JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Minulla on toivomus, ja ongelma?

Tänään olen taas ollut liian aktiivinen. Älkää siitä suuttuko, tunnettehan minut? Oman käsitykseni mukaan puhun, bloggaan, ja kommentoin aina järkeviä. Paitsi jos sääntö: välillä tulee puhuttua seksistä täällä, vaikka se kuuluu vapaavuoron viihteeseen.

Aina kun itse kirjoitan jotain niin tarkoitukseni on joko:

a)kuulla mitä mieltä ihmiset ovat

b)kertoa miten asian pitäisi olla

c)kertoa miten asia on

Tuolta kannalta ajatellen haluan myös kuulla vastauksia.

Mutta jos kirjoituksessani sanon, että aa on kolme, ja joku väittää, että se on neljä, niin saanhan odottaa perusteluja?

Olen siis sitä mieltä, että kun joku kertoo, että matkaa oli kolme jalkaa niin hän pystyy heittämään faktat pöytään: kaveri kävi mittaamassa ja tulokset on tallennettu viraston tietokantaan.

Taidan olla vähän hölmö kun pidän vääränä sellaisia "mutu" perusteluja jotka pohjautuvat siihen, että "kaveri kertoi". On se kertoja joskus saattanut olla kaverin äitikin.

Tarkoitan sitä, että jos minä sanon, että jalka on 33 senttiä niin sen pitää perustua johonkin muuhun kuin "muistaakseni".

Sitä siis tarkoitan, että jos ei ole faktaa niin ei sitä pidä faktana esittää. Ja jos on faktaa niin se on helppo todistaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos aa = 3 pitää paikkansa, on lausekkeen aa = 4 oltava epätosi, ja päinvastoin. Ehkä esimerkkisi ei koskenut algebraa, mutta totean, että a:n arvoksi saadaan molemmissa tapauksissa lausekkeen vakion neliöjuuri.

(Lauri Gröhn ilmaantuu varmasti oikaisemaan jos olen erehtynyt.)

Juhani Vehmaskangas

Hyvä kuulla, en epäile. Nyt on kuitenkin taas jo pakko(?) kirjoittaa uusi juttu vanhasta asiasta - ennen kuin ihmiset ehtivät ;-)

Toimituksen poiminnat

Sivut