JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Ministeri Kimmo Tiilikainen: Suomi on oikeusvaltio!

Katselin tänään eduskunnan kyselytuntia, kuten minulla usein on tapana. Ministeri Kimmo Tiilikainen totesi eräässä vastauspuheenvuorossaan, että ainakin hän luottaa siihen, että viranomaiset Suomessa noudattavat lakia.

Samaisella kyselytunnillla Petteri Orpo rohkeni väittää, että lisätulon (ansiotulo) verotus voi olla jopa yli 100%. Höpö höpö ministeri Orpo. Jos ministerimies puhuu tuollaisia niin ei ole ihme, että peruspalkansaajilta on asiassa pallo hukassa - eihän? (mutta ei tästä nyt enempää).

Tiilikainen siis luottaa Suomen viranomaisiin, kaiketi kuin kallioon? Viranomaiset noudattavat lakia. Johan perustuslaissakin todetaan, että kaikessa virkatoiminnassa on tarkoin lakia noudatettava - hyvä!

Tiilikainen olisi vastauksessaan voinut viitata myös vaikka vireillä olevaan case Kittilään, tai Mikkelin vankilan tapaukseen. Todellakin: Suomessa "voimme luottaa" siihen, että viranomaiset noudattavat lakia!
-itse olen jostain syystä joutunut toteamaan, että aina ei voi luottaa edes tuomioistuimeen, eli oikeuslaitokseen.
-tiedättekö muuten miksi Mikkelin tapauksessa ei nostettu syytteitä?

Suomessa tarvittaisiin uudentyyppinen laillisuusvalvontaviranomainen: laillisuusvalvoja. Hänen toimenkuvanaan olisi käydä läpi viranomaisten päätöksiä ja etsiä niistä laittomia. Palkkaus olisi urakkapalkka. Jokaisesta todennetusta laittomasta päätöksestä laillisuusvalvojalle maksettaisiin 100 euroa, riittäisikö se?

Virkaan valittavalle asetettaisiin yksi erityisvaatimus: hänen täytyisi todistetusti olla saanut oikeusteitse kumottua kymmenittäin eri viranomaisten lainvastaisia päätöksiä. No joo - pitäisin itseäni pätevänä tehtävään.

Olen "perushullu professori". Tuolla tarkoitan, että olen sopivasti "päästäni vialla"(?) :-) Tällä hetkellä diagnoosina on mm. vaikea masennus. Tuo ei kuitenkaan toimintaani jatkuvasti haittaa, kuten ei haittaa nytkään.

Esittämäni kaltaista työtä olisi mahdollista tehdä siten, että tekisi sitä silloin kun pystyisi, siis tällainen "perushullu" tuota työtä voisi tehdä, ja välillä aina muutamia päiviä huilia. Ja hitsi vieköön - pakko todeta (onko), että todella hyvään ansiotasoon pääsisin.

Uskallan siis väittää, että pääsisin todella hyvään ansiotasoon. Mistä luulette, että väitteeni johtuu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Paskan marjat sanon minä ja pieraisen päälle, vaikka otin korkoineen omani pois toista kautta......

Juha Hämäläinen

On aivan selvää, ettei oikeus toteudu Suomessa. Menemättä sen syihin voi todeta, ettei tilanne ole parempi muuallakaan.

Voit hakea tehtävään minun puolestani. Hommaa riittää. Ongelmana on vain, ettei virkaa ole.

Juhani Vehmaskangas

Olet oikeassa: virkaa ei vielä ole. Tuskin tuleekaan.
Sitäpaitsi jos tulisi niin tuolla viranomaisella pitäisi olla oikeus saada voittonsa aina mediassa julki. Muuten kävisi kuten...

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Eikö lainsäätäjän tahto ole, että julkisessa toiminnassa noudatetaan lakia?

Kimmo Tiilikaisella on varmasti tiedossa kymmenittäin tapauksia kuinka törkeästi rikotaan maa-aines, ymp.suojelu, räjähdysainelakia ja kaavoitusta kivenlouhinnassa ja murskaamo toiminnassa.
Ymp.ministeriöön kuuluu ylin valvonta vielä kyseisissä laissa.

Lakisääteinen valvontahan järjestetään aina joko yhteiskunnan suojelemiseksi väärinkäytöksiltä kokonaisuutena, tai yhteiskunnan jäseninä olevien kansalaisten suojelemiseksi. Ymp.ministerihän on toiminut täsmälleen toisin päin ja alkanut suojella väärinkäytöksiin syyllistyneitä ja estämään kansalaisten edun toteutumiselta.

Omassa tapauksessamme pihapiirissämme on törkeä ympäristörikos, jota viranomaiset ovat peitelleet. Lupaehtojen rikkomista on peitelty kymmeniä vuosia ja nyt 2010 vuonna haettiin kaavassa louhosta maa-aineksen ottoalueeksi, vaikka kaikki oli tuhottu.

Ministeriössä miten väärin sovelletaan eduskunnan säätämää maankäyttö- ja rakennuslakia ja KHO:n päätöksiä Piipsjärvi-Lehtopään yleiskaavasta.

Kaavoitus ei mennyt läpi oikeusasteissa niin ministeriötä myöten asiaa alettiin vääristelemään KHO:n päätöstä.
Kyllähän ymp.ministeriön tulisi kunnioittaa KHO:n päätöstä. Maankäyttö- ja rakennuslain 9 §:n mukaan kaavan tulee perustua riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin ja KHO:n päätöksellä kaava on selvitetty.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisusta ja perusteluista ilmenee, että louhimo on huomioitu korkeimman hallinto-oikeuden päätöksessä (13.11.2014/3562/1309/1/13). Sen mukaan nykyinen louhoksen lähiasutus estää yksiselitteisesti louhostoiminnan jatkamisen louhosalueella ja louhimoa ei ole jätetty kaavan ulkopuolelle.

Kuten perusteluista ja päätöksestä käy esille, että hallinto-oikeus ja KHO ovat kumonneet päätöksissään kokonaan tulevaisuudeltakin louhostoiminnan, koska nykyinen vanha asutus on jo liian lähellä. EO-merkintä ei riittänyt ja MRL:n 39 § vaatimukset eivät täyty.
Tehdyt selvitykset ja vaikutusarvioinnit hallinto-oikeuksien kaavapäätöksessä 13/0160/1 sivu 10 (12) ”Rakennettua ympäristöä koskevassa kohdassa on lisäksi mainittu, että alueella oleva vanha maa-ainestenottoalue on tällä hetkellä turvaton ja vaarallinen alue.”

Ymp.ministeri ei ole puuttunut, vaikka valtakunnansyyttäjänvirastosta meitä pyydettiin kääntymään ympäristöministeriön puoleen. Aluehan olisi pitänyt maisemoida jo 1991 v. heti lupaehtojen vastaisesti tapahtuneen louhinnan jälkeen.

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229985-paa...

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249302-ihm...

Juhani Vehmaskangas

Niin se menee. Jos valtionjohto luottaisi siihen, että lakeja noudatetaan niin se tottakai palkkaisi minut ja ihmettelisi...
Mutta kun totuus kuitenkin on, että joka päivä "lakia tarkkaan oikein" noudattavat viranomaiset lakia rikkovat.
-miksi?

Toimituksen poiminnat

Sivut