JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Suomalaiset itse ovat suurin turvallisuusuhka Suomessa

Ymmärrän hyvin Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin näkemyksen siitä, että me suomalaiset itse olemme nykyisin suurin turvallisuusuhka Suomessa. "Ääri-islamistit yrittävät värvätä turvapaikan­hakijoita sekä syrjäytyneitä suomalaisia. " Nerg toteaa, ja on varmasti oikeassa.

Silloin kun ihmisellä on vakavia mielenterveyden ongelmia ja/tai hän on pahasti syrjäytynyt niin hän on varmasti helposti houkuteltavissa ääriliikkeen jäseneksi, kuten toimimaan mukana ääri-islamistisessa toiminnassa, tai äärioikeistossa, jopa väkivaltaisesti.

Kun syrjäytynyt ja kenties mielenterveysongelmista kärsivä kokee yhteiskuntaa tai jotakin ryhmää kohtaan pelkoa ja vihaa niin hän saattaa olla valmis tekoihin joita tervejärkinen kansalainen ei voi ymmärtää.

Kun tarkastellaan menneitä tapahtumia niin voidaan todeta, että Suomessa eniten kauhua ja pelkoa ovat herättäneet kantasuomalaisten teot: kouluampumiset, perhesurmat, Myyrmannin pommi, jne. Moni saattaa vielä muistaa senkin kuinka nuorisojoukko joskus aikoinaan puukotti ohikulkijoita Turun teillä.

Suomalainen syrjäytymiskehitys ja epäonnistunut kotouttaminen lisäävät kaikenlaisten iskujen mahdollisuutta. Olen varma siitä, että moni perhesurmakin olisi Suomessa vältetty jos yhteiskunnassamme olisi oikeanlaisia keinoja tilanteisiin puuttumiseen, etenkin ennaltaehkäisyyn. Mikä on Suomessa mennyt pieleen kun koulukiusattu tai rahavaikeuksiin joutunut näkee niin usein parhaana vaihtoehtona itsensä ja muiden surmaamisen. Osa tosin surmaa vain itsensä mutta vahingoittaa siinä samalla muita, ainakin henkisesti.

Tilannetta Suomessa ei missään määrin paranna ainakaan se, että liian usein, väitän, että jopa pääsääntöisesti, mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt unohdetaan jäämään yksin koteihinsa. Kodeissaan he sitten syövät pillereitä ja potevat yksinäisyyttä - miettivät mitä tekisivät, sikäli kuin mitään jaksavat miettiä. Osa varmasti miettii myös äärimmäisiä tekoja. Noille ihmisille pitäisi järjestää järkevää toimintaa. Tekemistä päiviin! Ongelmana vain on, että se maksaa. Suomessa tyypillisesti maksetaan mieluummin seurausten hoitamisesta kuin ennaltaehkäisystä. Vaikkakin nykykäytäntö on pitkässä juoksussa kalliinpaa.

Yhteiskuntamme pitäisikin kaikin keinoin panostaa syrjäytymisen ehkäisemiseen. Myös kantasuomalaisten kohdalla. Nykylinjan jatkaminen jossa heikompiosaisilta aina vaan viedään lisää ja lisää johtaa pian myös suomalaisten radikalisoitumiseen ja suomalaissyntyiseen terrorismiin. Vaikka suomalaiset perinteisesti ovat hillittyä ja hiljaista kansaa niin kyllä varmasti tänäkin päivänä moni tykönään miettiin rajujakin toimenpiteitä yhteiskunnallisen tilanteen muuttamiseksi. Ovatko poliittiset päättäjät sokeita, vai vain heikkonäköisiä?

Raha ratkaiseen. Ennalta ehkäisy olisi parasta hoitoa, myös terrorismin, radikalisoitumisen, ja ylipäätään kaiken väkivallan vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. Rahaa kuitenkin laitetaan suuria määriä hoitoon panostamatta juuri mitään ennaltaehkäisyyn josta rahaa pikemminkin otetaan pois - onko hyvä näin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Marko Parkkola

Olisi aika erikoinen tilanne, jos absoluuttisesti suurin populaatio ei olisi samalla myös suurin uhka. Suomessahan tällainen erikoinen tilanne onkin jo ainakin ns. puskaraiskauksissa. Tällä menolla voimme odotella erikoisuuksien lisääntymisen muillakin aloilla.

Juhani Vehmaskangas

Totta puhut. Lienee myös yleinen käsitys, että erään ryhmän naiset ovat melko suuria tekijöitä myymälävarkauksissa vaikka ovatkin vähemmistönä populaatiossa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Pakkohan se uskoa kun oikein korkeimmalta huipulta, sisäasian ministeriön kansliapäälikön Päivi Nergin suunnalta suolletaan tällaisia mielipiteitä.

Turvallisuuttamme uhkaava suurin tekijä on todella se Suomalainen syrjäytynyt ihminen..

Jos tarkastelen kulunutta vuotta, kotikaupunkiani. Niin paljon on taphtunut juuri syrjäytyneiden ihmisten tekemiä tekoja, joissa on kuollut useampi henkilö.
Eivät he tosin ole riehuneet puukkojenkanssa toreilla, eivätkä muutoinkaan tehnyt pahaa sivullisille. Oman henkensä he ovat riistäneet.

Ovat radikalisoituneet niin, että ovat masennuksissaan tappaneet itsensä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hallitus onkin ryhtynyt voimakkaisiin toimiin uhan muodostajien vähentämiseksi.

Juhani Vehmaskangas

Totta. Etuuksia karsitaan ja pakkotöitä ja vastaavaa suunnitellaan. Uhan muodostajat vähenevät sitten oman käden kautta, joku saattaa viedä muitakin mukanaa, mutta harvempi niin toimii. Ehkä joku kuitenkin aina silloin tällöin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Lisäksi maasta muuttaa kiihtyvää tahtia ihmisiä pois, nyt n. 15% uuden ikäluokan koosta.
Parempaa ainesta tuodaan vastaavasti maahan, vuonna 2015 kymmenin tuhansin. Heistä monet ovat osoittaneet lisääntymishaluja ilman suurempia muodollisuuksia, minkä pitäisi parantaa huonoa geenistöämme jne.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Itsestään selvyys, suurin uhka Suomessa suomalaiset, Venäjällä venäläiset, ja Kiinassa kiinalaiset.

Mustalaisille suurin uhka on toinen mustalainen, ja Kotkassa toinen kotkalainen.

Juhani Vehmaskangas

Huhupuheiden mukaan maahanmuuttajan pahin uhka vastaanottokeskuksessa on toinen maahanmuuttaja. Sen jälkeen vasta tulevat polttopullorasistit.

Ai niin. Etusijalla kuitenkin mamun oma uhka itselleen. Itsemurhat kuulemma ovat vastaanottokeskuksissa yleisempiä kuin muun väestön keskuudessa. Lieneekö totta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hallituksen politiikka on aivan itse tuottanut syrjäytyneitä. Paree olis laittaa sitä fyrkkaa MT-ongelmien hoitoon kuin lakkauttaa hyviksi osoittautuneita hoitopaikkoja.

MT-ongelmaiset eivät tässä maassa ole saaneet asiantuntevaa hoitoa vuosikausiin vaan pelkkä pilleripurkki kouraan ja baanalle.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Avohoito on in ja halvempi, lähtökohtana on, että kaikki hullut nielevät kuuliaisesti pillerinsä ajoissa ja pysyvät nahoissaan.
Tämä oppi ei ole nykyisen hallituksen aikaansaannos, tämä oppi on harrastettu koko 2000 luku.

Juhani Vehmaskangas

Totta. Ja sama linja jatkuu lisääntyvässä määrin. Syykin on selvä: tulee (tilapäisesti) halvemmaksi. Kun ongelmia siis ei ole juurikaan tähän saakka ollut niin tuskin niitä tuleekaa, ajattelevat päättäjät. Ei kun hullut kotiin murehtimaan pilleripurkki kourassa, ja silleen. Mutta jossain kohtia tulee varmasti rajakin vastaan. Hulluja on avohoidossa liikaa, ja he ovat siinä hoidossa liian kauan, ja sitten tilanne räjähtää käsiin - monella tavalla.

Petteri Hiienkoski

Valtaeliitille suomalaiset ovat tietenkin suurin uhka: pahimmassa tapauksessahan nämä äänestävät "väärin" ja laittavat päättäjät vaihtoon.

Jos henki- ja seksuaalirikoksista puhutaan, niin viinalla taitaa olla melkein sama innoittava vaikutus suomalaiseen mieheen kuin Koraanilla muslimimieheen.

Toimituksen poiminnat

Sivut