JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Ongelmaton(?) ydinvoima

Pätkä kirjastani:

Uraani ja Torium – tulevaisuuden ydinvoimaa?

Maapalloa uhkaa ilmastokatastrofi – tai ei uhkaa, se on jo todellisuutta, ja Suomen ilmastossakin se hyvin näkyy – vaikkakin nyt tuleekin viimevuosia kylmempi talvi – ehkä?

Öljyä kuitenkin käytetään vielä pitkälle tulevaisuuteen. Eivätkä CFC-päästötkään (freonipäästöt) ole loppuneet, eivätkä vielä vuosiin täysin lopu – edes Suomesta.

Päästöttömien uusiutuvien energiamuotojen käyttö koko ajan lisääntyy – vaikka ei mikään tapa tuottaa energiaa ole täysin päästötöntä. Energiaa tuottavien laitteiden rakentamisestakin tulee päästöjä.

Ydinvoima saattaa olla yksi tulevaisuuden ratkaisu alati kasvavaan energiantarpeeseen – sekä tietysti energiaa säästävät tekniikat, kuten LED-lamput ja sähkö/vety -autot. (+teleport).

Torium voi olla tulevaisuudessa hyvin tärkeä raaka-aine ydinvoimaloissa tapahtuvaan energiantuotantoon. Sen avulla saadaan jopa nykyisin jätteeksi päätyvä käytetty uraanipolttoaine hyödynnettyä energiantuotannossa tulevaisuuden ydinvoimaloissa. Ehkä jo vuonna 2040?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Ekomodernistit pohtivat samoja:

https://ekomodernismi.fi/mika-ekomodernismi/julkai...

Lukaisin läpi ja inspiroiduin jonkin verran. Tietysti epävarmuuksia on paljon.

Toisaalta jos joku valtio innostuisi ottamaan käyttöön pieniä modulaarisia ydinvoimaloita ja saataisiin sarjatuotanto käyntiin, voisi tulla samantyyppinen ilmiö kuin Saksa sai aikaan aurinkopaneelien hinnassa. Hinnat liikkuisivat tietysti sadoissa miljoonissa.

Juhani Piri

Kannattais suomella ehkä vähän kysellä jo eri toimijoilta saisko suomeen rakennettua testilaitosta tietysti toisten maiden rahoilla ;) Siitä olis sit helppo avata peli parempaan ydinvoimaan.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Juuri näin. Diili, jossa laitostoimittaja saisi referenssin ja kokemusta jatkokehitystä varten, samoin suomalaiset saisivat oppia teknologiasta. Mahdolliset virheethän kannatta tehdä toiste rahoilla.

Toimituksen poiminnat

Sivut