JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Lukekaa tämä "Virka-aikana".

  • Lukekaa tämä "Virka-aikana".

YLEn aamuTV sen tänään kertoi: "suomalaiset haluavat eroon virka-ajasta". Ahaa - siis jaa? Minua nyt kiinnostaisi kuulla ja tietää, että mikä se on se virka-aika? Missä virka-aika on määritelty?

Laissa toki sanotaan, että mm. julkiset asiakirjat on pidettävä kaikkien saatavilla ja luettavissa, ja tottakai myös kuvattavissa ja kopioitavissa, virka-aikana. Mutta - niin mutta: voisiko joku vaikka linkin laittaa johonkin säädökseen jossa on edes tunnin tarkkudella määritelty tuo virka-aika?

Suomessa pikapuoliin valmistuu "maailman suurin" rakennushanke, eli tuo kahdeksas ihme - ydinvoimala. Virka-ajasta huolimatta voin todeta, että rakentamisen valmistelu on tapahtunut osin laittomasti - ja pystyn sen jopa todistamaan. Toki niin, että todistan asian vain virka-aikana!

No olkoon. Ei se ole kellonajoista kiinni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

En voi ymmärtää!
Te "suomalaiset" haluatte eroon virka-ajasta, mutta kukaan ei edes tiedä mikä on virka-aika. Tai siis: missä ja miten se on määritelty. Odotan... (ikuisesti?)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Hmm... joo:
"Työaika on useimmiten sijoitettu viraston aukioloaikaa noudatellen eli maanantaista perjantaihin kello 8.00–16.21. Laajasti käytössä olevat liukuvan työajan järjestelmät lisäävät joustoa"

Eli mihin aikaan aamusta se virka-aika alkaa?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

...ja mihin aikaan se päättyy?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kirjaimellisesti se alkaa, kun viraston ovet avataan ja loppuu silloin, kun virastomestari heittää sinut niska-perseotteella pihalle.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #5

Rehellinen ja oikea vastaus. Kiitos!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut