JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Ministeri: ei ole rahaa eläkeläisille!

  • Minä ja ministeri Sanni Grahn-Laasonen.
    Minä ja ministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Minulla oli tänään tilaisuus tavata ministeri Sanni Grahn-Laasonen (kuva). Kerroin hänelle mm., että lähetin hänellekin tänään sähköpostitse kirjani, ja esitin toivomuksen, että hän sitä  vilkaisisi, kuten hän tottakai lupasikin tehdä. Olisihan ministerin ollut hölmöä sanoa: en sun kirjastasi lue yhtään sanaa - tai jotain muuta vastaavaa.

Kysyin hänen näkemystää tuohon asiaan jota sivuten jo tänään aamulla (5:55) bloggasin.

Kysyin siis: Antti Rinne (sdp.) on luvannut pienituloisten eläkeläisten eläkkeisiin 100 euron kuukausikorotuksen. Olisiko mielestäsi viisaampaa käyttää tuo raha vaikkapa köyhien perheiden lasten opiskelun tukemiseen?

Sikäli kuin ministerin vastauksen oikein ymmärsin niin se oli; Rinne on luvannut eläkkeisiin n. 1,4 miljardia. Minkä 1,4 miljardia? Ei meillä ole tällä hetkellä käyttää tuollaista summaa mihinkään. Jos tuollainen summa olisikäytettävissä, niin pitäisi tottakai tarkastella sitä, mihin tuo raha kipeimmin tarvittaisiin.

* * *

Oma kantani Sannin vastauksen perusteella on: Sanninkin mielestä Antti Rinteen lupaus on pelkkää populismia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Rahat on parempi lahjoittaa veroparatiiseihin katsomalla veronkiertoa läpi sormien ja antamalla kaikkein hyvätuloisimmille veronkevennyksiä. Köyhien eläkeläisten rahat jäisivät turhaan pyörimään Suomeen.

Juhani Vehmaskangas

Okei. Ministeri muuten totesi, että kaikkien tuloluokkien verotusta pitäisi pyrkiä keventämään.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Näin. Eiks ookin ihme sitten, ettei rahat riitä mihinkään, paitsi tietysti haitallisiin yritystukiin? Siinä on sellainen korrelaatio.

Toni Rintala

50 000 turvapaikanhakijan majoituskuluihin ja moniin palveluihin on kuitenkin helposti löytynyt 1,4 miljardia, vaikka sellaisia rahoja ei ollut olemassa ;)

Juhani Vehmaskangas

Totta. Tuossa taisi taustalla olla pakko. Pakko oli nuo rahat jostain kehittää. Vähän samaan tapaan kuin jos sinulla menee ok-talossa vesijohto rikki, tai alkaa katto vuotamaan, niin pakko se on korjata, oli rahaa eli ei.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Mikä pakko? Monet "pakolaiset" elävät paljon paremmin kuin pienituloiset eläkeläiset.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #6

Aivan totta. Mutta kansainväliset sopimukset...

Olisi pitänyt vaan antaa noiden pakolaisten pärjätä omillaan, kunnes seuraavaan budjettiin olisi voitu varata heitä varten pikkaisen rahaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut