JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Hyvä mieli jokaiselle!

  • Vihreä mielinauha jokaisen rintaan. Hinta 4 euroa.
    Vihreä mielinauha jokaisen rintaan. Hinta 4 euroa.

OLET TÄRKEÄ! Mielenterveys on tärkeä asia jokaiselle. Liian moni joutuu nykypäivänä taistelemaan mielenterveysongelmien kanssa. Ongelmat ovat mitä moninaisempia. Ne voivat näkyä itse kunkin arjessa vaikka itsellä ei mitään ongelmia olisikaan. Mielenterveysongelmaisia voi olla omassa lähipiirissä; perheessä, naapurissa, työpaikalla, kerhossa, jne.

Jokainen meistä on tärkeä! Sinä olet tärkeä! No jaa, olenko minä, ja jos niin kenelle?

Jokainen meistä voi auttaa: auttaa voi keskustelemalla, olemalla ystävä, ihminen, lähimmäinen, jättämällä kiusaamatta, olemalla syrjimättä. Auttaa voi monella tavalla. Vertaistukikin on yksi mahdollisuus. Sinäkin osaat!

Nyt ainakin jokainen voi auttaa mielenterveysongelmista kärsiviä ostamalla mielinauhan tai osallistumalla muuten, kuten esimerkiksi lahjoittamalla: http://potti.mielenterveysseura.fi/723

* * *

Jokaisella on varaa ainakin tuohon nauhaan, koska minullakin on :-)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Mielenterveys on tärkeä asia jokaiselle."
Näin on mutta "Hyvä mieli jokaiselle!" on karkeasti liian paljon vaadittu. Se ei ole mahdollista eikä se ole tarpeellistakaan. Mielensä pahoittaminen kohtuullisessa määrin ja kohtuullisessa aikavälissä on vain pysäyttävä ja ajattelemaan pakottava kokemus. Tällä en tarkoita että olisi jotenkin hyvä olla pahoilla mielin mutta maailma vain on sellainen ettei jatkuvaa hyvänolon tunnetta voi saavuttaa.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Olet oikeassa. Elämässä pitää olla myös vastoinkäymisiä. Jos kaikki olisi "yhtä juhlaa" niin se ei pian enää tuntuisikaan juhlalta vaan olisi normaalia.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Hyvä mielen saaminen voi joskus olla pienestä kiinni. Hyvän mielen lahja voi olla vaikkapa lyhyt keskusteluhetki jonka lopputuloksena jokin asia selviää.

Itse olen tällä hetkellä hyvillä mielin melko merkillisen asian vuoksi. Se johtuu eräästä oikeudenkäynnistä jota odotan. Käsittelypäivä on vasta juhannuksen jälkeen.

Puhuin tuolla vapavuoron blogissani hymyilemisestä. Minua nyt hymyilyttää tuohon tulossa olevaan oikeudenkäntiin liittyen, että tällä hetkellä kukaan muu kuin minä ei vielä tiedä mitä merkillistä siellä tullaan käsittelemään. Parempia sanoa: rajoja venyttämään - mielenkiintoisella tavalla. Se on sellainen "lumipallojuttu" :-)

Toimituksen poiminnat

Sivut