JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Onko oikeuslaitos luotettava?

  • Onko oikeuslaitos luotettava?

Pekka Siikala kirjoitti hetki sitten blogissaan lasten hyväksikäytöstä Suomessa. Käsitykseni mukaan hän tarkoitti nimenomaan lasten seksuaalista hyväksikäyttöä - tai ainakin siihen kommenteissa "ajauduttiin". 

Itsekin kommentoin. Kerroin minkä verran Pirkanmaan käräjäoikeus on jakanut tuollaisista rikoksista tuomioita viimeisten kymmenen vuoden aikana. Kerroin, että tuomioita on annettu 29 kappaletta, ja nimen perusteella tuomituista kaksi on ollut muuta kuin suomalaista alkuperää.

Voimmeko luottaa siihen, että kun Pirkanmaan käräjäoikeus ilmoittaa minulle, että tuomioita on 29, jne., että se pitää paikkansa? Olen tehnyt vastaavan tietopyynnön Satakunnan käräjäoikeudelle. Sieltä lähetettiin minulle 12 tuomiota. Varmuudella tiedän, että ainakin kaksi joukosta puuttuu.

Nähtäväksi jää: onnistuvatko toimittamaan oikeat kaksi vielä, vai mitä toimittavat? (liite)?

* * *

Aivan: ellemme mihinkään muuhun luota niin luottakaamme... [johonkin?]

* * *

Ilkeitäkin ovat: yrittävät laskuttaa asiakirjoista jotka lain mukaan ovat maksuttomia. - no, katsellaan...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aivan. On toinenkin vaihtoehto: ehkä minä olen väärässä. Olisinko?

* * *

Itse asiassa olen varma, että olen oikeassa. Minulla kun sattumalta on tuossa parin metrin päässä paperi joka todistaa, että olen oikeassa.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Suomen oikeuslaitokset ovat raiskaaja- ja raiskausmyönteisiä

1. Useita tuhansia tyttöjä ja naisia sekä useita satoja poikia ja miehiä raiskataan Suomessa joka vuosi.

2. Suomi on patriarkaalinen maa ja siksi seksuaalirikosten tuomiot ovat pysyneet mitättöminä, eikä muutosta asiaan ole näkyvissä, paitsi kuin ehkä lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa.

3. Raiskaaja tai hyväksikäyttäjä voi olla tuttu, läheinen tai joku vieras henkilö.

4. Suomessa ei ole ollut tapana varoittaa ihmisiä siitä, että riski tulla raiskatuksi on suuri maassamme. Tämä johtuu mm. maamme historiasta, patriarkaalisuudesta ja kulttuuristamme, jossa seksuaalirikosten uhrit syyllistetään raiskaajien ja hyväksikäyttäjien sijaan.

5. Yksikään viranomainen Suomessa ei tee ennaltaehkäisevää työtä koskien seksuaalirikoksia.

6. Raiskaaja ja hyväksikäyttäjä tuhoavat uhrin elämän monin eri tavoin. Seksuaalirikosten taloudelliset seuraukset ovat suuret yhteiskunnalle.

7. Olkaa ihmiset varovaisia, huolehtikaa itsestänne ja älkää olko naiiveja ihmisten suhteen, sillä riski joutua seksuaalirikoksen uhriksi on suuri Suomessa!

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Ennen oikeuslaitosta tuossa on välissä poliisi. Luotan myös poliisiin, yleensä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#2. Ruippo: 2. "Suomi on patriarkaalinen maa ja siksi seksuaalirikosten tuomiot ovat pysyneet mitättöminä, eikä muutosta asiaan ole näkyvissä, paitsi kuin ehkä lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa."

Eiköhän naissyyttäjien ja -tuomareiden olisi sitten jo aika ryhdistäytyä ja alkaa antaa huutia koko patriarkaatille. Naisia on nimittäin enemmistö niin syyttäjäkunnassa kuin tuomioistuinten tuomareissa. Ja naisten määrä kasvaa koko ajan molemmissa.

Vuonna 2015 yleisissä tuomioistuimissa ja hallinto-oikeuksissa sekä erityistuomioistuimissa naistuomareiden määrä oli noussut 540:een ja miesten osuus laskenut 451:een.

Syyttäjän tehtävissä naisia on ollut enemmän vuodesta 2014. Tuolloin naisten osuus koko maan syyttäjänvirastoissa oli 183 ja miesten 180. Vuonna 2015 ero kasvoi, sillä naisia syyttäjän tehtävässä työskenteli 193 ja miehiä kymmenen vähemmän.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Väkivaltaan apua hakevien määrä on nyt ennätyskorkealla

Seksuaalista väkivaltaa kokee 58 000 naista vuosittain Suomessa.

Joka kolmas suomalainen nainen on elämänsä aikana kokenut väkivaltaa. Tämä tarkoittaa lähes miljoonaa suomalaista naista.

Alle 15-vuotiaana aikuisen taholta väkivaltaa kokeneitten nuorten ja lasten määrä on kaikkein korkeimmalla koko Euroopassa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vakiv...

Toimituksen poiminnat

Sivut