JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Hallituksen hölmöilyt jatkuvat: asumistukea ei leikatakaan.

Sipilän hallitus osaa säheltää. Monen monta lakimuutosta on ollut tarkoitus tehdä, monia on toki tehtykin, mutta kyllä Sipilän hallituksella lienee hallussaan myös ennätys jo päätettyjen muutosten perumisessa. Viimeisimpänä on nyt peruttu osa-asuntojen asumistuen leikkaukset.

Hallitushan oli esittänyt, että ensi vuoden alusta pieniin asuntoihin ja osa-asuntoihin (lähinnä opiskelijoille) maksettaisiin enintään 80% siitä määrästä joka olisi yleisen asumistuen normaali määrä ko. asuntoon.

Tämän vuoden helmikuusta opiskelijat ovat saaneet nauttia siitä, että ovat saaneet aiemman opiskelijan asumislisän sijaan yleistä asumistukea, joka on saattanut olla jopa 300e/kk parempi kuin aiempi asumislisä.

Hallitus sai tottakai opiskelijoilta pisteitä tuolla muutoksella. Nyt jos hallitus olisi lähtenyt leikkaamaan syksyllä opiskelijoille annettua etuutta niin kyllä se olisi noita pisteitä pahasti syönyt - väitän minä. Siispä oli parempi perua tuo suunniteltu tukileikkaus.

Olisi leikkauksella ollut toinenkin vaikutus: Nyt sijoittajat, jollainen Sipiläkin taitaa olla, voivat periä opiskelijoilta korkeampia vuokria kun asumistukea ei leikatakaan. Kaikki siis hyötyvät: opiskelijat ja Sipilä, tai siis sijoittajat. Ai niin, ehkä tuo kuitenkin veronmaksajien pussista on viime kädessä pois - mutta tokihan Sipilä ja kumppanit maksavat vuokratuloistaan veroa joten kaikki hyvin hallituksessa.

Fiksu ja asioita vähän ennakolta ajatteleva hallitus olisi toiminut tässäkin asiassa toisin. Hallitus olisi jo elokuulle asumistukisäädöksiä muuttaessaan ottanut mukaan tuon osa-asunnon 80%:n asumistukimaksimin. Mutta niin ei hallitus ymmärtänyt tehdä - ei nähnyt puolta vuotta eteenpäin - vai näkikö sittenkin? Nythän hallitus saa taas opiskelijoilta pisteet kun päätti, että leikkausta opiskelijoiden asumistukeen ei tehdäkään. Hyvin  keksitty!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

No jää kuitenkin jännitettäväksi se, että väheneekö työttömyysturva 4,65% jokaisen 3kk jakson jälkeen. Esim. 1 vuoden jälkeen alennuksia työttömyysturvaan olisi tehty 4kpl, jolloin työttömyysturvaa olisi alennettu : 518,4*(1-0.9535^4) = 89,90 €.

(518,4 on 20 vrk työmarkkinatuki - 20%)

Juhani Vehmaskangas

Aivan. Ja toimeentulotukea saavilla on lisää jännitettävää. Heillä jo ensimmäinen alennus saattaa tulla tarkoittamaan 20%:n alennusta perusosaan.

Verovaroja säästyy varmasti.

Toimituksen poiminnat

Sivut