JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Ydinjäte pois Suomesta, kiitos!

  • Ydinjäte pois Suomesta, kiitos!
  • Ydinjäte pois Suomesta, kiitos!

Suomalaiset eivät halua, että ydinvoimaloiden jätettä loppusijoitetaan paikkakunnalle jossa he asuvat. Ehkä kuitenkin ollaan valmiita hyväksymään jätteen sijoittaminen naapurikuntiin - tai Venäjälle, jossa se varmasti olisikin paremmassa tallessa?

Uusi keskustelunaihe tulee olemaan vähemmillä lupavaatimuksilla asutuskeskusten nurkkiin rakennettavat pienreaktorit, joka onkin "parempi tulevaisuus"(?). Vai onko?

Miten tässä yhä vaan lisääntyvän energiankulutuksen maailmassa jossa koko ajan tehdään energiatehokkaampia laitteita pystymme pysymään "juoksussa mukana"?

Ydinenergia - siinä on tulevaisuus, kunhan vaan jätteet voimme kaivaa syvällä Suomen soihin.

Itse asiassa minua kiinnostaisi tietää, että kun noille ihmisille joiden kantaa jätteiden loppusijoittamiseen on kysytty, niin on kerrottu, että vaihtoehtoiset sijoitustavat ovat: a, b, ja C, minkä valitset? Vaan mitä on kysytty?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ydinjäte pitää loppusijoittaa sinne missä se syntyy!

Suomen maaperällä syntynyttä ydinjätettä ei missään nimessä saa kuljettaa rajojemme ulkopuolelle missä sen loppusijoitusta tai käyttöä ei voida taata.

Kun ydinjätteestä syntyy ongelma, on kai viisainta jättää ydinvoimalat Suomeen rakentamatta. Nyt kun tilanne näyttää siltä että ydinvoima on osa Suomen energiantuotantoa, on Suomen vastattava ydinvoimasta syntyvät ongelmat.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Suomalainen ydinjätteensäilytysjärjestelmä on hyvä ja luotettava.

Pelottelu on turhaa niin jäteasiassa kuin itse voimaloissa. STUK valvoo laadukkaasti.Se riittää. Vanhat Loviisan laitoksetkin ovat toimineet vuosikymmeniä moitteetomasti.

Toimituksen poiminnat

Sivut