JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Seksuaalinen häirintä lisääntyy - miksi?

Ylen teksti TV:n sivulla 107 kerrotaan tänään eduskunnassa ilmi tulleesta seksuaalisesta häirinnästä.

Tuollaiseen häirintään minäkin olen joskus syyllistynyt. Varmasti sinäkin?

On nimittäin tullut joskus naista katsottua sillä silmällä. Viheltänyt en ole koskaan, joka sekin on häirintää.

Häirintä siis lisääntyy! Yksi syy siihen lienee, että vähitellen me kaikki opimme mieltämään sen, että mikä kaikki on häirintää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

En usko että se on lisääntynyt, aina sitä on ollut. Nyt se kupla vaan puhkeaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mlkäli kyseiset henkilöt ( subjekti ja objekti ) eivät miellä ja tiedosta, mikä on seksuaalista häirintää niin onko ulkopuolisten mahdollisesti havaitsema ”seksuaalinen häirintä” heidän tapauksessaan todellista seksuaalista häirintää ?

Toni Rintala

Aikoinaan joissakin kulttuureissa mies haki sen morsiamen väkisin, siis kaappaamalla naapurikylästä. Joillakin kansanryhmillä on yhä tämä tapa rituaalisesti olemassa.
Kohta se menee toisin päin ;)

Joissakin heimoissa se meni niin jo aikoinaan: Mieheltä väännettiin toinen lonkkanivel pois paikoiltaan, ettei hän päässyt karkuun naarasta.. sitten mies oli kotiorjana.

Konstit on monet.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomalaisessa kulttuurissa miehet käyvät ostamassa vaimon aasiasta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Älä nyt omia tekojasi yleistä koskemaan kaikkia.

Toni Rintala

"Suomalaisessa kulttuurissa miehet käyvät ostamassa vaimon aasiasta."

Ostamassa? Eiköhän siellä saa ihan ilmaiseksi, jos on vaalea ja pitkä. Siis vartalo!

Suurempi osa suomalaisista on muuttanut sinne kuin on hakenut vaimon sieltä. Ja nämä liitot on useimmiten pysyneet perheenä.

Suomalaisnaisista taas suurempi osa on tehnyt lapsen etelämpää (Välimeren läheltä) tulleen kanssa, ja suurin osa näistä liitoista on hajonnut.

Olisikin mielenkiintoinen vertailu, että kuinka monta suomalaismiestä on hakenut vaimon Aasiasta tai kuinka moni suomalaisnainen on tehnyt lapsen afrikkalaisen tai Lähi-Idästä peräisin olevan kanssa.. ja miten siinä on käynyt vaikka 5 vuoden jälkeen?

Hauskoja ovat myös raportit naisten seksilomista Turkissa ja muualla.. Mauritius on yleinen ransakalaisnaisten seksilomakohde. Ja sen kyllä huomasi, kun siellä lomailin.

Seksiturismi on yhtä yleistä miehillä kuin naisilla..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #8

Thaimaastahan miehet tuo Hiviä tuontitavarana. Juuri oli uutinen aiheesta. Ainiin valemedia.Ja joo, kyllä ne seksistä siellä maksaa samoin kuin suomessakin, muuten eivät saa.

Mitä sitten jos suomalaisille naisille ei suomimies kelpaa? Sekö on naisten vika? Vai voisiko suomimies katsoa peiliin?

Jotenkin sun kommentti kumpuaa katkeruutta, anteeksi havainto.

Mun mielestä bordellit pitäisi olla laillisia.

"Mauritius on yleinen ransakalaisnaisten seksilomakohde. Ja sen kyllä huomasi, kun siellä lomailin."

Hauska havainoto, mihin se perustuu?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #9

Aika paskaa tekstiä Tepolta. Tunnen useita pariskuntia, joilla on tällainen tausta. Mikä sinä heidän suhteitaan halventamaan. Osan puolisko on löytynyt jo kotimaasta maahanmuuton seurauksen tulleista.

Eräs ystäväni tutustui työkomennuksella risteilijällä tarjoilijaan. Heilastelivat vuosia ja tapailivat pitkin maailmaa. Menivät naumisiin. Mitähän heidänkin muksut tosta sanoisivat. Miten sä voit sanoa jotain tollasta paskaa.

Mitä sitten jos suomalaisille naisille ei suomimies kelpaa? Sekö on naisten vika? Vai voisiko suomimies katsoa peiliin?

Ei kai tästä ole kysymys. Ihan rakkaudesta. Voi joissain tapauksissa olla, mutta ei sekään sinulle kuulu. Ilmeisesti on usein päinvastoinkin asia.

Rasisti ja tosi rasisti. Teppo kuuluu niihin tosi rasisteihin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #9

"Mitä sitten jos suomalaisille naisille ei suomimies kelpaa? Sekö on naisten vika? Vai voisiko suomimies katsoa peiliin?"

Niin, esitin vain, että naisetkin hakee ulkomailta miestä ja tautejakin ;)
Lieneekö yleismaailmallinen tapa miehillä ja naisilla?

Täältä naiset etsivät seksiseuraa – puumien suosikkikohteet Top 5
http://www.rantapallo.fi/matkailu/taalta-naiset-et...

"Hauska havainoto, mihin se perustuu?"

Visuaaliseen kykyyn. Eli katselin ympärilleni.

Kypsien naisten rantapojat
http://www.iltalehti.fi/matkajutut/201104261357294...

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #14

Siis nämä örvelöt, jotka tavallinen suomalainen nainen hylkää, hakevat sitä "seksisesuraa" jostain, missä nainen on kauppatavaraa ja tottunut olemaan nyrkkeilysäkkinä ja tunkiona yhtä aikaa, mutta ne miehet ovat oma lukunsa. Niitä ei kannata tässä yhteydessä mainita. Säälittää vain nuo nuoret aasialaiset tytöt, kun ne roikkuvat noiden körmyjen kupeessa hyvän/paremman elämän toivossa.
Nyt kuitekin puhutaan tavallisista suomalaista miehistä ja naisista, joilla pitäisi olla sen verran sivistyneitä tapoja, että osaisivat kunnioittaa vastakkaista sukupuolta ja erottaa flirtin (tai kömpelömmänkin flirttiyrityksen) seksuaalisesta häirinnästä, mutta syytä on sysissä, jos on sepissäkin. Monet naiset suorastaan tyrkyttävät itseään niin pukeutumisella, kuin käyttäytymiselläänkin ja kun "väärä" mie osoittaa huomita, niin siitä närkästytään.
Ja,Toni, kyllä, kyllä on naisiakin, jotka tuonne "ulkoilmaan" päästyään ja vähän ilolientä nautittuaan käyttäytyvät suorastaa törkeästi. Eikä aina tarvitse mennä kuin lähikuppilaan, niin sisellä on jo jonkun muijan "lapsen eväät" jonkun uroon naaman edessä tyrkyllä. Miten hemmetissä se mies voi tietää, kuka sitä tahtoo ja kuka ei. Oma lukunsa ovat nämä "p******lluhiiret", jotka härnäävät ja sitten "kainosti" kiletäytyvät.
Ja sitten on tämä naistyyppi, joka niin "huono häppeemää ja kaino julkeemaa,ko naapuri pässi", eikä vahingossakaan kykene tunnistamaan seksuaalisuutta itsessään, vaan kieltää itseltään kaiken - ainakin julkisesti. Mutta se, että mennään niin pitkälle, että pilataan jonkun maine pelkän herjanheiton tai katseen takia, niin on kyllä kaiken huippu

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #14

Kaipa tuohon sekin vaikuttaa, että mitä kukin arvostaa?

Kiihkein nainen jonka kanssa olen ollut on ollut väriltään tumma, liki musta.
Ehdottomasti paras on ollut eräs "suomalainen" joka tänne Ruotsista muutti.

Mitä kukin siis arvostaa. Toinen suurta. Itse arvostan... tai no joo, tykkään.
Mutta minä olenkin: outo ja erilainen - niin on naiset sanoneet :-D

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Tämä kouhotus alkaa saada yhtänaurettavia piirteitä kuin taannoinen sukupuolineutraali avioliittolaki. Nykyisen päättäjät ovat niin todellisuudesta vieraantuneita, etteivät kykene askartelemaan todellisten ongelmien kanssa ja sitten huuhaillaantällaisten jonnin joutavien asoiden kanssa. Kunpa se olisikin viatonta höseltämistä, mutta oheistutteena siinä menttävät maineensa monet sellaisetkin ihmiset, jotkaoikeasti eivätole tehneet yhtään mitään.
Nainen on vaan niin kumma otus, että se valittaa, jos ei sitä huomaa, se valittaa, jo ei sitä huomaa oikein ja auta varjele, jos satutkin koskettamaan, varsinkin jos et saatu olemaan se unelmien sankari, niin siitä se vasta poru syntyy.
En missään nimessä hyväksi oikeaa ahdistelua, mutta nämä "mukamas ahdiselut" minä teilaan. Minä häpeän näiden naisten puolesta, sillä ensin nainen tunkee itsensä väkisinkin miehen rinnalle joka paikkaan ja valittaa ,jos ei pääse samalle hiekkalaatikolle, mutta heti, kun on sinne päässyt, alkaa valitus. "Pojat ei leiki niin kun minä käsken, oikeesti, niitä pitää rangaista". Himputti, jos ei kerran kestä olla siellä hiekkalaatikolla, niin kuka käskee olla siellä? Itsehän ovat sinne puoli väkisin änkeneet.
Olen tehnyt lähes koko työurani mihisessä ympäristössä ja pakko myösntää, että joka paikkaan niin mulkeroita osuu, mutta niiltä on vaan otettava luulot pois heti kättelyssä ja niistä tulee nöyriä poikia. Ei siihen tarvita tuomioistuinta, eikä sillä tarvitse pilata kenenkään mainetta,jollei kyseessä ole mikään törkeä juttu. Muistuttaisin vielä kerran naisia, että "joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön", muutenhan tämä maailma menee ihan päin peetä.
Ymmärrän senkin, että kaikista naisista ei ole niihin kuvioihin, mutta silloin pitää olla sen verran tolkkua, ettei työnnä sinne nokkaansa ja pilaa koko työilmapiiriä. Olen edelleen sitä mieltä, että "eläköön se pieni ero".

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Pitkälti noin se on. Odotan mielenkiinnolla sitä, että laki seksuaalisesta ahdistelusta saadaan voimaan. Sen myötä kun Suomi päässee yhdessä asiassa maailmankartalle: maana jossa on eniten tuomittuja seksuaalirikollisia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olipas ronski kommentti. Ja silkkaa asiaa. Lehtitietojen mukaan ahdisteltuja oli kuusi, nimettömiä tietysti, ja ahdisteluksi oli koettu "kommentteja, vihjailuja ja asiattomalla katseella mittailua". Puuttui vain enää se "kyllä minusta tuntui, että jotakin sillä saattoi olla mielessä".

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä tein myös työurani miehisellä alalla. Se oli työtä eikä mitään leikkiä.
Onneksi työelämässä sai olla rauhassa iskuyrityksiltä ja seksuaaliselta häirinnältä. Ehkä muka sitten sattui olemaan fiksut työkaverit.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Olen pahoillani kirjoitusvirheiden määrästä, mutta kömpelöt sormeni eivät ehdi ajatukseni perässä, varsinkaan, kun puhkun ja puhisen kiukusta ja tämä asia minua suututtaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jotenkin tämä teennäinen vitsailu asialla alkaa tympiä yhä enemmän sitä mukaa, kun tieto ilmiön luonteesta paljastuu .
Hämmästyttää myös, että vitsailua on jatkettava ja jatkettava ja jatkettava .
Mikä tässä niin ahdistaa - ja nimenomaan Suomessa ?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Teennäinen vitsailu?
Kirjoitukseni ei ole missään määrin minkäänlaista vitsailua. En sitä ainakan vitsailuna kirjoittanut.

Anteeksi kuitenkin jos pahoitit mielesi.

Ja joo: kaikki kommentit eivät ihan ole aiheessa pysyneet, mutta ei anneta sen häiritä.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Hyvä kun otit asian esiin. Tästä pitäisi vaan puhua enemmän ja panna nuo "paskan jauhajat kuriin", että Suomen maine ei menisi maailmalla ihan kokonaan. Eihän tänne kohta kukaan uskalla tulla, kun ei tiedä, jos saa ahdistelusyytteen niskaansa - meinaan, kun muualla ihmisten välinen kommunikaatio on homattavassa määrin vapaampaa.
Sama koskee noitä ylempänä olevia kommenttej ja niiden kirjoittajia. Nekin saisi vetää kölin alta.

Toimituksen poiminnat

Sivut