JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Sauli Niinistön kannatus jatkanee laskuaan!

  • "Tuloerot ovat luonnollinen asia"
    "Tuloerot ovat luonnollinen asia"

Kyllä ne äänestäjät varmasti jossain määrin nyt harmittelevat jotka ovat käyneet jo ennakkoon äänestämässä istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä. Tai niin no, eivät varmasti kaikki mutta uskon, että noita harmittelijoita on tuohon joukkoon tullut kohtuullinen määrä lisää eilisen YLEn uutisen jälkeen.

Niinistö kun näyttää olevan ehdokasjoukon ainoa joka hyväksyy suuret tuloerot. Eipä silti, ei presidentti sisäpolitiikasta mitään päätä, joten väliäkös sillä. Itse asiassa kyllä presidentillä käytännössä kuitenkin on myös sellaista arvovaltaa, tai ainakin Niinistöllä on ollut, jonka turvin voi sisäpolitiikkaankin vaikuttaa.

On kuitenkin vielä paljon äänestäjiä jotka eivät vielä ole ääntään antaneet. YLEn julkistaman uutisen jälkeen ainakin minä pidän nyt melko todennäköisenä, että vaaleissa tullaan käymään toinen kierros, kuten jo joskus aiemmin eräässä blogikirjoituksessani pikkasen povailin. YLEn julkistama uutinen väistämättä syö Niinistön jo muutenkin laskussa ollutta kannatusta.

Onneksi toiselle kierrokselle ei pääse ainakaan Matti Vanhanen - siitä pitää osaltaan huolen viime aikoina paljon julkisuudessa ollut aktiivimalli, ja mallin jatkosuunnitelmat. Sipilälle kiitos!

Niinistön kannatuksen laskusta, ja toiselle kierrokselle päätymisestä(?), lienee osaltaan kiittäminen myös Niinistöä itseään - mitäs meni haukkumaan perussuomalaiset tuolloin perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen. Toisenlaisella taktiikalla perussuomalaiset olisivat nyt ilman omaa ehdokasta (Huhtasaarta) ja tukisivat Niinistöä. Tämän voinevat vahvistaa niin Halla-Aho kuin TV:n uutishistoria. Toisaalta: onneksi kävi juuri kuten kävi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tällä vauhdilla Niinistön kannatus on pakkasen puolelle vuoden päästä.

Juhani Vehmaskangas

Eikä siihen taitaisi niinkään kauaa mennä.

Mutta nyt jännityksellä odotamme, että kuka on Niinistöä vastassa toisella kierroksella. Vaihtoehtojahan on kolme, joista yksi pitää varmana, että se on hän, todeten blogissaan: "Jos toimittajat eivät näitä kysymyksiä esitä, Niinistö joutuu vastaamaan niihin viimeistään sitten, kun hän kohtaa minut presidentinvaalien toisella kierroksella."

Toisaalta itse pidän hyvin mahdollisena myös sitä, että Niinistöllä on Väyrysen sijaan vastassaan Huhtasaari tai Haavisto.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sen pitäisi mennä alle viikossa.
Vaalivauva todennäköisesti tulee vielä muuttamaan asiaa, valitettavasti.

Juhani Vehmaskangas

Jotta toiselle kierrokselle mentäisiin (ja mennään) niin riittää kun Niinistön kannatus tippuu kokonaisuutena (siis ennakkoäänet mukaanlukien) alle viiteenkymmeneen prosenttiin ja mielestäni se näyttää ihan mahdolliselta.

En kuitenkaan pidä mahdollisena sitä, että Niinistö toisella kierroksella häviäisi. Se oli varsin kummallista. YLEn kyselytuloksesta huolimatta seuraava presidenttimme tulee siis olemaan Sauli Niinistö, eikä vauvalla siihen ole vaikutusta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #8

Kommentin sisältö olikin että menisi alle nollan ja putoaisi pois kokonaan. Tietysti jo annetut äänet tekevät tästä vain toiveunta.
Mutta "Toivossa on hyvä el..."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinistö on viestissään aivan oikeassa. Tuloeroihin ei pidä pyrkiä, mutta ne pitää hyväksyä yhteiskunnassa, jossa vallitsee vapaus tavoitella menestystä kaikin laillisin keinoin.

Juhani Vehmaskangas

Onhan se toki noinkin. Nykyhallitus on köyhiä pikemmin kyykyttänyt, tuloeroihin pyrkinyt. Kun kaventaakin olisi voinut, ja kansalaisten, ja minun mielestäni pitänyt. Niinistö olisi voinut tuosta asiasta älähtää, mutta hiljaa on ollut, ja vain sivusta kehitystä seurannut.

No onhan Niinistö toki laskenut omaa palkkiotaan: https://yle.fi/uutiset/3-6484780
Mutta kaipa hänellä siihen on varaa: http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...
-vai mikä on totuus ex- ja nykyisten presidenttien työeläkkeiden ja vastaavien osalta?

Pekka Pylkkönen

Juuri näin.

Oikeudenmukainen yhteiskunta pyrkii ehkä rajoittamaan ansiottomia tuloja, kuten nyt vaikka sääntelyn muutoksista syntyneitä voittoja ja tappioita, mutta työnteolla ja yrittämisellä vaurastumista pitäisi suorastaan edistää eikä estää. Tuloerot ovat siinä tapauksessa täysin neutraali seuraus.

Juhani Vehmaskangas

Vertaatko nyt ns. ansiotonta arvonnousua esim. "orjatyön" tuloksien realisointiin?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niinistön kannatus on viime aikoina päinvastoin lisääntynyt. Eilen sai Niinistö ainakin yhden äänen lisää!

Juhani Vehmaskangas

Uskon, että tuo väitteesi perustuu faktatietoon. Minulla ei ole esittää faktatietoa mutta uskallan olettaa, että jokainen muu ehdokas sai eilen enemmän kuin yhden äänen.

Toimituksen poiminnat

Sivut