JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Suomeen pitäisi rakentaa lisää ydinvoimaa!

Suomessa rakentamisen loppuvaiheilla olevan Olkiluoto kolmosen pitäisi käynnistyä ensi vuonna. Myös Pyhäjoelle aletaan lähivuosina rakentaa ydinvoimalaa. Loviisan ydinvoimalat alkavat olla käyttöikänsä loppupäässä.

Energian tarve ei näyttäisi vähenevän vaikka koko ajan kehitetäänkin energiatehokkaampia tuotteita joiden ansiosa mm. valaistukseen käytetyn energian määrä vähenee - vai väheneekö?

Joka tapauksessa olisi järkevää rakentaa Suomeen lisää ydinvoimaloita. Rakentamisen suhteen pitäisi kuitenkin toteuttaa sellainen muutos, että uudet laitokset rakennettaisiin lähemmäs asutuskeskuksia jolloin jätelämpökin olisi mahdollista hyötykäyttää lämmitykseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juhani Piri

Pitäisi kyllä, mutta ei nykyisen kaltasia voimalaitoksia vaan ainoastaan sulasuolareaktoreita.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Joo, lauhdevedet suoraan kaukolämpöverkkoon.

Juhani Vehmaskangas

Toivottavasti kukaan ei kirjoitukseni perusteella päättele, että olen ydinvoiman kannattaja.

Joskus kun Eurajoen kolmatta valmisteltiin ja vähän otin valmisteluun kantaa niin minua pidettiin ydinvoiman vastustajana.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä sinä kirjoituksesi perusteella olet ydinvoiman kannattaja, mutta saat anteeksi:)

Nykyisin on hyvin ymmärretty, että megalomaanisten yksiköiden sijaan olisi kannattanut alkaa kehittää standardoitavia modulaarisia pienvoimaloita, joiden teho olisi jopa helposti säädettävää. Tosin ne ovat terroristeille helpompi kohde.

Juhani Vehmaskangas

Ymmärrän kyllä hyvin näkemyksesi. Aikoinaan kun Olkiluoto kolmosta valmisteltiin niin kiinnitin huomiota siihen, että kaikkia valmisteluasiakirjoja ei pidetty yleisön nähtävillä siten kuin laki olisi edellyttänyt. Tuosta sitten moni päätteli, että vastustan ydinvoimaa. Ja olen toki samaa mieltä kanssasi siitä, että kirjoitukseni perusteella on helppo vetää johtopäätös, että olen ydinvoiman kannattaja.

Pyrin suhtautumaan ydinvoimaan neutraalisti energiamuotona muiden rinnalla. Se, että mielestäni olisi järkevää rakentaa Suomeen lisää ydinvoimaa ei mielestäni tee minusta ydinvoiman kannattaa. Näen itsessäni pikemminkin henkilön joka suhtautuu asiaan järkipohjalta.

Parasta olisi jos ydinvoimaa ei käytettäisi lainkaan vaan sen sijaan käytettäisiin uusiutuvia polttoaineita.

Toimituksen poiminnat

Sivut