JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kiusaaminen pitää saada loppumaan jo tänään! (kiusaaminen.net?)

  • Riittää kun kohde tietää, että häntä kiusataan.
    Riittää kun kohde tietää, että häntä kiusataan.

Koulut ovat jälleen alkaneet ja koulukiusaaminen jatkuu. Myös työpaikoilla joitakin ihmisiä kiusataan ja heidänkin kiusaamisensa jatkuu jälleen kesän ja kesälomien jälkeen - vai onko se edes ollut tauolla? Häiriintyneet lapset ja aikuiset kiusaavat toisia jopa päivittäin koska saavat siitä jonkinlaista mielihyvää.

Pahempi asia on se, että sellaisetkin ihmiset joita ei voi pitää millään tavalla häiriintyneinä syyllistyvät kiusaamiseen. Kiusaamisesta ja siitä miten kiusaamista voi toteuttaa on täällä puheenvuoro-blogipalvelun blogeissakin paljon kirjoitettu. Yhtään parempia ihmisiä eivät ole ne jotka kiusaamisen hiljaa hyväksyvät.

Eräs hyvä blogiotsikko kiusaamisesta on mielestäni: Pahin kiusaaminen on hyljeksintää ja syrjimistä!

Itse kirjoitin hijattain aikuisen poliitikon harjoittamasta kiusaamisesta: Juho Eerola (ps) esimerkkinä kiusaajille!

Mediassa on viime aikoina ollut paljon esillä se, että nettikiusaaminen lisääntyy.

Kiusaaminen on aina subjektiivinen kokemus. Joskus voi olla, että objektiivisesti tarkastellen jokin toiminta ei näytä kiusaamiselta lainkaan mutta kiusattu kohdehenkilö voi sen kokea hyvinkin vakavana. Pahin kiusaaminen on hyljeksintää ja syrjimistä - varmasti totta, mutta sitä voi olla vaikea objektiivisesti havaita. Kiusaaminen voi yksinkertaisimmillaan tapahtua vaikkapa siten, että "vahingossa" jätetään tervehtimättä, tai jopa tervehtimällä. Kiusaaminen voi tapahtua kääntämällä katse pois, tai katsomalla kiusattua kohti. Kiusaamisessa "tärkeintä" on, että uhri kokee, että häntä kiusataan, ja kiusaaja tietää, että uhri kokee toiminnan kiusaamisena.

Miten voisimme puuttua kiusaamiseen: kouluissa, työpaikoilla, vapaa-aikana, kaikkialla?

Jokaisen pitäisi kantaa kortensa kekoon. Kun näkee kiusaamista niin pitäisi puuttua kiusaajan toimintaan. Ehkä Suomeen olisi tarpeen perustaa nettisivusto: kiusaaminen.net jonne kuka tahansa voisi vaikka anonyymisti ilmoittaa havaitsemastaan kiusaamisesta, joka sitten selvitettäisiin, ja johon puututtaisiin. - Totta toiminta maksaisi. Mieluummin näemme (vähän) lisää väkivaltaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Sivut