lause pitää jossain määrin paikkansa. Yksikään suomalainen ei yksinään voi tietää kaikkea mutta kaikki suomalaiset yhdessä tietävät kaiken tarpeellisen. Kollektiivistä muistia ja älyä kannattaa hyödyntää!

Voit saada tietoa kollektiivisti, eli kysymällä muilta yhteisösi jäseniltä, tai yhteisön ulkopuolisilta. Mutta saatko välttämättä oikeaa tietoa?

Yksi asia mikä jokaisen suomalaisen olisi syytä tietää, asia joka pitäisi meille kaikille jo peruskoulussa opettaa, on oikeus saada korvausta rikosvahingosta vaikka rikoksen tekijää ei saataisi kiinni. Olipa rikos mikä tahansa niin korvaukseen on oikeus jos rikoksentekijä asuu laitoksessa - pappa betalar, ja pappa on siis = valtio.

Rikoksentekijä voi olla myös tavallinen rehellinen kadunmies, ja silti rikoksesta kärsinyt voi saada korvauksia. Aina kun kärsii rikoksen vuoksi vahinkoa niin kannattaa hakea korvausta valtiokonttorilta vaikka rikoksentekijää ei saataisi kiinni.

Ei se aina kannatakaan: joskus saatava korvaus voi olla niin pieni, että sen hakeminen ei maksa vaivaa. Tämä johtuu siitä, että vahingonkärsijällä on aina 200 euron omavastuu. Lisäksi osa rikoksista on sellaisia, että niistä aiheutuneita vahinkoja ei korvata.

[kommentointi estetty]

 

* * *

Seuraavaksi tänään kello 08:08: Tukikikkailua - julkinen asiakirja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut