JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Olen pääosin tyytyväinen!

Me suomalaiset olemme tyytymättömiä moniin asioihin. KAKS teki tyytymättömyystutkimuksen. Itse voin rehellisesti sanoa, että olen kohtuullisen tyytyväinen kaikkiin saamiini palveluihin, kuten; lääkäripalvelut, TE-toimiston palvelut, Kelan palvelut, kunnan sosiaalitoimen palvelut, jne.

Kuten edellisessä blogikirjoituksessani totesin: "Olen outo ja erilainen" - ja sitähän minä kai nytkin olen kun väitän olevani kohtuullisen tyytyväinen. Aina en ole tyytyväinen saamaani palveluun - ei se kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että palvelu sinällään olisi ollut jotenkin huonoa tai heikkolaatuista. Kysymys voi olla näkemyserosta tms.

Olen täysin avoimesti sitä mieltä, että saamani lääkäripalvelut ovat olleet 99%:sti hyviä. Aina joukkoon mahtuu "mätä omena" (vai mahtuuko?). Toisaalta ehkä olenkin vähän toisenlainen ihminen - erilainen (kummallinen) ihmistyyppi. Jos vaikkapa en saa  lääkäriaikaa niin teen selväksi sen, että "kyllä minä sen saan", ja sitten sen saan!

Pitää tässä yhteydessä todeta sekin, että lähtökohtaisesti luotan sekä poliisiin, että oikeuslaitokseen. Luotan noihin instansseihin siitä huolimatta, että  nekin joskus toiminnassaan epäonnistuvat. Olen siis yleensä heidänkin toimintaansa tyytyväinen, en tyytymätön.

Näen kaiketi monia asioita eri tavalla kuin muut yleensä. Olen todennut (kirjassani), että "näen ja kuulen asioita jotka muilta jäävät huomaamatta." Joku lienee ajatellut: se näkee ja kuulee harhoja - niin se ei kuitenkaan ole. Olen tätä joskus vapaavuoron puolellakin selittänyt. Välillä vaan tuntuu siltä, että ihmiset eivät: katsele, kuuntele, ajattele. Toisinaan pitäisi keskustella. Kukaan ei kuitenkaan voi olla aina oikeassa... vai voiko sittenkin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Olen pääosin tyytyväinen!"

Tuosta päätellen olet jokseenkin tyypillinen suomalainen.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Nyt olet kyllä tehnyt päätelmäsi liian pienen otoksen perusteella. Vähän siis siihen tapaan kuin blogissani eilen kirjoitin. Tai ainakin siltä minusta vaikuttaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kerro lisää.
Blogikirjoituksesi mukaan olet jokseenkin tyytyväinen.
YK:n World Happiness Reportin mukaan suomalaiset ovat onnellista kansaa.
Kyseinen raportin pohjana on Gallup World Poll, joka tehdään kyselemällä ihmisiltä, minkälainen heidän tyytyväisyytensä on eri elämänalueilla.
Tämän teidon varassa johtopäätökseni vaikuttaa minusta loogiselta, mutta lisäinformaatio voi luonnollisesti muuttaa kuvaa.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #3

Totta. Suomalaiset ovat onnellista kansaa. Moni on silti tyytymätön etenkin julkisen sektorin palveluihin.

Toisin kuin ns. onnellisuusprofessori ainakin minä pidän tyytyväisyyttä ja onnellisuutta eri asioina.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #4

"Toisin kuin ns. onnellisuusprofessori ainakin minä pidän tyytyväisyyttä ja onnellisuutta eri asioina".

Nähdäkseni nämä käsitetään Suomessa yleensä eri asioiksi. Toisaalta, englannin kielen happy voidaan kääntää, ympäristöstä tai tilanteesta riippuen, joko onnellisuudeksi tai tyytyväisyydeksi, mistä herää kysymys, olisiko Tyytyväisyysraportti oikeampi suomennos sille Word Happiness Reportille.

Tämmöisiin juttuihin sitä törmää, kun yrittää käsitellä asioita himpunkin tarkemmalla tasolla.

Toimituksen poiminnat

Sivut