JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kittilän kunta kerää ongelmia?

Kittilän kun on nykyään varmasti yksi Suomen tunnetuimmista kunnista. Kunnan viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä on asetettu syytteisiin virkarikoksista. Vt. kunnanjohtajan myötä tilanne ei ole korjaantunut.

YLEn uutiset kertoi hiljattain, että Kittilän kunta rikkoo julkisuuslakia. Niin ikään uutisoitiin, että eräs entinen kunnan johtaja on saanut syytteen siitä, että on salannut julkisia asiakirjoja. Eikä meno Kittilässä taida ainakaan parempaan suuntaan olla menossa.

Viimeisimmän tiedon mukaan: kunnanjohtaja Sanna Ylinampa ilmoitti, että asiakirjoja ei luovutetakaan Ylelle perjantaina 29.12. vaan "asiakirjapyyntöön annetaan viranhaltijapäätös valitusosoituksineen ensi viikolla" eli vuodenvaihteen jälkeen.

Rohkenen väittää, että kunta on jo nyt toiminut tässä pöytäkirja-asiassa laittomasti, ja laiton toiminta näyttää vaan jatkuvan. Kunnanjohtaja Ylinampan ilmoituksesta voi päätellä, että pöytäkirjaa ei tulla luovuttamaan kenellekään. Lain mukaan se kuitenkin pitäisi luovuttaa siltä osin kun se ei ole salainen - enkä ainakaan minä usko, että koko pöytäkirja olisi syytä salata - Kittilässä ollaan siis taas tekemässä uutta virkarikosta? Ja osin siis sellainen on jo tehty koska pöytäkirjaa ei ole sitä pyytäneelle (YLElle) luovutettu julkisiltakaan osin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Sivut