JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Puukotus-mielenosoitus eduskuntatalon portailla

Eduskuntatalon portailla on ollut puukotus-mielenilmaus joka johti poliisioperaatioon. Kaksi ulkomaalaistaustaista miestä on puukottanut itseään vatsaan eduskuntatalon portailla. Teosta ei tietojen mukaan ole aiheutunut vaaraa sivullisille.

Onko totta, että ulkomaalaistaustaisen suomea ehkä huonosti puhuvan henkilön pitää puukottaa itseään eduskuntatalon portailla saadakseen huomiota. Millainen maa Suomi siinä tapauksessa on? Voiko tuollainen käytös levitä myös kantasuomalaisten piirin?

Erästä kansanedustajaa haastateltiin tapahtuman jälkeen TV-uutisiin. Hän totesi, että eduskuntaan pitäisi saada aseistetut vartijat. Varmasti pitäisi. Tämän tyyppisten ja jopa vakavampien tekojen mahdollisuutta pitäisi miettiä jo ennen kuin niitä tapahtuu ja pitäisi pyrkiä toimimaan siten, että minkäänlaisille väkivallanteoille ei olisi tarvetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Väliaikainen oleskelulupa estää vastaavat tapaukset. Epätoivo ajaa ihmiset jopa itsemurhan yritykseen.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Jos näitä väliaikaisia oleskelulupia aletaan jakamaan tämmöisen yksittäistapauksen takia niin tulijoita riittää...
Ajatus nätti mutta todellisuudessa aika naivi... Ei sen Turun terroristinkään ajatusmaailma ois muuttunut ilmaisella ylläpidolla... ei edes auttanut vaikka oli opiskellut vuoden suomalaisten lasten kanssa, vieläpä ammattitaitoisten opettajien kanssa...

Käyttäjän KristiinaMayra kuva
Kristiina Mäyrä

Tämä on eräänlaista kiristämistä! Tiedetään, että tällainen on sympatiaa tai sääliä herätäävää maassamme. Monessa maassa ja varsinkin muslimimaissa itsemurha on suurin synti, eikä siitä saa palkkioksi jyväksyntää vaan vankilatuomion mikäli aikeessaan ei onnistu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pitäisikö meidän mielestäsi noudattaa muslimimaiden käytäntöjä laajemminkin?

Marko Parkkola

Tarvittiinkohan ihan laastaria.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"paikalta on lähtenyt yksi ambulanssi pois hälytysajossa."
(Uusi Suomi)

En usko, että laastaria on käytetty tässä vaiheessa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Jokaisen yksilöpsyyken pohjalla on yhteisö. Psyyken palautuspisteessä itsetuho ja tuho ovat sama asia. Myös terrorismi on olemuksellisesti laajennettu itsemurha.

Niin mielellämme kuin me länsimaiset individualistit tulkitsemmekin kaiken inhimillisen käyttäytymisen esimerkiksi päämäärärationalismin raameissa, terrorismi ei selity sellaisilla malleilla. Siinä on kyse nimenomaan tuhon efekteistä -- väkivallan sokkivaikutuksista. Siksi pommiräjähdykset tai veriset lahtaukset. Jos tarkoituksena olisi vain tappaa vihollisia, tehokkaimmat keinot olisivat erilaisia, mutta ne eivät saisi aikaan yhtä suurta sokkivaikutusta.

Älkää sortuko yksilöpsykologiaan siellä missä kyseessä ovat ihmiselle ominaiset yhteisövoimat.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Lainaan tähän muslimin mielipiteitä.
Olisko meidän jo aika kuunnella näitä maltillisia muslimeita joita Suomessakin on. He vaan eivät pääse kuuluville mediassa.

Kirjailija Hamed Abdel Samad Euroopan terrori-iskuista: Avasitte rajanne ihmisille jotka eivät hyväksy arvojanne

– Avasitte rajanne ihmisille, joista osa ei hyväksy Eurooppaa muokanneita arvoja – demokratiaa, vapautta, sananvapautta, Samad sanoo.

”Useimmiten tulijoiden tarkoituksena ei ole tulla Eurooppaan tappaakseen”, kirjailija sanoo, ja toteaa ihmisten tulevan paremman elämän toivossa. Nuorten miesten perheet ovat saattaneet ottaneet lainaa voidakseen lähettää poikansa Eurooppaan. He toivovat saavansa rahat takaisin, mutta näin ei tapahdu.

– Turvapaikanhakijan tiellä on monenlaisia vaikeuksia, eikä turvapaikkaa aina myönnetä. Tämä on heille järkytys. Kuvaan astuu islamilainen ideologia. Se tarjoaa näille ihmisille oikotien paratiisiin, tavan päästä epätoivosta, ja ratkaisun ongelmiin. Tämä ideologia mieltää vääräuskoisen tappamisen jumalanpalvelukseksi, kirjailija toteaa.

Eurooppa on eräänlainen peili islamilaiselle maailmalle: se näyttää, kuinka heidän vihaamansa arvot saavat aikaan paremman yhteiskunnan. Tullessaan Eurooppaan nuoret muslimit joutuvat moraalisen ristiriidan keskelle.

– Voidaksesi menestyä, sinun tulisi olla avoin ja vapaa. Kuitenkin jos olet avoin ja vapaa, teet syntiä. Jossain vaiheessa moraalinen paine kasvaa liian suureksi, ja tilanne räjähtää, kirjailija kertoo.

https://www.facebook.com/Avainmedia/?hc_ref=ARScZR...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mitenhän se tosiasia, että kulttuuriset kokemus- ja ymmärryskuilut voivat olla täysin ylikäymättömiä -- että esimerkiksi moraali voi olla aivan erilaatuista -- saataisiin laajemmin ymmärretyksi?

Ainakaan poliitikkomme, niin sanotut "asiantuntijamme", tai itsetyytyväisessä "humanismissaan" paistattelevat toimittajat eivät tee mitään lisätäkseen yleistä sosiologista ymmärrystä.

Humanismista puhutaan kuin se ei ollenkaan tarkoittaisi ihmistuntemukseen perustuvaa ihmisrakkautta, vaan kuin se merkitsisi silmien ummistamista yhteisötason todellisten kohtaamisongelmien edessä. Kukaan ei kysy, miten siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään.

Nehän eivät sopeudu. Päinvastoin, sosiodynaamisesti erisuuntaiset kulttuurit saattavat vain repiä toistensa moraalin ja kognitiiviset kyvyt riekaleiksi. Kukaan ei voita.

Kun epätoivon merkkejä alkaa nyt tulla -- ja vuorenvarmasti tulee yhä kumuloituvasti -- esiin, ja kun kaikenlainen, kaikilta tahoilta tuleva väkivalta lisääntyy, poliitikot, asiantuntijat ja journalistit vain painavat päänsä palavaan pensaaseen yhä syvemmälle ja huutavat: "Tabu, tabu, tabu! Vaietkaa, tästä ei saa puhua!"

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

"Ainakaan poliitikkomme, niin sanotut "asiantuntijamme", tai itsetyytyväisessä "humanismissaan" paistattelevat toimittajat eivät tee mitään lisätäkseen yleistä sosiologista ymmärrystä. "

Tässähän se suurin ongelma on, ajatellaan "omilla aivoilla" eikä hyväksytä mitään poikkeavaa mikä rikkoisi tuon oman ajattelun luoman maailmankatsomuksen illuusion siitä että kaikki ovat joka asiassa tasaarvoisia.

Sana monikulttuurinen yhteiskunta sinällään on jo valheellinen. Sitä kun on prässätty ihmisten mieleen riittävän kauan niin se on muodostunut todeksi, jota ei saa kyseenalaistaa.

Kun ihmisille opetetaan lapsesta asti omaa kulttuuria, miten se voidaa toisessa kulttuurissa muuttaa?

Voiko länsimalaisessa kuttuurissa kasvanut henkilö puukotta itseään vatsaan?
Pois lukien mielisairaat.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #12

Kulttuurin muuttumisesta kirjoitin vähän aikaa sitten vapaavuoron puolella otsikolla: Miten maahanmuutto ja Turun puukotukset muuttavat suomalaista kulttuuria?
http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Hyvin valitettava tapaus.

Vähän ilkeästi tuli mieleen, että todennäköisesti Eduskunnan Puolustuvaliokunta osaa tehdä tästä ja Turun tapauksesta ym oikeita johtopäätöksiä; pitääkö Hornettien määrää lisätä vai vähentää?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Halveksittava kiristyksen yritys.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

"Halveksittava kiristyksen yritys"
Jos teini-ikäinen suomalainen nuori polttaa tai viiltelee itseään, koska hänellä on sietämättömän paha olo, käytätkö samoja sanoja kommentoidessasi hänen tekoaan. Mielestäni kirjoituksesi oli kurja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aseistettujen vartijoiden vaatiminen Eduskuntataloon on turhaa.

Tuskin nyt Eduskuntatalossa työskentelevät kansanedustajat, virkamiehet tai virkailijat itseään alkavat puukottaa. Aseistetuista vartijoista ei sitäpaitsi ole itsensä puukottajaa estämään minun ymmärrykseni mukaan paitsi joissakin tilanteissa ampumalla henkilöä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

En ymmärrä itsemurhaa taikka nälkälakkoa painostuskeinona. Paetaan elääkseen, nälissään, uhataan itsemurhalla ja kieltäydytään syömästä???

Onko koululaitoksessamme jotain vikaa kun kotoutus ei ole onnistunut?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Minä kyllä ymmärrän nälkälakon painostuskeinona. Sellaiseen on moni suomalainen turvautunut ja yleensä se on tuonut medianäkyvyyttä asialle joka ei sitä muuten ole saanut. Olen vastaavaa itsekin joskus harkinnut.

Itsemurhasta kirjoitin hiljattain:
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Silloin kun Suomalainen nuori yrittää itsemurhaa, täällä huudetaan, että hallitus on tämän kurjuuden luonut, ja tähän on saatava muutos.

Sitten kun väärästä maasta tullut, väärän värinen ihminen puukottaa itseään, tänne ilmaantuu Parkkoset vitsikkäänä puhumaan laastarista.

Hyi helvetti millaisia kommentteja.

Toivottavasti on hyvä mieli, kun on hyvä ihminen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta Sipilän hallitushan on juuri tämän kurjuuden luonut, jonka vuoksi turvapaikanhakijat yrittävät nyt tappaa itsensä Eduskuntatalon portaille.

Jos hallituksella olisi aito tahtotila niin kaikki turvapaikanhakijat voisivat jäädä tänne vieraiksemme.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Oikeastaan kertoo paljon nykyajasta ja läheisten kohtelusta. Itsemurhaa yrittävä on pelkkä ruikuttaja jonka pitäisi vain ottaa itseään niskasta kiinni. Masentunutkin ruikuttaa vain turhan takia.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""... kun Suomalainen nuori yrittää itsemurhaa...

Ensinnäkin: esimerkiksi blogistin sattumoisin käyttämä termi "puukotus-mielenilmaus" saattaa kuvata paremmin sitä mitä tapahtui kuin jostain syystä viriävä puhe "itsemurhasta".

Toiseksi: niin traaginen kuin jokainen itsemurhatapaus onkin, itsemurhakäyttäytymisen syyt eivät tyhjene yksilöön -- vaan kyseessä on aina psyyken pohjalle saakka ulottuva tila. Ja jokaisen yksilöpsyyken pohjalla on yhteisö.

Näissä jutuissa on niin helppoa jeesustella, dramatisoida, syyllistää tai muuten moralisoida. Houkutus tuputtaa esille esimerkiksi käsityksiä maahanmuutosta yms. on monille ylivoimainen. Sellaisen sijaan kehotan tutustumaan teemaan ihan klassisen tiedon pohjalta -- se on hyvä alku:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Myös kaikki se mikä kuuluu "kulttuurien" syvätasoon, tulee ottaa huomioon kun tällaisista asioista alkaa kantaansa muodostaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Teillä siellä Rasmuksessa sovittiin, että nämä puukottelevat toisiaan varpaaseen sympatiapisteiden takia? Kuinka monta olette valmiit uhraamaan aatteen puolesta, mitä seuraavaksi?

Toimituksen poiminnat

Sivut