JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Alammehan olla pilkuntarkkoja? (kuten poliisi?)

  • Alammehan olla pilkuntarkkoja? (kuten poliisi?)

Jees, hyvä, kannatan. Se mitä poliisi edellä, ja sisäasiainministeriö, ehkä oikeusministeriökin, niin sitä tottakai me kansalaiset perässä, ja mieluummin edellä sanon minä. Eikä tuo nyt niin kovin vaikeaa ole. Ajokortin saa pian digitaalimuotoisena kännykkään. Hyvä niin - onko?

Poliisi on jo ehtinyt kertomaan, että digikorttia ei ainakaan toistaiseksi voi käyttää osoituksena ajo-oikeudesta. Hyvä? Jotta digikortti kelpaisi niin tarvittaisiin lainmuutos. - aha?

Toistaiseksi ajokortilla on voinut todistaa jopa henkilöllisyytensä. Olen sitä mieltä, että koska digikortti ei käy osoituksena ajo-oikeudesta niin kaikkien laitosten ja ihmisten pitää nyt heti lopettaa ajokortin hyväksyminen henkilöllisyystödistuksena, koska lain mukaan ajokortti ei ole kelvollinen henkilöllisyystodistus.

Tällä lainmukaisella toimenpiteellä saadaan valtion kassaan muutama miljoona rahaakin kun niiden ihmisten jotka ovat tähän mennessä todistaneet henkilöllisyytensä vain tuolla epävirallisella, eli nyt virattomalla, ajokortilla, joutuvat hankkimaan oikein kunnon henkkarit - ja uusimaan ne aina viiden vuoden välein.

Jos itse olisin vaikkapa postissa töissä niin saman tien nyt ja heti lakkaisin hyväksymästä ajokorttia henkilöllisyystodistuksena, koska siis Suomen lain mukaan ajokortti ei ole, eikä voi olla, henkilöllisyystodistus.

Ehkä jonain kauniina päivänä henkilökortti saadaan digimuotoon, ja se kai poliisillekin sitten kelpaa?

 

[Kiitokset viivakoodista ilmoittaneelle!]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Alammehan olla pilkuntarkkoja? (kuten poliisi?)"

Tuo on varmaan vakaa mielipiteesi mutta totuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, nimittäin jos se tarkoittaa että poliisi olisi pilkuntarkka ja puuttuisi kaikkeen mahdolliseen. Ystäväpiirissäni on poliiseja ja olen usein keskustellut aiheesta.
Jos poliisi puuttuisi pilkuntarkasti kaikkeen johon laki häntä velvoittaa hän ei pääsisi kaupungissa edes työpaikalleen moneen tuntiin, niin paljon olisi puututtavaa työmatkan varrella.
Suomessa on ihan joustava ja järkevä poliisihenkilöstö joka ymmärtää normaalin ihmiselon koheesion.

Tuohon ongelmaasi henkilötodistuksesta sanoisin että sirutetaan vaan kaikki niin kuin koirat niin sitten ei tule epäselvyyksiä. Saattaa muuten olla ihan realismia lähitulevaisuudessa jos ei ensi vuonna niin parinkymmenen vuoden päästä.

Juhani Vehmaskangas

Kyllä joo, lähinnä kai tuo kirjoitukseni oli sarkasmia. Eihän poliisi ole moneen vuoteen (yleensä9 enää edes sakottanut siitä jos ajokortti on unohtunut kotiin vaan ovat sen tarkistaneet tietojärjestelmiensä kautta.

Ja kaipa se niinkin on, että digimuotoinen ajokortti on helpompi väärentää - ehkä?

P.S. Tuo siruttaminen saattaa hyvinkin olla tulevaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Sivut