Olenko palkkani ansainnut?

Verptiedot ovat taas tulleet julkisiksi, ja media niitä uutisoi. Minäkin voin mennä vaikka verotoimistoon ja tutkia siellä, että paljonko naapurini on saanut palkka- ja pääomatuloja, ja hyvä niin.

Tottakai voin tutkia myös vaikkapa työkaverini tulot – tai siis voisin jos minulla sellainen kaveri olisi.

Jotkut ovat sitä mieltä, että verotietojen julkisuus pitäisi poistaa. Jotkut pitävät tietojen julkisuutta hyvänä asiana, kuten minä.

Julkisella sektorilla jopa palkkatiedot ovat julkisia. Kun lähettää kunnan kirjaamoon sähköpostin jolla pyytää saada vaikkapa viestin vastaanottaneen sihteerin palkkatiedot niin niiden pitäisi tulla paluupostissa.

Tulotietojen julkisuutta pitäisikin pikemmin laajentaa kuin vähentää. Työskenteleepä henkilö sitten yksityisellä tai julkisella sektorilla niin palkan pitäisi olla julkinen – ai miksikö?

Olen sitä mieltä, että jokainen joka on palkkansa ansainnut pystyy palkkansa määrän kyllä julkisesti kertomaan. 

Totta: joillakin palkka on niin pieni, että ei sitä kehtaa kertoa. Totta: joillakin palkka on niin suuri, että senkin kertomista pitää hävetä.

Kun palkkatiedot olisivat täysin julkisia niin se auttaisi pyrkimyksessä siihen, että samasta työstä maksettaisiin aina sama palkka. Olipa palkansaaja sitten minkä ikäinen tai kokoinen tahansa – tai mitä tahansa sukupuolta.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu