JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Juho Eerola (ps) esimerkkinä kiusaajille!

  • Konstit on monet kun kiusata pitää
    Konstit on monet kun kiusata pitää
  • Sylkemälläkin voi kiusata
    Sylkemälläkin voi kiusata

Perussuomalaisten Juho Eerola on viimeaikaisella toiminnallaan tuonut esiin yhden tavan kiusata heikompiaan. Eerola on avoimesti kertonut syljeskelystään. Eerolan toiminnan hyväksyvät henkilöt eivät voi rehellisesti sanoa olevansa kiusaamista vastaan, eivätkä siten myöskään koulukiusaamista vastaan. He hyväksyvät kiusaamisen mm. syljeskelemällä.

Nyt joku on sitä mieltä, että syljeskely ei ole kiusaamista.

Syljeskely on kiusaamista silloin kun sillä pyritään saamaan kohde tuntemaan häpeää. Pyritään saamaan kohde tuntemaan itsensä nöyryytetyksi. Silloin kyseessä on ilman muuta kiusaaminen. Eerola tavallaan ohjaa myös koulukiusaajia. Hän näyttää esimerkkiä siitä miten toista voi nöyryyttää, saada toisen tuntemaan häpeää. Eerola esimerkillään näyttää miten toista voi kiusata ilman, että käyttää sanoja tai väkivaltaa. En lainkaan epäile, etteikö Eerola osaisi myös näyttää keskisormea, ja opastaa muitakin perussuomalaisia asiassa. Mikä hänen tehtäviinsä puolueen varapuheenjohtajana toki kuuluu.

Toisen nöyryyttäminen voi olla hyvinkin vakavaa kiusaamista. Tapoja on muitakin kuin syljeskely ja keskisormen näyttäminen, jotka molemmat, kuten moni muukin sanaton ele voidaan tulkita myös kunnianloukkauksiksi.

Yksinkertainen keino on yksinkertaisesti jättää toinen ns. omaan arvoonsa. Olla tälle puhumatta. Etenkin jos joku pyrkii joukkoon juttelemaan eikä kukaan tulijalle mitään puhu.  Kyllä tulija pian ymmärtää olevansa epätoivottu henkilö - siis kiusattu.

Eräs tapa on kääntää katse pois jostakin henkilöstä aina kun kyseisen henkilön näkee. Varmasti kohde ymmärtää mitä tarkoitetaan - ei ainakaan tervehdi vaikka olisi kuinka tuttu. Vaikka olisi luokkatoveri tai naapuri.

Hyvä keino kiusata, jonka käyttöönottoa Eerolakin saattaa ainakin tämän luettuaan harkita on ottaa sormillan nenästä kiinni ja sulkea sieraimet kun kulkee "ei toivotun" henkilön ohi. Viestin on selkeä: sinä haiset! Parasta on, että homma toimii vaikka kiusaamisen kohde olisi juuri suihkusta tullut ja suihkunraikas.

Joukossa on voimaa. Mikä onkaan parempi tapa saada ihminen tuntemaan olonsa epämiellyttäväksi kun ryhtyä häntä joukolla tuijottamaan. Pikkaisen vielä virnettä naamalle, ehkä jopa naurunhörähdys. Viesti on selvä.

Eerola, hänen kannattajansa, ja muut kumppaninsa, ovat siis kiusaamisen puolustajia: koska se ei heidän näkemyksensä mukaan ole rikos vaan se on oikein. Kunhan vaan heidän mielestään kohdetta on syytä kiusata. Ja sitten ihmetellään... ...tuli mieleeni: osaako Eerola ihmetellä. Kykeneekö hän mieltämään mitä on tehnyt ja mitä siitä voi seurata?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Vajaassa viidessäkymmenessä vuodessa suomessa oleskelun jälkeen olen huomannut sekä kiusatut että kiusaajat syljeksivät.
Tosin Belgiassakin sylkivät, huomasin sama Australiassa ja Jenkeissä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Perussuomalaisia ja muita kansallismielisiä on jo pitkään haukuttu perusteettomasti rasisteiksi, fasisteiksi, ihmisvihaajiksi ja ties miksi ja heidän mielipiteen ilmaisuaan on rajoitettu jopa lakiteitse. Tämä kaikki joko muistuttaa kiusaamista tai on sitä puhtaimmillaan. Eerolan huonoa käytöstä en puolusta ja se oli myös hänen poliittisten päämäärien ajamisen kannalta vahingollista (varsinkin jälkikäteen teolla kehuskelu). Kuitenkin muistutan, että jos ihmisellä on erilaiset mielipiteet, niin ei häntä saisi sen vuoksi kiusata, vaan yrittää kumota hänen argumenttinsa faktoilla ja terveillä periaatteilla. Jos Eerola teki väärin, niin mediaa seuraava yleisö osaa tehdä johtopäätöksensä aivan itse. Ehkä puoleen johto voisi ottaa kantaa asiaan ennen kuin se paisutetaan suhteettomaksi?

Juhani Vehmaskangas

Eerolan asemassa olevalta henkilöltä on kuitenkin lupa odottaa muita nuhteettomampaa käytöstä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ehkä puoleen johto voisi ottaa kantaa asiaan ennen kuin se paisutetaan suhteettomaksi?"

Nykyinen puolueen johto tuskin ottaa asiaan tuomitsevaa kantaa, sillä sen on osoitettava, että linja on muuttunut Soinin ajoista. Oletettavasti ihmissaastaa on sen mielestä lupa syljeskellä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#4

Millähän mikämikämittarilla perussuomalaisia voisi kutsua kansallismielisiksi? Siihen ei pysty edes kieroinkaan sanaseppo.
Kaikki niiden esittämät vaihtoehdot tarkoittaisivat kansalaisten valinnanvapauksien ja mahdollisuuksien rajoittamista.
Ne eivät halua kansalaisille päätösvaltaa omista asioistaan vaan päättämään kansalaisten puolesta sellaisistakin asioista joista nyt päätämme itse.

Eri vähemmistöjemme ihmisarvoa loukkaava käyttäytyminen on noille meriitti. Onhan se näissä puheenvuoroissa viime vuosien aikana tuhanteen kertaan nähty.

Johtajauskoisessa lahkossa ja hurmosliikkeessä alamaiset kilvoittelevat suosiosta käyttäytymällä kuten uskovat johtajansa haluavan.

Ei eroa mitenkään ääriuskonnollisista tai poliittisiin marginaaleihin ajautuneista lahkoista.
Vähääkään historiaa tunteville ilmiö on tuttu ja kasvaessaan loppu on kaikkien kannalta ikävä. Aiheuttamastaan vahingosta nämä hurmosliikkeet eivät kykene kantamaan vastuuta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kyse on nähtävästi siitä, että geneettisesti ylempiarvoiseksi itsensä kokeva halveksuu niitä alempiarvoisia ja haluaa osoittaa sen jollain lailla.

Persuissa on useita sellaisia jotka uskovat rotuoppeihin ja siihen että ovat jollain lailla "valittu" ihmisryhmä.

Se että Eerola halveksuu kerjäläisiä, ei mielestäni liity niinkään itse kerjäämiseen, vaan siihen että on kyse ulkomaalaisesta tai sellaiseksi luullusta.

Näillä palstoilla mm. Sanna Antikainen totesi joskus näkevänsä ihmisen ulkonäöstä onko hän maahanmuuttaja vai ei.

Mika Sarivaara-Satta

Projisoitko tahallisesti, vai tahattomasti?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vielä, kun tälläinen uutinen, että suomalainen parlamenttaarikko räkii kerjäläisille leviää maailmalle niin Suomen maine maailmalla sivistysvaltiona sen kun lisäntyy, vai lisäääntyykö?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jotkut sylkäisevät mustallekissalekin, varmaankin rasisteja.

Juhani Vehmaskangas

Minulla on mielestäni varsin kohtuullinen odotus: odotan, että Eerola pyytää toimintaansa anteeksi. Sitä hän kuitenkaan tuskin tekee. Hän kun ei ymmärrä toimineensa väärin - oletan. Silti: ei pitäisi olettaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Siinä ei ilmeisesti ole mitään väärää että täällä blogeissa esiinnytään eri nimillä, vai mitä Jarrela?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #10
Juhani Vehmaskangas

Asia ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin voisi äkkisiltään ajatella. Minulla on tuossa pöydän kulmalla viranomaisdokumentti joka osaltaan asiaa selvittäisi mutta en tässä vaiheessa sitä halua miltään osin julkistaa. Ehkä palaan asiaan marraskuussa.

Kuva kuitenkin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, sanotaan. Tässä kuva joka osaltaan asiaa selittänee: http://aijaa.com/xoB9yD

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Voi tätä mielensä pahoittajien hurskastelua! Sylkeminen ei tiettävästi ole rikos. Median mukaan Eerolaa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Mikä tämä kansanryhmä on? Kerjäläiset, romaanit, romanialaiset, rikolliset vai mikä? Nk. "laatumediassakin" on kerrottu jo vuosia sitten, että romanialaisten kerjäläisten takana on järjestäytynyttä rikollisuutta. Onko tämän tosiasian toteaminen uudelleen rikos?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Somessa tietyt tahot ovat avoimesti osoittaneet ymmärrystä Torniaiselle jolle ei jätetty vaihtoehtoja vaan oli 'pakotettu provosoitumaan' kun eteensä käytiin sylkäisemässä. Tappotarkoituksessa tehty hyppypotkukin oli vain 'isällinen ja isänmaallinen läpsäys' suvakille joka toki oli ansainnut sen mitä tuleman piti (?).

Onneksi nuo romanit eivät ottaneet sellaista retoriikkaa todesta ja alkaneet toimia mitalilla palkitun Torniaisen tavoin. Eerola sai näiltä erityiskohtelun jota ei itse olisi halukas suomaan eri tavoin ajatteleville; romanit jäivät ilman vastarintaliikkeen mitalia.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tuokin sylkäisy muistaakseni oli mielipiteen ilmaisu...

Toimituksen poiminnat

Sivut