JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Olisiko täsmäkoulutuksesta apua?

Suomessa on työvoimapula monella alalla. Noita aloja ovat ainakin: ravintola-ala, kuljetusala, ja lastensuojelu. Lastensuojeluun liittyen Johannes Kananen kirjoitti: Sosiaalityöntekijät puun ja kuoren välissä.

Miten tilannetta voitaisiin helpottaa. Mistä saataisiin päteviä osaajia lastensuojeluun nopeasti. Olisiko jonkinlainen muuntokoulutus yksi vaihtoehto?

Lastensuojeluun liittyvässä sosiaalityössä yksi merkittävä lähtökohta on se, että jotta voisi ylipäätään lapsia koskevia päätöksiä tehdä niin pitää olla sosiaalisektorin ylempi korkeakoulututkinto - onko se oikein?

Lapset ovat kuitenkin vain yksi sosiaalisektorin osa-alue, joka on hyvin laaja. Olisiko mahdollisuus kouluttaa päteviä lastensuojelutyöntekijöitä lyhyemmällä koulutuksella. Jolloin heillä ei tietenkään olisi pätevyyttä toimia muilla sektoreilla?

Tämä sama pätee moneen muuhun alaan/tutkintoon. Voitaisiinko toteuttaa suppeampia tutkintoja jotka antaisivat pätevyyden vain jollekin tietylle sektorille, eivät laaja-alaisesti "kaikkeen", jolloin koulutus voitaisiin toteuttaa täsmäkoulutuksena nopeammin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tosiaan täsmäkouluttaa, ja nopeuttaa valmistumista.. Juuri sain tietää viime viikolla että ensivuodesta lähtien, ne aikuiset joilla ei ole virallista ammattia ennestään.. Ja Menevät opiskelemaan aikuiskoulutuksen puolelle, JOUTUVAT käymään kaikki yleissivistävät aineet kuten Ruotsi,Englanti,matematiikka,Kemia,Biologia,Histori, jnejnejne.. Vaikka alalla ei noita tarvittaisiin.. Siis aivan uskomaton päätös taas kerran.. En voi ymmärtää.. Tämä aiheuttaa koulutuskulujen nousua,koulutuksen keston pitentämistä ja pahin että monet aikuiset voivat jättää koulutukset väliin kun kuulevat tästä hommasta, ja yrittävät etsiä töitä sitten vanhalla työhistorialla tai vastaavalla... Ja työttömyysaika pitenee..

Aivan uskomatonta paskaa...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Juuri tota tarkoitan: osaan laskea hyvin vaikka en historiasta tiedä mitään.
-no joo: tuo oli karrikoitu, mutta olen silti pätevämpi, mutta missä?

Toimituksen poiminnat

Sivut