JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Lukekaa tämä "Virka-aikana".

  • Lukekaa tämä "Virka-aikana".

YLEn aamuTV sen tänään kertoi: "suomalaiset haluavat eroon virka-ajasta". Ahaa - siis jaa? Minua nyt kiinnostaisi kuulla ja tietää, että mikä se on se virka-aika? Missä virka-aika on määritelty?

Laissa toki sanotaan, että mm. julkiset asiakirjat on pidettävä kaikkien saatavilla ja luettavissa, ja tottakai myös kuvattavissa ja kopioitavissa, virka-aikana. Mutta - niin mutta: voisiko joku vaikka linkin laittaa johonkin säädökseen jossa on edes tunnin tarkkudella määritelty tuo virka-aika?

Suomessa pikapuoliin valmistuu "maailman suurin" rakennushanke, eli tuo kahdeksas ihme - ydinvoimala. Virka-ajasta huolimatta voin todeta, että rakentamisen valmistelu on tapahtunut osin laittomasti - ja pystyn sen jopa todistamaan. Toki niin, että todistan asian vain virka-aikana!

No olkoon. Ei se ole kellonajoista kiinni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

En voi ymmärtää!
Te "suomalaiset" haluatte eroon virka-ajasta, mutta kukaan ei edes tiedä mikä on virka-aika. Tai siis: missä ja miten se on määritelty. Odotan... (ikuisesti?)

Juhani Vehmaskangas

Hmm... joo:
"Työaika on useimmiten sijoitettu viraston aukioloaikaa noudatellen eli maanantaista perjantaihin kello 8.00–16.21. Laajasti käytössä olevat liukuvan työajan järjestelmät lisäävät joustoa"

Eli mihin aikaan aamusta se virka-aika alkaa?

Juhani Vehmaskangas

...ja mihin aikaan se päättyy?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kirjaimellisesti se alkaa, kun viraston ovet avataan ja loppuu silloin, kun virastomestari heittää sinut niska-perseotteella pihalle.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #5

Rehellinen ja oikea vastaus. Kiitos!

Toimituksen poiminnat

Sivut