Suomalaiset itse ovat suurin turvallisuusuhka Suomessa

Ymmärrän hyvin Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin näkemyksen siitä, että me suomalaiset itse olemme nykyisin suurin turvallisuusuhka Suomessa. "Ääri-islamistit yrittävät värvätä turvapaikan­hakijoita sekä syrjäytyneitä suomalaisia. " Nerg toteaa, ja on varmasti oikeassa.

Silloin kun ihmisellä on vakavia mielenterveyden ongelmia ja/tai hän on pahasti syrjäytynyt niin hän on varmasti helposti houkuteltavissa ääriliikkeen jäseneksi, kuten toimimaan mukana ääri-islamistisessa toiminnassa, tai äärioikeistossa, jopa väkivaltaisesti.

Kun syrjäytynyt ja kenties mielenterveysongelmista kärsivä kokee yhteiskuntaa tai jotakin ryhmää kohtaan pelkoa ja vihaa niin hän saattaa olla valmis tekoihin joita tervejärkinen kansalainen ei voi ymmärtää.

Kun tarkastellaan menneitä tapahtumia niin voidaan todeta, että Suomessa eniten kauhua ja pelkoa ovat herättäneet kantasuomalaisten teot: kouluampumiset, perhesurmat, Myyrmannin pommi, jne. Moni saattaa vielä muistaa senkin kuinka nuorisojoukko joskus aikoinaan puukotti ohikulkijoita Turun teillä.

Suomalainen syrjäytymiskehitys ja epäonnistunut kotouttaminen lisäävät kaikenlaisten iskujen mahdollisuutta. Olen varma siitä, että moni perhesurmakin olisi Suomessa vältetty jos yhteiskunnassamme olisi oikeanlaisia keinoja tilanteisiin puuttumiseen, etenkin ennaltaehkäisyyn. Mikä on Suomessa mennyt pieleen kun koulukiusattu tai rahavaikeuksiin joutunut näkee niin usein parhaana vaihtoehtona itsensä ja muiden surmaamisen. Osa tosin surmaa vain itsensä mutta vahingoittaa siinä samalla muita, ainakin henkisesti.

Tilannetta Suomessa ei missään määrin paranna ainakaan se, että liian usein, väitän, että jopa pääsääntöisesti, mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt unohdetaan jäämään yksin koteihinsa. Kodeissaan he sitten syövät pillereitä ja potevat yksinäisyyttä – miettivät mitä tekisivät, sikäli kuin mitään jaksavat miettiä. Osa varmasti miettii myös äärimmäisiä tekoja. Noille ihmisille pitäisi järjestää järkevää toimintaa. Tekemistä päiviin! Ongelmana vain on, että se maksaa. Suomessa tyypillisesti maksetaan mieluummin seurausten hoitamisesta kuin ennaltaehkäisystä. Vaikkakin nykykäytäntö on pitkässä juoksussa kalliinpaa.

Yhteiskuntamme pitäisikin kaikin keinoin panostaa syrjäytymisen ehkäisemiseen. Myös kantasuomalaisten kohdalla. Nykylinjan jatkaminen jossa heikompiosaisilta aina vaan viedään lisää ja lisää johtaa pian myös suomalaisten radikalisoitumiseen ja suomalaissyntyiseen terrorismiin. Vaikka suomalaiset perinteisesti ovat hillittyä ja hiljaista kansaa niin kyllä varmasti tänäkin päivänä moni tykönään miettiin rajujakin toimenpiteitä yhteiskunnallisen tilanteen muuttamiseksi. Ovatko poliittiset päättäjät sokeita, vai vain heikkonäköisiä?

Raha ratkaiseen. Ennalta ehkäisy olisi parasta hoitoa, myös terrorismin, radikalisoitumisen, ja ylipäätään kaiken väkivallan vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. Rahaa kuitenkin laitetaan suuria määriä hoitoon panostamatta juuri mitään ennaltaehkäisyyn josta rahaa pikemminkin otetaan pois – onko hyvä näin?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu