JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

YLE: Pitkä työmatka voi tehdä hyvää

  • Voiko työmatka tehdä hyvää?
    Voiko työmatka tehdä hyvää?

YLE tietää tänään kertoa, että pitkä työmatka voi tehdä hyvää. Ehkä uutisoida voisi myös: Lyhyt työmatka voi tehdä hyvää? Olisi täysin eri asia uutisoida: Pitkä työmatka tekee hyvää. Tai; Lyhyt työmatka voi tehdä pahaa.

Itselläni ei tällä hetkellä ole työmatkaa lainkaan. Se ei tee hyvää. En tosin tiedä tekeekö se sitten pahaa. Jotenkin tuntuu siltä, että parempi olisi jos minulla olisi edes lyhyt työmatka - ei välttämättä olisi. Minulla oli viime vuoden lopussa kahden kilometrin kävelymatka töihin. En tuolloisessa työssäni kovin hyvin viihtynyt joten en voi sanoa, että sen paremmin työmatka kuin töissä oleminenkaan olisivat tehneet hyvää. Jos työmatka olisi ollut pidempi niin tuskin se olisi siitä tehnyt paremman - en usko, en.

Aivojen kannalta olisi parasta jos työmatkaa voisi vaihdella. Aivot tykkäävät siitä, että työmatka ei ole rutiinia. Aivot tykkäävät myös saunomisesta. Kun aivot pääsevät saunaan vähintään kolmesti viikossa niin dementiariski pienenee. Dementiariskiä vähentää myös liikkuminen oudoissa paikoissa, ja puhuminen outojen ihmisen, kuten minun kanssani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Marko Parkkola

Ajoin joskus yli 100 km työmatkaa suuntaansa 3x viikossa. Aiemmin 75 km suuntaansa 5x viikossa. En kokenut sitä millään tavalla hyväksi, mutta kai se nyt on uskottava, kun totuusmedia sen kertoo.

Joten työttömätkin vain se narina pois ja satojen kilometrien työmatkalle!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Perheelliselle pitkä työmatka on melko mahdoton yhtälö. Siinähän ei nukkumisen lisäksi ehdi vietää perheen kanssa laatuaikaa yhtään.

Onneksi mulla oli viimeisinä työvuosinani työpaikka alle 10 minuutin kävelymatkan päässä, muuten olisin tarvinnut saattajan. Mä en pysty matkustamaan yksikseni julkisissa kulkuneuvoissa enää lainkaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minulla viimeisimpänä työpaikkahaussa oli kysytty, että menisinkö bussilla vai autolla. Kysyin hintaa, niin Turusta Uuteenkaupunkiin olisi maksanut 130 euroa kuukaudessa.

Sanoin heti suoraan, että mieluummin bussilla. Autolla tulisi paljon kalliimmaksi, kun auto vanhenee, niin siinä täytyy tehdä korjauksia, vaihdattaa osat yms.

Sitä paitsi bussilla voi olla rauhassa ja katsella tabletilla päivän uutiset ynnä ulkomaiset uutiset sekä somet.

Ei se hauskaa ole, että jos auton korjauksen kustannukset olisivat yllättäen olleet 600-1200 euroa ja heti maksettavaksi.

Siihen oli niksi, että vei auton sinne automerkin korjaamolle seisomaan, niin se oli siinä ja sitten piti säästellä rahaa.

Mutta sitten ei ollut ajoneuvoa käytettäväksi pitempään aikaan.

En tiedä vieläkään, että pääseekö valituksi sinne töihin vai ei, edelleen näyttää hakemus olevan käynnissä asiointisivuillani.

Toimituksen poiminnat

Sivut