JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Harvinaisen hurjia uutisia

  • Pakkohoitoon pääsyä helpotetaan?
    Pakkohoitoon pääsyä helpotetaan?

Lienen yksi niitä harvoja ihmisiä jotka aktiivisesti seuraavat teksti-TV:n uutisia. Tänään uutiset ovat ainakin otsikoiltaan olleet varsin hurjia. Rautateillä on sattunut kaksi onnettomuuttaa. Laiva on uppoamassa Saimaalla, ja joku mies on juossut poliisia karkuun: jokeen.

Mielenkiintoisin uutinen mielestäni on tuo pakkohoitokriteerien suunniteltu väljentäminen. Pidän ajatusta hyvänä ja kannatettavana. Etenkin kun ajatellaan asiaa siltä kannalta, että ihmisryhmiä pitäisi kohdella samalla tavalla. Miksi siis aikuisella pitäisi olla oikeuksia joita lapsella ei ole?

Uutisotsikkoa pitää silti arvostella. Väitän, että ainakin subjektiivisena kokemuksena pakkohoitoon ei päästä vaan sinne joudutaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Orwellilaisessa uuskielessä pakkohoitoon nimenomaan päästään. Ihmisille ei saa tehdä epämiellyttäviä asioita olivatpa ne sitten tarpeellisia tai jopa välttämättömiä. Ikävät tosiasiat muutetaan iloisiksi asioiksi eufemismeilla ja positiivisilla ilmauksilla.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aivan. Lieneekin niin, että henkilö joka pakkohoitoon "joutuu" niin kokee hoidon jälkeen tilanteen siten, että on kiitollinen siitä, että pääsi hoitoon.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Samassa sarjassa on "sain" potkut. Voihan se olla että ajan kanssa työpaikan menetys nähdään positiivisena asiana.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Totta - ainakin jos potkut saa työpaikasta jossa ei viihdy. Jos sen sijaan saa potkut työstä jossa viihtyy niin on vaikea kuvitella sitä positiivisena asiana.

Merkitystä lienee myös sillä mitä henkilö tekee saatuaan potkut: Juokseeko jokeen, ajaako veturin alle, vai miten toimii ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset