JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Paavo Väyrynen ja kirkkoherra Eija Nivala eduskuntaan kesäkuussa

Nyt se on selvää. Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan kesäkuussa. Väyrysen tilalle EU-parlamenttiin lähtee kansanedustaja Mirja Vehkaperä. Väyrysen varamiehenä keväästä 2015 istunut Mikko Kärnä joutuu siirtymään sivuun. 

Asiaan on saatu eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavolan mukaan varmuus kun eduskunta on kuullut asiassa perustuslakiasiantuntijoita. Heidän mukaansa Väyrysellä on laillinen oikeus palata hoitamaan kansanedustajan tehtäviä.  

Elämme siis mielenkiintoisia aikoja, kuten kai aina kun Väyrynen on osallisena. Väyrynen ilmeisesti perustaa aluksi yhden miehen eduskuntaryhmän joka saattaa edustaa kansalaispuoluetta josta hänet on erotettu? Vai miten se on?

Väyrysen palaaminen eduskuntaan nostaa sinne myös kirkkoherra Eija Nivalan joka korvaa eduskunnasta EU-parlamenttiin siirtyvän Mirja Vehkaperän.

Montaa viikkoa ei ole kulunut siitä, kun Mikko Kärnä ilmoitti riitauttavansa Paavo Väyrysen paluun eduskuntaan. Onko hän vielä samalla mielellä - vai onko mieli muuttunut kun hänkin lienee kuullut perustuslakiasiantuntijoiden mielipiteet?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Juhani,

Väyrysen paluun estämiseen ei ollut mitään laillista perustetta, eikä sen toteamiseen tarvittu juridista rakettitiedettä; pelkkä säädösten lukeminen riitti. Tunnen vähän vahingoniloa:

http://pekkasiikala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254450

ps: joku tökkii linkissä, tutkitaan...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Ei ollut ei, mutta eduskunnassa tarvittiin oikein perustuslakiasiantuntijoita jotta tuo pystyttiin päättelemään.

Risto Koivula

Erinomainen ratkaisu palata eduskuntaan. Edukunnan pitäisi mennä aina europarlamentin edellä.

Toimituksen poiminnat

Sivut