JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Asuntojen romutuspalkkio

Aktiivimalli edellyttää, mielestäni jopa osin perustuslain vastaisesti, että henkilön pitää ottaa töitä vastaan, ja muuttaa sen takia jopa "kymmenen" kilometriä.

Asiantuntija ehdotti: "Syrjäseutujen ongelma-asunnoista romutuspalkkio" - olen samaa mieltä!

Autojen romutuspalkkio on suunnattu pääministerin tulotason omaaville sijoittajille, joilla on varaa ostaa romu ja "vaihtaa se uuteen autoon".

Entä jos - ja kun on pakko, kuitenkin romuttaa syrjäseutujen taloja? Eikö valtio voisi siitäkin osan maksaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

Kun Suomeen kohta puoliin rynnistää arvioitu 50–120 miljoonan ilmastopakolaisen joukko, olisivat romutetut talot kovasti tarpeen. Ainakaan noin puoleentoista vuoteen ei Suomi ala hoitaa omaa osuuttaan rikkaan maailmanosan ympäristövelan maksusta niille, jotka kärsivät yhä vuosisatojen aikaisen riistotoimintamme seurauksista. Ja turha väittää, ettei Suomi ole ollut siirtomaavalta. Siinä siivellä olemme toisten alistamisesta hyödyn saaneet halvalla. Samaa jatkaa nykyhallitus kehitysrahaleikkauksineen.

Nyt kannattaisi ratkaista kerralla monia ongelmia. Voisimme lisätä rutkasti suunnitelmallista kiintiöpakolaisten ottamista Suomeen ja velvoittaa muuttotappiokuntia antamaan heille kotipaikan. Tietenkään ei kannata tekohengittää täysin toivottomia loukkoja, vaan järki kädessä katsoa, missä paikoin on elinvoimaa virkistyä toimiviksi kyläyhteisöiksi tai pikkukaupungeiksi. Ikärakenne oikenisi taloudellisesti hyvään muotoon ja saisimme pidetyksi huolta kaikista ihmisistä kuten sivstysvaltion kuuluu.

Juhani Vehmaskangas

Osan ongelmasta olen "kartoittanut ja kertonut":
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Vaan kuka sen kykenee ymmärtämään?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itse en pidä ideaa mitenkään hyvänä. Mielummin kannattaisi luopua asunnon myyntiin ja ostamiseen liittyvistä veroista - tai korvata ne vaikkapa kiinteistöveron korotuksella.

Juhani Vehmaskangas

Eli siirryttäisiin pikkaisen USA:n malliin?

Vaikka jo nyt omistajat valittavat siitä, että muutaman satasen kiinteistövero on liikaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut