Alkoholilaki muuttuu – hyötyä kaikille?

Ensi vuoden alusta alkoholilaki muuttuu ja nelosoluita ja limuviinoja saa sen jälkeen myydä ruokakaupoissa. Käytäntö tulee varmasti laskemaan nelosoluen ja limuviinojen hintoja mitä ei voi välttämättä pitää hyvänä asiana.

Hyvänä asiana kaikkien kannalta voinee pitää sitä, että on väläytetty, että Suomeen saataisiin 170 poliisia lisää jotta kansalaisten turvallisuus pystytään alkoholain muuttumisen myötä pitämään nykyisellä tasolla.

Itse en usko, että alkoholilain muutos juurikaan lisää järjestyshäiriöitä – tuon suhteen tilanne säilynee melko lailla nykyisellä tasolla, uskallan väittää. Ensi vuonna tiedämme paremmin.

Mikäli kuitenkin poliiseja palkataan lisää niin se on pelkästään hyvä asia. Tällä hetkellä poliiseja on Suomessa liian vähän. Monet oikeat rikoksetkin jäävät tutkimatta.

Ns. rähinäviinan juojia on nyt ja tulee aina olemaan – tai naisista se on kiinni(?) sillä rähinäviinaa juovilla on yleensä geenivirhe joka tuota väkivaltaista käytöstä aiheuttaa. Poliisilla tulee kuitenkin vielä pitkään riittämään töitä alkoholia nauttineiden aiheuttamien järjestyshäiriöiden vuoksi.

Ryyppyporukoissa aina silloin tällöin sattuu jopa tappoja ja murhia. Noissa porukoissa lienee kuitenkin harvemmin mukana varsinaisia rähinäviinan juojia, siis "geenivirheellisiä ihmisiä" – syyt lienevät muualla, veikkaan ja väitän. Rohkenen myös väittää, että ns. puliukot kiinnittävät huomiota myös alkoholin hintaan. Sen sijaan rähinägeenin omaavilla yleensä on rahaa vaikka siihen koskenkorvaan.

Tärkein asia tässä veromuutoksessa on kuitenkin se, että ehkä saamme lisää poliiseja joita  nyt on liian vähän.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu