JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Eduskunta lahjoitti 50 miljoonaa!

Kirjoitin edellisen bologitekstini Radio tulee televisioon reilut puoli tuntia sitten. Maria Lohelan puhe, itse asiassa se mihin se liittyi "pakotti" minut jälleen kirjoittamaan jotain. Lapsiperheetko ne ovat ahdingossa? Köyhiä ja syrjäytyneitä - heitäkö pitää auttaa? Tottakai. 50 miljoonalla. (ääniä sillä saa?)

Olen itse ollut köyhä. Olen ollut nelihenkisen perheen isä, saanut toimeentulotukea, ja maksanut samalla asuntolainaa. Hyvin onnistui, pärjättiin, autokin oli, ja oli siis myös omistusasunto. Nyt ei ole.

Taloudellisesti pärjään nyt paljon huonommin. Syy on omani. Tuolloin kun olin perheen isä niin olisin myös voinut pärjätä huonommin - mutta käytin rahat järkevästi - käytimme.

Olen ollut myös yksinhuoltaja (=vähemmän köyhä). Silloin pärjäsin lasteni kanssa taloudellisesti paremmin kuin koskaan. Yksinhuoltajilla on vähintäänkin riittävät tuet - voin sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä. Äänellä :-)

Niin - politiikka (=yhteisiin asioihin vaikuttaminen) on populismia (=äänten kalastelua) jossa ei useinkaan oteta huomioon sitä mikä on todellisuus, koska todellisen tilanteen myöntäminen vie ääniä "kalastajilta". Niin se on!

Tarkoitan: tuo 50 miljoonaa lahjoitettiin väärään kohteeseen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Kysymys: Lapset vs. vanhukset - entä muut (sosioekonomiset) ryhmät. Onko vastaikkainasettelu tänään sallittua?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Täydellinen floppi koko juhlapäätös. Kuukauden päästä ei kukaan muista. Ei siis mitään Suomen historiaan ja kansakunnan muistiin jäävää päätöstä puolueet saaneet sovittua. Sellainen olisi voinut olla esim. demokratiaan liittyvä päätös, kuten 16 v. äänioikeus tai muuta merkittävää.

Eikö tuo penskojen hyvinvointiasia pitäisi kuulua jokavuotisiin budjettimenojen piiriin.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Kaikkien hyvinvoinnin pitäisi kuulua jokavuotiseen budjettiin. Juuri äsken telkusta tuli mainos: "tuplajuustohampurilainen 4,50€". Tuolla rahalla valmistan 4:n hengen lounaan, tai päivällisen, siis ihan hyvän ruoan. Juomaksi vettä tai maitoa :-)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Arvaan, että jokavuotinen suurimman lapsimäärän synnyttäneen äidin palkitseminen koravataan nyt lahjoituksena lapsiperheille. Mutta voinhan olla väärässäkin...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Ei liene kuitenkaan 50 miljoonaa saanut. Saisinpa minä niin maailma muuttuisi ;-)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #6

No joo, ei tainneet saada 50 miljoonaa. Mutta kohderyhmä on tulonsiirtona kiinnostava, kun muut pienituloiset saavat tuntea "kipeät leikkaukset" nahoissaan...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #7

Juurikin noin. Taitaa säätiön tuotosta lisäksi suurin osa mennä hallintoon. Lapsille vain rippeet.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Juu - ja totuuden nimissä on sanottava: onneksi eivät lahjoittaneet enempää, he hölmöt. Kuten vaikka sataa miljoonaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut