JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Olen vihdoinkin palannut palstoille - heh:-(

Niin siinä kävi, että maaliskuun alku täälläkin jo koitti. Minulta nimittäin evättiin "sääntöjenvastaisen" toimintani vuoksi oikeus kirjoittaa ja kommentoida "hetkeksi". Oikeudet luvattiin palauttaa maaliskuun alussa, ja tänään ne  palautettiin. Nyt on siis Uuden-Suomen toimituksella maaliskuun alku - kiva juttu.

Hyvin vähän olen tässä välissä palstaa seurannut. Enemmän olisi pitänyt, mutta jos nyt taas jatkossa löytyisi siihenkin aikaa. Sen olen huomannut, että US:n toimintaa joku ehti jossain välissä arvostella - se ei ole uutta.

Varmasti minäkin sitä tulen vielä jatkossakin arvostelemaan, kuten olen tehnyt aiemminkin. Jotenkin minusta tuntuu, että nyt minulla on jopa enemmän rahkeita tuohon arvosteluun - no aika näyttää, en tiedä mitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Banaaneja saa täällä helposti varsinkin, kun joukko päättää istua "ilmoita asiaton kommnetti"-nappulan päälle ja ruuhkauttaa toimituksen postin.

Ei ole USAri enää entisensä, mutta näillä mennään, kunnes kyllästytään.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aivan. Tuo koko nappi pitäisi "poistaa". Itse asiassa sen toimintaa pitäisi muuttaa siten, että vain yksi voisi tuota nappia painaa. Sen jälkeen toimitus voisi arvioida, että onko kommentti poistettava, ja annetaanko kommentin vuoksi kirjoituskielto.

Lisäksi hyvä parannus olisi se, että toimitus heti ilmoittaisi bannatulle, että kuinka pitkään oikeudet ovat poissa. Tiedän, että tälläkin hetkellä on olemassa henkilöitä joilta oikeudet ovat poissa ilmeisesti ikuisesti.

Ikävintä on se, että toimituksen taholta asiaan ei suostuta ottamaan tietääkseni (yleensä) mitään kantaan asiaan sen jälkeen kun henkilö on laitettu "jäähylle".

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tervetuloa takaisin!
Näitä jäähyjä ropisee aina silloin tällöin näillä palstoilla. Itsekin sain parin viikon jäähyn joku aika takaperin, kun tulin sanoneeksi asioita hiukan liian suoraan. Alkoholilla saattoi olla osuutta asiaan.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Riisu tuo pellen olemuksesi, jos et halua olla pelle tahallasi.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Pidän parempana olla pikkaisen hassu, sano pelleksi jos haluat, kuin liian tiukkapipoinen nipottaja.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Olen tällä päivämäärällä ilmoittanut Karjalaisen kommentista palstan "johdolle". En osannut päättää kumpaan hän syyllistyy: asiattomaan kielenkäyttöön vaiko epäasialliseen kirjoitustyyliin.

Jäämme hartaasti odottamaan rangaistusta. Hyvästi Karjalainen.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

:-D
Onnistuit ainakin saamaan minut nauramaan. Minusta on täällä esitetty paljon pahempiakin kommentteja. En ole koskaan ketään ilmiantanut. Eikä kukaan ainakaan minusta johtuen ole koskaan saanut kirjoituskieltoa tms.

Kuten olen todennut: "Ei moderointia. Suomen lain mukaan jokainen vastaa sanomisistaan!" Jopa toivon, että että jos joku minua sääntöjenvastaisella tavalla kommentoi niin toimituksen pitäisi jättää asia sikseen - eikä ainakaan lähteä kommentteja (minulta lupaa kysymättä) poistamaan. Se olisi oikea tapa toimia.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #7

#7
Juuri näin, olen täysin samaa mieltä. Antaa hölmöjen tehdä itsensä naurettaviksi jos he ehdoin tahdoin niin haluavat. Bannaaminen on sekin turhaa ja hölmöä.

Juha Hämäläinen

Siirrytään kaikki istumaan tuon "asiaton" papin päälle, koska nämä henkilöt, jotka kiitää asian ohi mollaamaan mielivaltaisesti toisia keskustelijoita eivät tee tästä paikasta räkäistä hiekkalaatikkoa kummempaa. Suoli24 alkaa olla tasoltaan parempi!

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Mikä oli asiatonta vrt. Juhanin kuva ja hänen juristitaustansa ?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #16

En voi tässä vaiheessa ottaa kysymykseesi kantaa, koska asia on palstan "johdon" "käsittelyssä".

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #17

Hyvin viranomaistyyppinen vastaus mielestäni asialliseen ja oikeutettuun kysymykseen.

Voisin veikata, että "palstan johto" jättää asian sillensä eikä sitä mitenkään edes kommentoi.

Henterille pisteet siitä, että edes jotain vastasi = ei mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Joku on pellen hahmossa tahallaan, jotkut toiset, paljon useammat, ovat siinä roolissa tahtomattaan, kun eivät parempaan pysty, vaikka eivät sitä itse tiedä.

Pellen roolin ottaminen ei pitäisi mielestäni olla kriteeri bannaamiselle tai kirjoituskiellolle. Toimituksella on näköjään omat kriteerinsä bannaamiselle, joita se ei perustele, eikä myöskään keskustele niistä.

Tietenkin bannausperusteena voi olla palstan säännöt. Uskon kuitenkin että täällä bannataan toimituksen puolesta lähinnä toimituksellisin perustein.

Tarkoitan sitä että se sisältö mitä blogisti palstalle tuottaa pitää olla toimituksen mielestä positiivista tai neutraaalia, eikä negatiivista.

Olen nähnyt miten palstat ovat kuihtuneet sen takia että negatiivisen sisällön tuottajat ovat vallanneet palstat ja karkoittaneet asiallisia kirjoittajia, eli positiivisen sisällön tuottajia.

Positiivisen sisällön tuottajat ovat niitä jotka tuo palstalle lisää lukijoita ja uusia positiivisen sisällön tuottajia ja negatiivisen sisällön tuottajat ovat sellaisia jotka saa positiivisen sisällön tuottajat ajattelemaan että "pitäkööt tunkkinsa" ja häipymään.

Juha Hämäläinen

Suurin syy tämän alustan kuivumiselle lienee kuitenkin yhden asian länkyttäjien estoton riehuminen täällä.

USArille tulee käymään, kuten Aamulehden blogeille......

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

Mä olen samaa mieltä, liikaa on persuja länkyttämässä sitä omaa totuutta :)

Ihan mukava paikka kokonaisuudessaan, ja aika hyvin on pysynyt homma hanskassa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Persu sitä persu tätä riitala! Hankki apua!

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #15

Sääntöjen mukaan pitää käyttää asiallista kieltä. Onko kommentti "hanki apua", jonka ainakin minä tässä ja nyt ymmärrän lähinnä jonkinlaiseksi viittaukseksi mielenterveysongelmiin asiallista kommentointia?

Pitäisikö klikata tuota "ilmiantonappia"?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Pitäisikö klikata tuota "ilmiantonappia"?"

:)

Tätä minäkin olen usein pohtinut vastaavassa tilanteessa.

Itseäni eivät hetkauta nämä väärät iskut, eli vyön alle lyönnit, koska nehän eivät ole fyysistä vaan henkistä väkivaltaa, eivätkä tuollaiset näpäytykset juurikaan koettele minun henkistä panssariani, vaan pikemminkin ne huvittavat.

Jos kuitenkin katsotaan asioita yleisemmältä kannalta, niin eiväthän tuollaiset adhominemit ole keskustelun kannalta mitenkään hyvä asia, ei ainakaan kun joku näyttää säännöllisesti käyttävän tällaista tyyliä ja jotkus siitä tyylistä tykkää ja sitä kannattaa.

En ole koskaan kuitenkaan vielä painanut sitä nappia, mutta en tiedä onko se oikea menettelytapa ettei paina.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #20

Nimenomaan!

Enkä mitenkään kykene ymmärtämään esim. sitä, että jonkun "epäilys taustastani" puhumattakaan kuvastani, tai sen alle laittamastani tekstistä jotennkin oikeuttaisivat minua pilkkamaan.

Mutta "ex-julkkiksena" olen kai kasvattanut muita paksumman nahan ja olen siksi valmis hyväksymään rankkaakin itseeni kohdistuvaa arvostelua. Toisaalta luotan myös siihen, että herkkähipiäisemmät sitä nappia painavat, silloinkin kun arvostelu kohdistuu minuun. Toimituksen tehtävänä on sitten miettiä; onko aihetta sanktioille?

Jostain syystä kuitenkin pidän vääränä menettelyä jossa esim. minuun kohdistunut arvostelu poistetaan netistä ilman, että asiaa minulta kysytään. Pidän sitä jonkinlaisen oikeudenloukkauksena, siis itseeni kohdistuvana. Mutta olenkin minä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #19

Apua on monenlaista. Kantoapua, työntöapua jne....jokainen voi valita mielensä, mutta tuossa nappulan päälle istumisessa kilpaa lienee ajatus jota kannattaa kokeilla!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tämä on varmaan sitä paljon mainostettua metakeskustelua, johon minunkaan ei kannattaisi puuttua.
En ole saanut banneja toistaiseksi, vaan olen itse bannannut itseni parturoimalla blogilistani sileäksi ts. poistamalla vanhempaa tuotantoa. Jos lukija viitsii lukea kirjoittajan kaikki blogit tai ainakin silmäillä, siitä varmasti saa jonkin käsityksen kirjoittajasta. Jota voi käyttää väärin ja vahingoksi. Eri asia ovat eläkeläiset ja vastaavat joilla ei periaatteessa ole mitään hävittävää, kun järjestelmä ei keskeytä maksatusta jonkun ajattelemattoman kommentin takia. Persut ja muut öyhöttäjät eivät vaan mieti väitteidensä ongelmia saatikka riskejä noin ylipäänsä.

Mutta siitä negatiivisuudesta. Itse kirjoitan kriittisistä ajatuksista selvän korostuneesti. Ehkä sitä pitää vaan antaa lusikkaa kauniiseen käteen, että kriittiset ajatukset pitäisi pystyä perustelemaan. Näyttää olevan yllättävän vaikeaa tai paremminkin vaivalloista. Siinähän joutuisi ajattelemaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tervetuloa takaisin!
En ole osannut sinua tai kirjoituksiasi kaivata. Kun katselen muutamaa edellistä kirjoitustasi näyttää siltä, että tauolla on ollut ihan hyvä käydä. Toivottavasti ajatuksetkin ovat seljenneet.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Voin olla asiasta kanssasi täysin samaa mieltä. En silti hyväksy tuontyyppisiä banneja jollaisen itsekin sain - vai pitäisikö sittenkin hyväksyä. No eräässä kirjoituksessani tuota, että saan bannin, jo aavistelin. Yllättävän nopeasti sain takaisin oikeuteni taas "höpistä hölmöjä", ja välillä ehkä ihan järkeviäkin juttuja kirjoittaa. Jotenkin minulla on sellainen huntsi, että käytäntö tulee jossain määrin tulevaisuudessa muuttumaan. Vaivaa se tosin "bannaajille" aiheuttaa :-)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"pitäisikö sittenkin hyväksyä"

Minun mielestäni pitäisi. Toimituksella on oikeus rajoittaa kirjoittamisoikeutta. Muutamassa kirjoituksessasi kerjäsit bannaamista tai ainakin käytit bannaamisriskillä leikkimistä klikkausmagneettina.

Mielestäni Huuskon ja meidät muut kirjoittajat ja kommentoijat voisit jättää rauhaan, kun tarkoituksenasi on ollut pelkästään mielenkiinnon herättäminen. Aiheen mukainen otsikointi pitäisi riittää sinullekin.

Leimasanojen viljeleminen... alatyylistä. En ala silti poliisiksi. Sellaista varten meillä on toimitus.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #24

Joskus vaan on tarpeen mainita nimiä ja silleen. Kuten tänään:
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Toimituksen poiminnat

Sivut