JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Suomi 100v. - Ilotulitus on alkanut!

Paukuttelu on alkanut. Se on sallittua kello 18-02. Toisin oli ennen, nyt on nyt, entä jatkossa?

Tänä uutena vuotena moni järjestänee Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä tavanomaista näyttävämmän ilotulituksen. Hyvä(?) niin sillä totuus lienee, että ilotulitukset Suomessa lähitulevaisuudessa loppuvat.

Suomi 100-vuotta?

Itsenäinen Suomi on nyt siis sata-vuotias. Mutta onko juhlavuotta vietetty liian aikaisin. No ei ainakaan siltä osin, että juurikin nyt, tänä uutenavuonna, pitääkin juhlistaa satavuotiasta Suomea.

Itse täytin tänä vuonna pyöreät viisikymmentä vuotta. Ja kyllä se vaan niin on, että viisikymmenvuotias olen kunnen viisikymmentäyksi täytän.

Mielestäni Suomikin on satavuotias aina 6.12.2018 saakka. Juhlitaan siis yhä satavuotiasta itsenäistä Suomea. Koska meillä sellainen nyt on.

Satavuotiaan Suomen taival ei kuitenkaan tule olemaan kivuton, oletan, vaikka ei pitäisi. Mielenkiinnolla odotan sitäkin mitä työttömien tilanteelle tehdyn kansalaisaloitteen myötä tapahtuu - tuskin mitään. Odotan toki paljon muutakin, ja jotensakin minusta vaan tuntuu, että ainakin omaan elämääni vaikuttaa paljon jokin tapahtuma jo ennen presidentinvaaleja - mutta se nyt jää nähtäväksi. Arvailla voimme jo nyt sitä: kuka on seuraava presidentti?

Siitä olen varma, että meillä suomalaisilla tulee olemaan edessä poikkeuksellisen mielenkiintoinen(?) vuosi 2018.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Sivut