JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

ANTEEKSIPYYNTÖ! Olen pahoillani (vapaavuoron kirjoitukseni: viihde)

  • Muistini sopukoissa oli tuo vanhempi sääntö
    Muistini sopukoissa oli tuo vanhempi sääntö

Tänä aamuna kello 06:17 julkaisin Vapaavuorossa blogikirjoituksen otsikolla: Tämä on viihdettä! (koko tämä kirjoitus on vain mielipide, vailla faktapohjaa!)

Niin se ihmismieli toimii, sanotaan... on olemassa myös sanonta: joka vanhaa muistaa... kuten muistatte?

Joskus aikoinaan; näyttäisi siltä, että silloin kun minä olen profiilini luonut niin on edellytetty tunnistettavaa kasvokuvaa, ja tuon minä piru vie muistin :-/

Nykyisin ei edellytetä tunnistettavaa kasvokuvaa. Edellytetään tunnistettavaa profiilikuvaa. Tuossa mielessä minulle sattui pikkainen haksahdus kun vapaavuoroon kirjoitin. Pahoittelen virhettäni, anteeksipyyntöni kaikille jotka siitä jollain tavalla kärsivät, toivon, että kukaan ei pahasti loukkaantunut. Saanko anteeksi?
-esim. hieroglyfi voi olla profiilikuva - vai voiko?

Myönnän siis syyllisyyteni sääntörikkomukseen

Tässä kun näitä sääntöjä olen tutkiskellut niin olen huomannut syyllistyneeni toiseenkin rikkomukseen josta minua ei ole rangaistu, ja taitaapa niitä olla pari muuta vielä lisäksi. 

Säännöissä nimittäin todetaan: "Mikäli Blogipalvelun keskustelua hallinnoiva Asiakas havaitsee blogissaan toisen Asiakkaan sääntöjen vastaisen kirjoituksen, Asiakas on velvollinen poistamaan kyseisen kirjoituksen Blogipalvelu-keskustelustaan." - valitettavasti tuo on jäänyt minulta jotenkin sisäistämättä. Ehkä se johtuu siitä, että ajattelen asioista usein pikkaisen eri tavalla. US:n taholta nähdään sääntörikkomus, minä näen huumoria, satiiria, tms.

Uusi Suomi nimittäin poisti "ilmoita asiaton viesti" (=sääntörikkomus) ilmoituksen perusteella erään; tämän kommentin blogistani. Minkäänlaista epäilystä ei liene siitä, ettenkö olisi ollut kommentista tietoinen koska kommenttia kommentoin ja nimenomaan pyysin, että sitä ei poistettaisi, ja sittemmin sen itse keskusteluun palautin - onneksi se oli mahdollista. TÄMÄ ON hyvä esimerkki siitä, että säännöt ovat tulkinnavaraisia. Toki Markku Huusko kumppaneineen saattaa olla eri mieltä, tiedä sitten miksi?
-jos US:n poisto oli sääntöjen mukainen niin sen, että palautin kommentin on pakko olla sääntörikkomus!

Toki myöhemmin selvisi, että Uusi Suomi oli tehnyt poiston ilmeisestikin erään toisen blogistin kokeilun johdosta. Tämä antaa lisätukea näkemykselleni siitä, että... [niin mille?]

Tässäkin olen rikkonut sääntöjä?

Blogikirjoituksessani: Miten voisin loukata Markku Huuskoa? olen kertonut: "Eräs henkilö kommentoi erästä kirjoitustani taannoin: 'oletpa sinä tyhmä'". Minun mielestäni kommentti on ollut sääntöjen vastainen. Selvää lienee, että olen sen huomannut mutta en ole sitä poistanut. Selkeä sääntörikkomus minulta. En ole poistanut kommettia jossa minua on haukuttu sääntöjen vastaisesti. Säänöissähän lukee: "[älä nimittele Juhania]", eikö?
-niin muuten yksi juttu: älkää ihan kaikkea tuossa kirjoituksessani kertomaani ottako sata vakavasti.

* * *

Mihin tämä kaikki saattaa johtaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juhani Vehmaskangas

Kävi muuten ihan oikeasti niin, että vasta sen jälkeen kun oli julkaissut kirjoituksen vapaavuorossa tuli mieleeni tarkistaa: onko sääntö muuttunut, ja se oli muuttunut.

Tämä kohta ei liene muuttunut:"Palveluntarjoajalla on oikeus asettaa käyttöehtoja rikkovalle Asiakkaalle kirjoituskielto. Harkintavalta kirjoituskiellon asettamisesta tai sen pituudesta on yksin Uudella Suomella."
-joten pitää todeta sama asia minkä lienen aiemminkin todennut: harkintavallan tilalla pitäisi lukea; mielivalta.

US voisi toimia, kehittää blogipalvelua. Kun jokin kommentti poistettaisiin, tai kun jollekin annettaisiin kirjoituskielto, niin ko. (henkilön luvalla, tai kirjaamalla asia sääntöihin) US voisi, mielestäni sen pitäisi, jollakin alisivulla kertoa, että nyt on tämän henkilön kommentti zzzzzzz poistettu ja asetettu kirjoituskielto.
Henkilön kirjoituskielto on voimassa siihen saakka kunnes joku US:n taholta sen huppelissa tai muuten sattumalta poistaa. Kirjoituskiellon syynä on, että sellaisen asettaminen nyt vaan tuntui niin mukavalta.

Oikeasti toivon, että blogipalvelua kehitetään tässä ajassa blogisteja kuunnellen - ei pelkästään siksi, että joku "pelle" saa äänensä kuuluviin.

Toimituksen poiminnat

Sivut