JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Maailman kallein rakennus on Suomessa laittomasti?

Ehkä jo ensi vuonna se käynnistyy - tai ainakin koeponnistetaan. Mutta totuus on, että lupahakemusten käsittelyssä oli virheitä. Edes STUK ei niitä huomannut, koska vastaavat virheet olivat Suomessa "ennen muinoin" yleisiä. (ovat yhä, minulla on päässäni vikaa ja siksi ne huomaan.)

Miksi uskallan näin väittää? Se johtuu siitä, että asiasta on olemassa jopa laillisuusvalvojan päätös. En muista kumman päätös se on; oikeusasiamiehen vaiko oikeuskanslerin, mutta väliäkös sillä?

Aikoinaan kun Olkiluoto 3:sta alettiin rakentaa niin siihen piti hakea lupia - tottakai - nykysuomessa ei saa rakentaa edes lapsille majaa ilman lupaa (väärin) siis joo...

Alkuvaiheessa kun noita lupahakemuksia "tehtailivat" niin niistä sitten myös asiaankuuluvasti lehdissä ilmoitettiin (tarkistettavissa oleva historiatieto) kuten myös se on tarkistettavissa, että kun väitettiin (lue:ilmoitettiin), että paperit ovat nähtävissä, myös heinäkuussa, niin eipä niitä silloin kukaan päässyt näkemään. Eurajoen kunnanvirasto oli heinäkuussa suljettu.

Pakko sanoa; kokeilin. Ovi oli lukossa, kukaan ei tullut avaamaan. En saanut nähdä lupapapereita vaikka jopa kunnan ilmoitustaululla oli asiaankuuluva ilmoitus: paperit ovat nähtävissä. Höntti siis olin, olen yhä? (hyvä harrastus?)

* * * 

Ai niin, ehkä en huomannut kylttiä: jos haluat sisään papereita lukemaan niin riko lasi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Sivut