JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Tasa-arvoa: Finlaysonin naisalennukset nyt myös miehille - kiitos!

Finlayson aloitti kampanjan jonka aikana sen oli tarkoitus ottaa naisten ja miesten välinen palkka-ero huomioon siten, että naiset olisivat maksaneet euron ostoksesta vain 83 senttiä. Tasa-arvo valtuutettu puuttui asiaan minkä seurauksena nyt miehetkin saavat tuon naisasiakas-alennuksen.

On hyvä, että tasa-arvo nyt tässäkin asiassa toteutuu. Todellisuudessahan tasa-arvo toteutuu palkkauksessakin paljon paremmin  kuin mitä Finlayson kampanjassaan väittää. Palkka eroja vertailtaessa kun ei ole otettu huomioon, että miehet tekevät pidempiä työpäiviä mikä lisää heidän ansioitaan.

Miehet tekevät usein myös raskaampia ja vaarallisempia töitä joista he saavat raskaan- ja vaarallisen työn lisiä, joita ei tietenkään kuulu ottaa palkkavertailussa huomioon. Kun kaikki vastaavantyyppiset palkkaeroja aiheuttavat seikat otetaan huomioon niin päädytään tulokseen jonka mukaan naisen euro on 97 senttiä.

Onko sitten perusteltua, että naisen euro on vain 97 senttiä? Kyllä. Se on oikein ja perusteltua. Miehet ovat isompia ja kuluttavat enemmän energiaa niin liikkumiseen kuin muuhunkin tekemiseen. Miehet myös syövät keskimäärin enemmän kuin naiset. Kysyä voidaan riittääkö tuo miehen saama kolme senttiä kattamaan miehen suuremman energiankulutuksen aiheuttamat kustannukset vai pitäisikö palkka-eron olla suurempi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kaikille sama palkka joka duunista aina herrasta narriin niin tasoarvoudumme.

Sama työmatka ja työasu (seksuaalineutraali tietysti) jne....

Tasa-arvo lienee samallainen, kun sateenkaari. Mitä kovempaa juokset kohti sitä pidemmälle se väistää.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Harmittaa kun lukee Finlaysonin face sivuja, kuinka moni oikeasti uskoo siihen että naisen € on 83 sent.. Ja kiittelivät alennuksesta.. Ei sinänsä alennuksesta vaan sen syytä..

Itse aion boikotoida vähän aikaa Finin tuotteita (Kyllä vaikka olen mies, ostan sen kyseisiä pyyhkeitä), koska en tykkää valehtelusta!! Ihan sama jos tarjous olisi ollut vain naisille ilman syytä.. Mutta kun valehdellaan, niin siihen loppuu oma ymmärrys.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Finlayson osaa mediapelin. Kampanjahan alkaa muistaakseni syyskuussa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jep.. Ja valehtemalla saa positiivisia tuloksia.. harmi :/

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Alkaa jos alkaa. Tasa-arvovaltuutettu jo kerkisi vaatia, että kampanjaa on muutettava. Itse asiassa tässä vaihessa voidaan todeta, että kampanja on jo suoritettu, ilmainen julkisuus saatu ja alennuksiakaan ei tarvitse antaa. Vedätettävät on vedätetty ja höynäytettävät höynäytetty.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Täytyy sanoa, että Finlaysonin johto on luonut ummehtuneesta unohdetusta rättipuljusta loistavan brändin. Tämä kampanja on jatkoa Tom of Finland-lakanoille ja ilmaisen mainoksen kautta sana Finlayson on kaikkien huulilla.

Miehet ovat marginaalinen ostajakunta heille, eli nyt levitetty viesti menee taatusti perille naisiin. Satunnainen boikotoija on yhdentekevä, ja hänkin palaa ostoksille viimeistään vuodenvaihteessa.

Mie veikkaan kyllä, että Finlaysonin johtotiimillä on ollut hemmetin hauskaa. Kaikki nämä vaiheet on voitu kirjoittaa jo etukäteen ylös - mitä tapahtuu ja koska? Sana levisi kuin kulovalkea, eikä maksanut mitään. Somekansa huolehti brändäyksestä.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Itse ainakin kerroin somessa (fb) seuraavaa 25.8.:

"Boikotoin Finlaysonia, boikotoi sinäkin! https://yle.fi/uutiset/3-9797628
Miksi boikotoin?
https://areena.yle.fi/1-1772118
http://maanselka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241875-naisen-lak…"

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

No jos oletetaan, että asiakaskunnasta 20 % on miehiä ja he vähentävät ostoksia 20 %:lla, tulee liikevaihtoon 4 % lovi. Jos taas naiset, joita on 80 %, ostavatkin 20 % enemmän, siitä tulee plussaa 16 %. Kokonaissaldo on 16 - 4 % eli 12 % plussalla. Ja tämä laskukaava perustuu siihen, että miesten ja naisten käyttämä rahamäärä olisi sama.

Joskus kannattaa kenties luopua jostakin saadakseen toisaalta vähän enemmän. Vai oletko huomannut naisten laittavan yritystä boikottiin?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #8

Kuten sanoin.. Valehtelulla ja lain rikkomisella positiivisia vaikutuksia :/

Naisiin näköjään toimii kaikki temput.. Onhan se nähty ettei naisillakaan ole moraalia tai järkeä..

Tosin veikkaan että temppu myös toimisi miehiin, ei siinä..

Toimituksen poiminnat

Sivut