JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Pilaan hyvän joulumielen!

  • 1 6001 800:aa!
    1 6001 800:aa!

Köyhät ovat keskuudessamme. Mutta kuinka köyhä on köyhä? Oletko sinä köyhä? Entä minä sitten? Tällä hetkellä yritän sinnitellä työmarkkinatuen ja toimeentulotuen turvin. Osan vuokrasta maksan toimeentulotuen perusosalla koska vuokrani on liian kallis. En silti ole onnistunut edullisempaakaan asuntoa saamaan.

En väitä, etteikö sellaisia olisi mutta eri asia on se miksi niitä ei minulle vuokrata - toisaalta en ole valmis "komeroon" muuttamaan. Tilaa pitää asunnossani olla ja elää, laittaa väliovikin kiinni.

Hyvä joulumieli -keräyksellä kerätään rahaa lapsiperheille, jotta saisivat ostettua ainakin sen kinkun. Ilman tuota tukea jäisi moni kinkku myymättä - joten tuki on tuki, avustus. Hyvä niin?

Olen siis tällä hetkellä köyhä - toimeentulotuen saaja. Olen aikoinaan ollut myös naimisissa, ja tuolloinkin jossain vaiheessa perheeni eli toimeentulotuen varassa, ja maksoimme jopa asuntolainaa tuon tuen perusosista, ja hyvin pärjäsimme. Oli meillä suht uusi autokin. Miksi nykyiset lapsiperheet eivät pärjää - missä vika?

Olen ollut toimeentulotuen saajana ollessani myös kahden teini-ikäisen lapsen yksinhuoltaja. Oli minulla auto silloinkin. Vakuutan teille hyvät lukijat: silloin pärjäsin taloudellisesti todella hyvin. Jos nyt pärjäisin yhtä hyvin niin elämä olisi juhlaa! Nyt minulla ei ole autoon varaa - oma vika!

Nyt asun siis yksin, ja Kela maksaa asumisestanikin enemmän kuin normin määrän, silti osa pitää vielä maksaa perusosasta. Mutta pärjään, kohtuullisesti.

Jos joku lapsiperheen vanhempi kehtaa minulle väittää, että Suomen sosiaalitukien varassa ei pärjää niin olen heti valmis tulemaan hänen kanssaan toteamaan ja tarkastelemaan sitä, että missä hänellä mättää. Mitä hän tekee väärin.

Avustusrahat menevät todellakin hyvään kohteeseen: lapsiperheille. Tarvetta olisi kuitenkin tukea köyhiä.

Jos lottovoiton saan niin penniäkään en anna "köyhille" lapsiperheille. Yksinäisiä voin tukea!

nimim. "tekisinkö itsemurhan?" ;-)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Mietin tuota köyhyyttä. Mitä se on, ja kuka on köyhä. Köyhyys ei ole objektiivinen asia. Se on mielentila, tunne. Se tarkoittaa jotain saavuttamatonta. Henkilö joka ei saa haluamaansa tuntee itsensä köyhäksi riippumatta siitä paljonko on omistaa.

Esimerkiksi henkilö voi tuntea itsensä ihan hyvin toimeentulevaksi, ei köyhäksi eikä rikkaaksi. Eräänä päivänä hän kävelee kadulla ja näkee kerjäläisen. Silloin hänestä tulee rikas.

Rikkauden tunne on täysin irrationaalinen johtopäätös jonka yksilö tekee tarkastellessaan ympäristöään. Kukaan ei olisi rikas jos ei olisi olemassa köyhiä joihin verrata itseään. Yksi keino rikastua on köyhdyttää muut.

Jos yksi kymmenestä rikastuu, muista tulee automaattisesti köyhiä vaikka heidän tulotasonsa pysyisi ennallaan.

Yleinen köyhyyden tunne tulee silloin kun yleiseen tietoisuuteen iskostetaan ajatus rikkaudesta. Yhteisö joka elää köyhyydessä, mutta jonka jokainen jäsen on yhtä köyhä, ei tiedä olevansa köyhä, ennenkuin tieto ulkopuolella sijaitsevasta vauraudesta saapuu yhteisöön.

Henkilö joka ei näe mainoksia ei tiedä olevansa köyhä. Altistuminen mainoksille lisää köyhyyttä. Joka ei tiedä olevansa köyhä ei sitä ole, oli sitten kuinka vähävarainen tahansa. Joka ei ymmärrä haluta tavaraa tai rikkautta ei ymmärrä olla köyhä.

Maailman rikkain mies voi tuntea itsensä köyhäksi. Yksilötasolla kukaan meistä ei ole köyhä tai rikas.

Jos sinulta kysytään oletko rikas vai köyhä, ennen vastaamista joudut miettimään maailmaa.

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Herra Jeesus haluaa sinua auttaa. Miksi et käänny Hänen puoleensa apua pyytämään? Itsemurha ei ole Jumalan tahto. Itsemurha on saatanan tahto, että ihminen tekisi itsemurhan kaiken ahdistuksen keskellä. Saakoon Herramme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus sinua auttaa. Turvaa Häneen kaikesta sydämestäsi, apu on lähellä, se ei ole kaukana sinusta!

5. Moos. 4:29 

Mutta sitten sinä siellä etsit Herraa, sinun Jumalaasi, ja sinä löydät hänet, kun kysyt häntä kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi.

5. Moos. 6:5 

Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi.

Ps. 50:15

Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."

Siunausta sinulle Juhani, rakas lähimmäiseni.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan filosofi Vehmaskankaalta , onko köyhällä edes varaa tappaa itsensä ?

Juhani Vehmaskangas

Hyvä kysymys.

Esittämäni kysymys niin ikään oli enemmänkin jotain muuta ;-) -kera.

Toimituksen poiminnat

Sivut