JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Lakkauttaako oikeus Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomesta?

Perus- ja ihmisoikeusjuttujen asianajajana tunnetuksi tullut OTL Markku Fredman ajaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa poliisihallituksen kannetta jonka tarkoituksena on kieltää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminta Suomessa.

"Poliisihallitus vaatii, että järjestö lakkautetaan, sillä se katsoo sen toiminnan olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan 'väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa'."

Vaatimuksia liikkeen lakkauttamiseksi on alettu esittää sen jälkeen kun liikkeen jäsen Jesse Torniainen tuomittiin käräjäoikeudessa Asema-aukion pahoinpitelystä (ei lainvoimainen).

Asema-aukion tapahtumista on kerrottu, että uhri on ensin sylkäissyt kadulle ja tämän jälkeen häntä on potkaistu.

Kysymykseen oikeuttaako maahan sylkeminen käyttämään väkivaltaa on liikkeen Suomen johtaja Antti Niemi vastannut: "Voi joissakin tapauksissa olla, mutta en ole mikään asianajaja tai tuomari, joka pystyy sen sanomaan, Niemi sanoo." Niemen voi siis tulkita hyväksyvän sen, että maahan sylkenyt henkilö pahoinpidellään.

Mitä vastarintaliikkeen toiminnasta sitten kertoo se, että pahoinpitelystä tuomittu Jesse Torniainen sai pian tuomionsa jälkeen vastarintaliikkeen aktivistipalkinnon? Huomioon pitää ottaa, että pahoinpitely sattui liikkeen järjestämän mielenosoituksen yhteydessä ja liike kertoo vastustavansa väkivaltaa.

Näkemykseni on, että se sijaan, että Torniainen palkittiin hänet olisi pitänyt pysyvästi erottaa liikkeestä. Se olisi ollut muillekin liikkeen jäsenille selkeä viesti siitä, että liike ei hyväksy väkivaltaa. Nyt viesti oli jotain muuta. Miksi?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai miksi. Tietysti natsiliike palkitsee poliittisen väkivallan tekijän.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Minkä puolueen jäsen tämä pahoinpidelty oli?

Samalla kun toi lakkautetaan niin tehdään sama terrorismille. Päästään kertaheitolla eroon natseista ja terroristeista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tilaisuus oli mitä poliittisin ja uhri oli ohikulkija joka ilmaisi närkästystä juuri tämän manifestaation suhteen. Aukiolla oli samaan aikaan myös muita poliittisia kampanjatilaisuuksia.

Hannu Töyri

Jos vastarintaliikkeen toiminta ja olemassaolo kielletään, niin silloin myös esim. kommunistiset puolueet on kiellettävä. Muuten voi puhua poliittisesta mielivallasta.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Totta - toisaalta jos liike kielletään niin mitä siitä seuraisi? Liike menisi "maan alle" jatkamaan toimintaansa. Olisiko valvonta sitten helpompaa?

Toimituksen poiminnat

Sivut