JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Eristetään maahanmuuttajat - kannatan Halla-ahon linjaa!

Jussi Halla-aho (pj./ps) oli mediassa Huhtasaaren linjoilla siitä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voitaisiin päätöksen saamisen jälkeen eristää suljettuihin laitoksiin, joita ei kutsuttaisi vankiloiksi, mahdollisen valituksen oikeuskäsittelyn ajaksi. Halla-aho oli ilmeisesti myös sitä mieltä, että Turussa maahanmuuttajat eivät auttaneet puukotuksen uhreja, eivätkä pyrkineet puukottajaa estämään.

Itse uskon, että valtaosa maahanmuuttajista on siinä mielessä samanlaisia kuin ihmiset ylipäätään, että eivät hyväksy jihadismityyppistä väkivaltaa, eivätkä muutenkaan ole lähtökohtaisesti väkivaltaisia.

Jotta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voitaisiin sulkea laitoksiin odottamaan mahdollista oikeuden päätöstä tulisi lainsäädäntöä muuttaa. Tulisi säätää laki jonka mukaan aiheeton maahantulo turvapaikanhakijana olisi rikos. Rikoksesta riittävänä näyttönä olisi maahanmuuttoviraston päätös turvapaikan epäämisestä kunnes asia olisi oikeudessa lainvoimaisesti ratkaistu.

Jos sitten turvapaikanhakijan hakemus oikeusistuimessa hyväksyttäisiin niin maahanmuuttajalla olisi oikeus laitoksessa olemaltaan ajalta saada ns. koppikorvaus.

Samalla pitäisi kuitenkin muuttaa myös suomalaisia koskevaa lainsäädäntöä siten, että käräjäoikeuden tuomitseman vankeuden jälkeen henkilö sijoitettaisiin välittömästi laitokseen (vankilaan) odottamaan mahdollisesti tehtävään valitukseen annettavaa päätöstä, ja jos valitus hyväksyttäisiin niin hänellä olisi niin ikään oikeus koppikorvaukseen.

Menettely olisi kaikkia kohtaan oikeudenmukainen ja omiaan lisäämään kaikkien turvallisuutta kun esim. väkivaltarikolliset jotka tuomittaisiin vankeuteen eivät voisi odottaa tuomion täytäntöönpanoa kaduilla kulkien vaan olisivat suljetussa laitoksessa jossa he voisivat ehkä osallistua jopa vihanhallintakursseille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ymmärrän pointtisi. Silti minun on vaikea ymmärtää, miten voisimme asuinmaastaan pakenemista ja turvapaikan hakemista käsitellä rikoksena.

Oikeus voisi mielestäni hakemuksen käsittelyn yhteydessä tutkia, onko syytä epäillä turvapaikkaa hakeneen toimineen vilpillisesti. Jos on epäilylle on aihetta, mielestäni voitaisiin saattaa tämän kaltainen hakija valvotumpaan keskukseen.

Sen sijaan nuo Halla-ahon puuhaamat konttimajoitustilat varaisin Perussuomalaiset rp:n eduskuntaryhmän käyttöön. Hakkaraisen ei tarvitsisi Viitasaarelta piuvata taksilla Helsinkiin töihin, kun voisi nukkua kontissa eduskunnan vieressä. Aamulla Teuvo keittelisi kahvit juuri parahiksi ennen eduskuntaryhmän ryhmäkokouksen alkua. Ryhmä kokoontuisi kontin toisessa päässä, leppoisissa tunnelmissa, pirttipöydän äärellä.

Juhani Vehmaskangas

Tuo kirjoitukseni nyt oli vähän sellainen eräänlainen epäsuora retorinen kysymys. En toki ole sitä mieltä, että turvapaikan hakeminen tms. pitäisi olla rikos.

Tuo konttimajoitustilojen käyttötapa jota ehdotat saa kyllä kannatukseni.

Toimituksen poiminnat

Sivut