JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Joukkomurhako ainoa järkevä vaihtoehto?

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välinen kriisi kiristyy. Vakavia uhkauksia lentelee puolin ja toisin. Kummallakaan osapuolella ei näytä olevan minkäänlaista pyrkimystä asiassa neuvotteluratkaisuun - halua kriisin ratkaisemiseen neuvottelemalla ei ole kummallakaan osapuolella ollut missään vaiheessa.

Mikä olisi paras tapa ratkaista asia. Ydinpommi Yhdysvaltoihin vaiko Pohjois-Koreaan, vai molempiin?

Voisiko ratkaisu olla murha? Itse olen sitä mieltä, että ketään ihmistä ei koskaan pitäisi tarkoituksellisesti toisen ihmisen toimesta tappaa - mutta entä jos toimenpide pelastaisi monta muuta ihmistä, ja kaiken kaikkiaan vähentäisi suuresti ihmiskunnan kärsimystä?

Kenet sitten pitäisi murhata? Pohjois-Korean johto, vaiko USA:n presidentti, vaiko heidät kaikki? Ja kuka tuon tekisi? Selväksi varmasti on tullut, että pakotteet Pohjois-Koreaa vastaan vain pahentavat tilannetta entisestään. Trumpilla ei ole halua minkäänlaiseen neuvotteluun - olisiko sitten kykyä. Entä Kim Jong-unilla?

Niinistön mukaan Pohjois-Korean tulisi aloittaa neuvottelut tilanteen ratkaisemiseksi ehdoitta. Entä olisiko Trump valmis aloittamaan neuvottelut samaan tapaan? Voisiko ratkaisu olla: murha, tai kansanmurha?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Korean sotahan on aselepovaiheessa. Aselevon lopettaminen ei liene kansanmurha. Sodan voittamistakaan ei kutsuta kansanmurhaksi. Eli ei mitään kansanmurhaa, vain Pohjois-Korean täydellinen tappio sodassa.
Ongelmalliseksi näen Pohjois-Korean tykistön, joka yltää ampumaan siviilien asuttamille alueille ja jonka poistaminen ydinasein ei ole kovinkaan säteilyturvallista samoille siviileille.
Mitä ydinaseisiin tulee, niin jos milloin, niin silloin niiden käytölle on oikeutus, kun niitä käytetään ydinasevaltaa vastaan.

"Voisiko ratkaisu olla murha?"
Aselevon päättäminen juuri sillä sekunnilla, kun diktaattori on saatu tähtäimeen ja sitten rauhanneuvottelujen aloittaminen? Ei tapahtuisi mitään murhaa, vaan luvallisen kohteen tuhoaminen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Kummallakaan osapuolella ei näytä olevan minkäänlaista pyrkimystä asiassa neuvotteluratkaisuun - halua kriisin ratkaisemiseen neuvottelemalla ei ole kummallakaan osapuolella ollut missään vaiheessa"

Mistä niin päättelet? Onko P-K:n ydinaseohjelma vain USA:n ongelma? Ovatko "osapuolia" vain Trump ja Kim jong-un? Voisiko P-K luopua ydinaseohjelmastaan jos Trump lopettaisi kutsumasta Kim jong-unia mielisairaaksi rakettimieheksi, tai peräti lupaisi, ettei puolusta aluettaan ja liittolaisiaan?

Olen hyvin skeptinen siihen, että asiasta voitaisiin "neuvotella". Sitä paitsi nyt, jos koskaan, tarvittaisiin välittäjää ja Kiina on jo kai lupautunutkin neuvottelemaan P-K:n kanssa. Tuloksia näistä neuvotteluista ei ole vielä saatu.

Juhani Vehmaskangas

Eihän tuo tosiaankaan ole vain USA:n ongelma mutta ulospäin näyttää paljolti siltä, että P-K:n mukaan nimenomaan USA on sen vastapuoli. Tosin onhan P-K uhkaillut myös ainakin Japania.

P-K tuskin suostuu ydinaseistaan (ydinaseohjelmastaan) kovin helpolla luopumaan, ehkä ei lainkaan, niin kauan kuin P-K:n nykyjohto maata johtaa. En usko, että P-K:n johto näkee asiassa tällä hetkellä mitään neuvoteltavaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mistä Pohjois-Korea ja Yhdysvallat neuvottelisivat.

Yhdysvaltain ja Kiinan johdon kesken neuvottelut pitäisi käydä. Pohjois-Korea on vain Kiinan ärhäkkä "terrieri". Milloin tahansa Kiina voisi ottaa "terrierinsä" liekaan jos haluaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut