JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Jos Niinistö voittaa vaalit niin Voitto-robotti asiasta uutisoi

Siltä se nyt vahvasti näyttää. Nykyinen presidentti Sauli Niinistö jatkaa presidenttinä seuraavat kuusi vuotta. Miksikö tästä nyt kirjoitan? Siksi, että olen näistä vaaleista kirjoittanut aiemminkin ja tuolloin olin vahvasti sitä mieltä, että vaaleissa mentäisiin toiselle kierrokselle.

Miksi ajattelin, että mentäisiin toiselle kierrokselle? No tietysti siksi koska Niinistön kannatus näytti laskevan laskemistaan. Niinistön kannatus oli kuitenkin mielipidetiedustelujen mukaan hyvä matkaa yli kuudenkymmenen prosentin (keskimäärin) ennakkoäänestyksen ajan. Ennakkoäänestysprosentti oli 36,1%.

Kun otetaan huomioon, että äänestysprosentti kokonaisuutena jäänee alle 70%:n niin varsin paljon pitäisi ihmisten äänestää varsinaisena äänestyspäivänä, huomenna sunnuntaina, muita kuin Niinistöä jotta toiselle kierrokselle mentäisiin. On siis hyvin todennäköistä, että Suomi säästää kymmenen miljoona.

Niinistö siis saattaa voittaa vaalit jo ensimmäisellä kierroksella, ja todennäköisyys sen puolesta näyttääkin nyt "yllättäen" olevan suurempi kuin se, että mentäisiin toiselle kierrokselle. Suurin mielenkiinnon kohde monella lienee kuitenkin se, että kuka on kakkonen.

Vaalin tuloksista paikkakuntakohtaiset uutisjutut laatii Voitto-robotti. Mielenkiinnolla noita uutisia odotamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Sivut